Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie Sydtyskland

Tag familien med til Sydtyskland, hvor de majestætiske Alper, sagnomspundne, dybe skove, ranke vinmarker og smaragdgrønne bjergsøer udgør en storslået kulisse for en kør-selv-ferie. Romantiske slotte, idylliske kurbyer og storbyer, hvor de traditionelle lederhosen og Dirndl-kjoler har fulgt med ind i det nye århundrede, fylder jeres bilferie med uforglemmelige oplevelser.

De lune temperaturer og det varierede landskab gør Sydtyskland til en storslået kør-selv-destination helt fra maj til oktober. Juli og august byder på nærmest sydfranske tilstande og palmeskygge i Schwarzwald, foråret bugner af farver og det tidlige efterår i september er skønne, hvis I ønsker at kombinere jeres bilferie med vandreture i Alperne. Uanset om I flyver til München, Baden-Baden eller Stuttgart og henter jeres lejebil i lufthavnen, eller I starter jeres kør-selv-rejse direkte fra garagen, vil I få en ferie, I sent vil glemme.

Romantiske slotte, dybgrønne skove og alpetoppe

Schwarzwald

Der er fantastisk vandremuligheder i Schwarzwald
Naturskønne Schwarzwald, der grænser op til Frankrig, er oplagt for jer, der vil kombinere bilferie med storslåede vandre- eller cykelture. Det afvekslende og kontrastrige landskab med bjergrige horisonter og bølgende vinbeklædte bakker, bugner af velmarkerede stier, hvor I kan indtage naturen til fods, på mountainbike eller hesteryg. Schwarzwald byder dog også på tysk gemütlichkeit, luksuriøs selvforkælelse i de populære kurområder, sydfranske stemninger og masser af underholdning for børn og barnlige sjæle. Schwarzwald har noget for hele familien.
 

Vinområdet ved Baden-Baden

Omkring byen Baden-Baden findes der et fantastisk vinområde, som er værd at udforske, hvis jeres kør-selv-ferie i Sydtyskland skal krydres med velsmag og forfriskende dråber. Sæt bilen af sted i den nærmest magiske trekant mellem Varnhalt, Steinback og Neuweier, hvor I finder vinslotte, sanselige oplevelser og smukke landskaber til den helt store guldmedalje. Baden-Baden er i sig selv en meget smuk kurby, hvor I kan forkæle jer selv med lidt velfortjent luksus, shopping, teatre og kulturelle oplevelser. Besøg fx de gamle romerske bade, Fabergé museet eller det tekniske museum.
Besøg kurbyen Bad Wildbad i Sydtyskland

Spa-ruten Schwarzwald-Bäderstrasse

Ønsker I en luksuriøs kør-selv-rejse, hvor wellness, spa og romantik er i højsædet, så er Schwarzwald-bäderstrasse lige noget for jer. Denne 270 kilometer lange rute tager jer forbi Schwarzwalds mange idylliske spabyer, men byder også på masser af historie, kunst og kultur på vejen. Besøg byer som Pforzheim, kendt for sin smykkeindustri, Calw og Nagold med de fine bindingsværkshuse og Vischer Paladset, historiske Freudenstadt, Baiersbronn med gastronomiske oplevelser, Altensteig med postkortperfekte huse og berømte kurbyer som Baden-Baden, Bad Herrenalb, Bad Wildbad og Badenweiler.
 

Freiburg im Breisgau

Parkér lejebilen og besøg det bilfrie centrum, Altstadt. Her blandt ornamenterede købmandshuse og middelalderbygninger løber de små bække (Bächle) igennem gaderne og køler ned på varme dage. Byen, der har de fleste solskinstimer i hele Tyskland, er fuld af grønne nuancer og hyggelige oaser blandt de historiske bygninger. Markedet på Münsterplatz myldrer med bønder, turister og lokale, der handler kirsebærsnaps, kunsthåndværk og ragelse, og i byens pittoreske smågader kan I gå på jagt i antikvitetsbutikker. Augustinerplatz forvandles hen ad aftenen til et festligt, palmeklædt hang out, og uden for bymurene er tempoet sat helt ned i den såkaldte Schneckenvorstadt, snegleforstaden.

