Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om München

Læs mere om rejser til München

Rejsetips af samme forfatter

München - et besøg værd uanset årstiden
Rejsetips indsendt af:
Frederiksberg
1. nov. 2012

München - et besøg værd uanset årstiden

München er for de flestes vedkommende kendt for oktoberfesten og måske deres fodboldhold. Men München er for mig så meget mere end det. Har boet der i et år (for nu snart længe siden), og dermed også oplevet byen under alle årstider.
Elsker byen for dens balance imellem at værne om det gamle, samtidig med at man forsøger at fremme det moderne.

Foråret:

Øl-traditionerne er store og stolte i delstaten Bayern’s største by München. Starkbier-festivalen, som løber af stablen omkring fastelavn, er således blot et eksempel. Typisk fra begyndelsen af marts og ca. 14 dage frem brygges der således en særlig stærk bock-lignende øl-type. Bedste sted at opleve starkbier-festivalen, er i Paulaner’s eget bryghus, som hedder Nockherberg, hvor der ligesom under oktoberfesten er fest og glade dage med masser af hornmusik (dog alt sammen i lidt mindre målestok og noget hyggeligere).

Er man mere til mad end drikke, kan et besøg på Viktualienmarkt stærkt anbefales. Markedet er åbent hele året rundt, men særligt om foråret er det skønt at sidde på pladsen og nyde sin frokost og fange forårets første solskinsstråler. Viktualienmarkt er kendetegnet ved en masse mindre boder, som byder på alt fra friskpresset gulerodssaft til lækre rundstykker med pålæg og diverse pølser samt kager og søde sager i spandevis.

Link til Viktualienmarkt:
http://www.viktualienmarkt-muenchen.de/
Om sommeren:

Om sommeren:

Ligesom Central Park i New York spiller en rolle som byens grønne åndehul, udgør Englischen Garten i München det samme. Her kan man cykle og løbe eller igen blot sætte sig med et godt krus øl i en af de mange biergärtens og se på folk og ellers nyde sin hjemmebragte mad. Restaurationen ”Seehaus” er min egen favorit. Her sidder man ved langborde og bænkesæt helt ned til en lille sø, hvorfra man bl.a. kan leje vandcykler. Et andet godt sted at slå sig ned er ”øl-haven” ved det kinesiske tårn, som også findes i byparken. Her er der plads til op imod 7.000 mennesker – et imponerende skue i sig selv.

Alperne er en anden mulighed for en flot heldags-udflugt. Fra hovedbanegården går der dagligt busture til flere af de gamle bayeriske kongeslotte (Schloss Linderhof eller Schloss Neuschwanstein), som ligger malerisk i den flotte natur med bjergene, som en smuk kulisse.

Link til restaurationen Seehaus som ligger i Englischen Garten:
http://kuffler.de/en/muenchen/seehaus/index.php

Efteråret:

Efteråret:

Langt ind i oktober kan man være heldig med vejret i München. Udover at opleve oktoberfesten på nært hold, vil jeg dog også gerne slå et slag for et par af byens øvrige attraktioner, som fx det olympiske område fra sommerlegene i 1972 samt BMW Welt (det nye BMW museum, som nu allerede har et par år på bagen). Den olympisk park er spændende ud fra flere perspektiver; indenfor et forholdsvis lille område finder man således både svømmestadion (i dag med offentlig indgang), Olympiahalle og det legendariske atletikstadion, som er en arkitektonisk perle med sit karakteristiske tag. Endelig kan ved samme lejlighed besøge den olympiske ”landsby”, og bl.a. se hvor gidseldramaet fra dengang udspillede sig.

BMW Welt er selvfølgelig mest henvendt til bil-entusiasterne. Her kan man blive klogere på hele BMW’s fascinerende historie og se de nyeste modeller udstillet. Man kan også bestille guidede-ture på selve fabrikken, hvor man på nærmeste hold kan se hvordan bilerne bliver til.
Om vinteren:

Om vinteren:

Som alle andre tyske byer med respekt for sig selv, byder München selvfølgelig også på julemarkeder on-mass. Bl.a. omdannes hele pladsen foran det gamle rådhus således fra slutningen af november til en stor markedsplads; med godter af enhver tænkelig slags. I byen finder man også et imponerende nationalhistorisk museum; nemlig Deutsches Museum. Her kan man hurtigt bruge en halv dag, så sæt rigeligt med tid af. Og nu jeg startede med et øl-tip, skal jeg selvfølgelig også slutte med et øl-tip; et besøg i München er således ikke et rigtigt besøg (og det uanset årstiden), uden også at slå vejen forbi byens vel nok mest kendte værtshus; Hofbräuhaus. PROST, siger jeg bare :-)

Øvrige fakta om München:

Undergrundsbanen i München er bestemt den nemmeste måde at komme rundt på med offentlige midler. Og hvor der ikke kører tog under jorden, så er der også sporvogne (særligt i den inderste del af centrum). Kvarteret omkring hovedbanegården er ikke nødvendigvis det mest spændende sted at bo. Foretrækker selv området indenfor Altstadt-ring eller Schwabing (Leopoldstrasse), hvis det skal være lidt mere livligt med flere cafeer og barer i umiddelbar nærhed.

Kommentarer til rejsetippet om München

Flot beskrivelse

07/11 2012 Mogens Hansen
Flot beskrivelse af de forskellige ting at foretage sig afhængig af årstiden. Hvis jeg i den forbindelse, når vi taler sommer, må foreslå at tage en cykeltur langs Isar-floden. En flot tur, som fører en langs yderligere skønne øl-haver. Og har man særligt gode ben, kan jeg anbefale at cykle helt til Starnberger See (en tur på små 30 km hver vej).
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydtyskland

Hoteller i München
Rejser til Sydtyskland
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/holland/amsterdam/fodboldinteresseret-eller-ej.oplev-ajax-experience-museum-i-amsterdam.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.