Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydtyskland

Læs mere om rejser til Sydtyskland

Rejsetips af samme forfatter

Logi i Berchtesgaden
Rejsetips indsendt af:
Niels Godballe
Struer
19. marts 2009

Tag til Berchtesgaden, sydtysk by, men...

Oplev ekkoet fra trompeten på Königssee, samt udsigten fra Hitlers sommerhus Kehlstein.
Hullet i bjerget...
Hullet i bjerget...

Nye veje..

Turen begynder som altid hjemmefra og vi planlagde at køre østover, dvs at vi forlod den kendte A7 ved Hannover og tog A2 mod Berlin. Frokosten indtog vi ved Helmsted, den sidste lille by, inden man kører ind i det gamle DDR. Når man kan se Magdeburg i det fjerne, holder man til højre med afkørsel 63 og forsætter på A14 mod Halle, og er man til store udstrakte marker og få huse, fremme ved Schkeudtzer, lige inden lufthavnen Leipzig-Halle og tager man A9 ned over Beyreuth og Nurenberg. Den tur har vi ikke fortrudt, for sikken en køretur, gennem bakker og dale overalt omgivet af skov.
Lige syd for Nurenberg, i en lille by der hedder Denkendorf, lejede vi os ind på et zimmer frei og fik en velfortjent pause. Næste dag kørte vi på A8 omkring Munchen og mod Salzburg. Her ved afkørsel 112 på rute 306 mod Inzell, er der en fantastisk smuk ”nedkørsel” til Berchsgaden og har man god tid skal man tage den, men kniber det med tiden, kan man køre helt ind i Østrig på A10, syd om Salzburg og ved afkørsel 8 den hurtige tur ind i Tyskland igen og så er man næsten fremme. Vi kørte godt en kilometer ud af vejen mod Königsseee og fandt en værelse med udsigt mod skoven og en rislende bæk lige under vinduet.
Udsigten over byen
Udsigten over byen

En anderledes sydtysk by...

Selve byen Berchtesgaden er vel en typisk sydtysk kurby, så mens de ældre damer sidder i parken og hører musik, går de velvoksne mænd rundt i korte læderbukser, overalt sidder der kurgæster og fornøjer sig med surkål og store pølser, øl og hornmusik med alt hvad der tilhører.
Men byen er alligevel lidt anderledes end de andre, for her har man ikke kunne bo, hvis man ikke havde berøring, på den ene eller anden måde, med Hitlers Tyskland. Mange af de nuværende borgere er jo vokset op i familier der tjente til livet ved at servicerer det daværende styre. Helt frem til oktober 2007 kunne man på kirkegården finde Hitlers søster Paula Hitler’s grav. Hun levede i Berchsgaden under navnet Paula Wolf og døde der i 1960.
Der er bygget en kolossal masse bunkers og underjordiske anlæg, mange huse blev overtaget og ombygget til partitoppen. Både Bormann og Goering boede inden for få kilometer fra Hitlers Berghof, Hotel Zum Tyrken og de kæmpemæssige ss- kasserneanlæg.
En banegård, blev bygget, så det passede til Hitlers tog og ikke mindst hans fødselsdags gave fra partiet, Kehlsteinhaus, eller kendt som Ørnereden. Først skulle der hugges en vej op til bjerget, herefter en tunnel 124 meter ind i bjerget og så 124 meter vinkelret op, her kører man i elevator der er i messing, fordi det skulle ligne guld, og der hvor de kom ud byggede de et hus. Det er absolut et besøg værd. Hitler kom her ikke så tit, kunne vist ikke lide højder. Kør i egen bil op til en p – plads og her tager man bussen resten af vejen. Man kan også tage bussen fra banegården op til p – pladsen, hvorfra kun bussen får lov at køre videre. På toppen skal man fortælle hvornår man gerne vil med bussen ned igen, og biletten passe så kun til den bus, man vælger. På toppen er der en god udsigt og her er der mulighed for at spise lidt frokost eller få sig et godt glas øl.

Fred og ro..
Fred og ro..

Her er der fred og ro...

Højt oppefra er der en meget fin udsigt, og fra det rigtige sted kan man se den nordlige ende af Europas reneste sø, nemlig Köningssee, hvortil der kun er få kilometer fra Berchtesgaden.
I turistsæsonen er der et broget liv, på gåturen fra p – pladsen og ned til søen, er der udskænkningssteder, boder, kræmmere og alt i gøgl. Når man så kommer frem til søen, mødes man af lyden af ”stille summen” der kommer fra de kun eldrevne turbåde. Hver båd har sit lille stråtækte hus at ligge og lade op i. De eneste der må bruge benzin eller dieselmotorer er sø politiet og redningsfolk. På turen ud stopper skipper motoren lukker op ud til og blæser et stykke på trompet, og ekkoet fra alle de skov beklædte bjerge sender de smukke toner retur, så man tror det er løgn. Der er flere ture at vælge imellem, og man kan stå af et par steder, et sted ligger der en smuk kirke og et par restauranter, med bl.a. en berømt fiskespise. Senere kan man så genoptage turen. Her gælder først til mølle princippet og kan man ikke være på den første båd, venter man på den næste. Men så er det dumt at forlade køen.
Moenchsberg
Moenchsberg

Højt op - og langt ned...

Tilbage i Schönau Am Königssee er der en tovbane op til toppen af bjerget Jenner. Omkring 1800 m oppe er der selvsagt en pragtfuld udsigt, hvis det er klart vejr.Følg skiltningen af Jennerbahnstrasse eller tag tilbage mod Berchsgaden og ad den større vej Richard-Voss-Strasse, til højre lige når man er kommet ud på A20 igen.

Fra banegården i Berchtesgaden kan man også tage bussen til Salzburg og gå en tur op på slottet, eller fæstnings anlægget Moenchsberg, og opad, skal man regne med at det går.
Der går også en skinnebane derop, så slipper man for mange skridt. Heroppefra kan man i klart vejr se Ørnereden og samtidig få et indtryk af hvor højt oppe det egentlig er.Kommentarer til rejsetips om Sydtyskland

Lukket tidligt om foråret

24/05 2012 Henrik Njor
Man skal være opmærksom på at selve ørnereden er lukket i det tidlige forår. Da vi var forbi omkring den 10. maj var der lukket og de forventede først at åbne efter vinteren den 17. maj. Nogle år åbner de dog "allerede" den 1. maj, men det kommer an på hvor meget sne der ligger.
Ellers et fint rejsetip
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/toscana/skoenne-lucca-og-omegn-har-det-hele.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.