Historiske landsbyer og slotte

Det er oplagt besøge nogle af de små idylliske landsbyer, der ligger strøet ud i Schwarzwalds kuperede landskab. Besøg Vogtsbauernhof Museum i Gutach, der viser livet som det levedes i 1600-tallet, Zell am Hammersbach med Storketårnet, charmerende Haslach eller Triberg, hvor I finder Tysklands højeste vandfald. Schwarzwald gemmer også på imponerende slotte som Hohenzollern og Sigmaringen, der mest af alt minder om noget fra eventyrerne, når de troner over landskabet på deres bakketoppe.

Bayerische Wald

Sydtyskland har flere træbroerd er snor sig gennem trækronerne
I sydøstlige Tyskland på grænsen til Tjekkiet og Østrig ligger Bayerische Walds postkortperfekte landskab med hemmelighedsfulde moser, bjergbække og gletsjersøer. Nationalparkerne Bayerischer Wald og Böhmerwald udgør tilsammen det største fredede skovområde i Mellemeuropa og gemmer på 300 kilometer vandrestier og 200 kilometer cykelstier. Denne naturskat kan I opleve på en sjov og anderledes måde, hvis I begiver jer ud på Waldwipfelweg eller Baumwipfelfad, de lange træbroer, der snor sig igennem og over skovens trækroner.

 

Aktiv ferie for børn og voksne

Bayerische Wald er et overflødighedshorn af sjove oplevelser for hele familien. Tag børnene med på ride- eller kanoture, få fart over feltet på sommerkælkebanen i St. Englmar eller prøv kræfter med højtsvævende forhindringsbaner i klatreskovene. Regionen bugner desuden af temaparker som westernbyen Pullman City, vikingebyen Keltendorf, eventyrslottet Lambach og diverse badelande.
Floden Danube og katedralen i Regensburg

Kulturbyerne i Bayerische Wald

Regensburg

2.000 års historie runger i gaderne i den gamle bydel i Regensburg, der især er domineret af sin imponerende katedral. De mere end 1.500 fredede bygninger har sat byen på UNESCOs verdensarvsliste, og ud over den fine stenbro Steinerne Brücke, St. Johann kirken, Krauterermarkt og det historiske Adler-apotek gemmer byen på mange charmerende kvarterer og ikke mindst et sprudlende kulturliv. I Regensburg forenes tradition og moderne kunst og kultur, så der er noget for enhver smag. Og så findes der her flere værtshuse pr. indbygger end noget andet sted i Tyskland.
 

Passau

Passau, Bayerens Venedig, er en fortryllende by, der ligger hvor floderne Ilz, Donau og Inn samler sig fra hver sit verdenshjørne. I hjertet af den pragtfulde Altstadt, der har et elegant middelhavspræg, knejser domkirken over byens tage. Fra den majestætiske kirke sender verdens største orgel lydbølger igennem de romantiske boulevarder, kringlede smågader og barokke mesterværker, der pryder byens gamle centrum. Men selvom denne smukke by lever og ånder for historie, kan I også lade jer underholde af et levende og moderne kulturliv med teatre, kunstmuseer og kulinariske oplevelser.

Kør-selv-ferie i de Sydtyske Alper

Bodensee i Sydtyskland
I det allersydligste Tyskland på grænsen til Østrig ligger de spektakulære Alper med knitrende tinder, der hver vinter tiltrækker mange sneglade gæster. Men om sommeren når sneen er smeltet åbenbares en storslået, frodigt kulisse med klare bjergsøer, dramatiske klippeknolde, vandfald og stejle bjergsider, der både byder på panoramiske vues og adrenalinfremkaldende vandreture på toppen af Tyskland.

 

Bodensee

I udkanten af de sydtyske Alper på grænsen til Østrig og Schweiz ligger den smukke Bodensee. På dens bred ligger hyggelige havne- og middelalderbyer som perler på en snor, hvor specielt Meersburg, Friedrichshafen og Lindau er smukke stop på kør-selv-ferien. Bodensee er dog mest kendt for blomsterøen Mainau, hvis tropelandskab bugner af farverige blomster og planter fra hele verden.
Besøg Hitlsers sommerhus i Berchtesgaden

Deutsche Alpenstrasse

Den panoramisk 450 kilometer lange Deutsche Alpenstrasse er en billedskøn kør-selv-rute fra den smukke Bodensee i vest til den maleriske Königssee i øst. De formidable naturparker med bjergsøer, hundredvis af alpetoppe og smalle bjergrygge, der strækker sig mod himlen, som en kat, der skyder ryg, danner en smuk ramme om turen, der går ad Tysklands mest kurvede bjergveje.
 
På rejsen vil I komme forbi et utal af middelalderborge og pompøse slotte, barokke kirker og alpine landsbyer fuld af bayersk gæstfrihed og festlige Biergartens. Besøg de overdådige slotte, Neuschwanstein, der har inspireret Disney-slottet, Linderhof med sin kunstfærdige grotte og Herrenchiemsee slot, der er en efterligning af selve Versailles, men også det overdådige kloster i Ettal og Hitlers sommerhus i Berchtesgaden.
 

Kør-selv-Tip: Der Romantischer Strasse

Kører I i egen bil til de Sydtyske Alper, kan I vælge at tage den Romantiske Rute, der strækker sig fra Würzburg til Füssen. Denne 400 km lange rute garanterer en spændende kør-selv-rejse igennem sydtyske middelalderbyer med bindingsværkshuse, pragtpalæer og Biergartens hele vejen til Alpetoppen.
Se vores kør-selv-forslag til den romantiske rute

Storbystemning i Sydtyskland

Panoramaudsigt ud over Münchens bymidte

Stuttgart

Stuttgart er en multikulturel legeplads, hvor kunst, kultur og gastronomi fra hele verden smelter sammen. Her får I kikærte-knödel i traditionelle Biergartens, drinks på rooftop-barer, kitsch og kultur i særklasse. Det kringlede net af gågader i centrum, der Kessel (Kedlen), runger af klirrende kasseapparater, og Bohnenviertel med vinstuer, vintagebutikker og kulinariske oplevelser emmer af bohemestemning. Byens barokke bygninger og grønne oaser står i stærk kontrast til det übermoderne Mercedes-Benz Museum, og I kan gå på mærkevarejagt til spotpris i outletcentret Metzingen lidt uden for Stuttgart.
 

München

I München smager det af ægte, tysk folklore og imødekommende storbystemning blandt historiske bygninger og Biergartens. Som scene for den årlige Oktoberfest fylder ølkulturen en del i byen, men der er intet ladt tilbage at ønske af pompøse monumenter, guldbelagte statuer og moderne virksomheder som BMW. Besøg Frauenkirche med de iøjefaldende tvillingetårne, det kolossal og overdådig Neues Rathaus i nygotisk stil, den guldbefængt teatersal i slottet Residenz og Nymphenburg-paladset. I de bugnende boder på Viktualienmarkt kan I smage på de lokale specialiteter, inden I tager en tur til Englischer Garten, der kan bryste sig af en kunstig surfbølge i parkens flod, hvor surfentusiaster kan øve deres evner på boardet.
Det sydtyske køkken spænder vidt

Det sydtyske køkken

Glem alle fordomme om usmageligt kød og udkogte grøntsager. Selvom Sauerkraut, schnitzel og currywurst stadig er ganske udbredt i Bayern, og I sikker vil stifte bekendtskab med Knödel, en form for kartoffelbolle, og tysk pasta som spätzle og maultaschen, så bugner Sydtyskland af Michelin restauranter og haute cuisine, der vil forsøde jeres rejse.
 
Asparges er en højtelsket spise, og har i sæsonen april til juni ofte sit eget menukort på restauranterne, ligesom vildtkød findes i overflod omkring Schwarzwald. Skal I derimod have lidt til den søde tand, er Schwarzwälder Kirschtorte et godt bud. Hele herligheden skylles ned med lokal vin som Kalte Sofie i Freiburg og Pinot Noir i Baden-Baden.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/liste-2/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.