Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Thüringen

Midt i Tyskland, ca. 520 km fra Danmark ligger Thüringen. Når du rejser til Thüringen, vil du opleve vidunderlig natur, masser af kultur og historiske byer. Det er ikke uden grund, at området kaldes for Tysklands grønne hjerte, for Thüringen rummer et utal af natur- og nationalparker. Her kan du indånde den friske luft og opleve det fortryllende bjerglandskab. Omkring en tredjedel af Thüringen er dækket af skov. I skovenen finder du en blanding af løv- og nåletræer. Det kendteste område er Thüringer Wald, og den gennemskæres på langs af Rennsteig, en ca. 170 km lang vandresti, hvor du vandrer langs med bjergkammen.

Thüringen - ferie midt i Tysklands grønne hjerte

Weimar

Kulturbyen Weimar

Weimar er en by af stor historisk og kulturel betydning, som du ikke må gå glip af at se på din rejse til Thüringen. Hvis du er til tysk litteratur, kan du gå i Goethe og Schillers fodspor. Weimarrepublikken blev udråbt her efter 1. verdenskrig. Og i 1919 blev arkitektur- og designskolen Bauhaus grundlagt i Weimar af Walter Gropius.

Det er ikke uden grund, at flere bygninger i Weimar er optaget på UNESCOs liste over kulturarvsteder. Rejser du til Weimar, skal du huske at se byens slot, der hører til blandt de smukkeste barokslotte i Europa. Det blev brugt som residens af fyrstefamilien, og huser i dag et kunstmuseum. Men du kan også bare vandre rundt mellem de fine gamle bindingsværkshuse og nyde stemningen.
Erfurt

Middelalderbyen Erfurt

Erfurt er hovedstaden i delstaten Thüringen. Byen er i dag en moderne metropol, men den har bevaret sit middelalderlige, hyggelige centrum, Altstadt. Når du slentrer rundt i Erfurt, kan du blandt andet se den gamle domkirke, de fine patricier- og bindingsværkshuse og den nyrestaurerede synagoge. Der er masser af cafeer og restauranter i byen, for de lokale i Erfurt elsker at gå ud, blandt andet omkring Fischmarkt og Augustiner-klostret.
Nationalpark Hainich

Nationalpark Hainich

I nationalparken Hainich har skoven optimale betingelser for at udvikle sig. Hainich består primært af løvtræer, som er den oprindelige bevoksning i de tyske mellembjerge. Det giver gode levebetingelser for både plante- og dyrelivet, og hvis du er heldig kan du se spætter, flagermus og vildkatte på din vandretur i nationalparken.

Du kan også prøve "Baumkronenpfad", en sti  der snor sig gennem trætoppene i mellem 10 og 40 meters højde. Herfra har du en utrolig udsigt over området. Et godt tidspunkt at rejse til Thüringen er, når nationalparken viser sig fra sin flotteste side, dvs. om foråret, når de tidlige forårsblomster dækker skovbunden og om efteråret, når efterårsløvet skifter farve fra grøn til gul, rød og brun.

 

Specialiteter fra Thüringen

På din rejse til Thüringen vil du opleve, at der er nogle specialiteter, der går igen i hele Thüringen. De lokale er meget stolte over deres thüringer Bratwurst, en grillpølse, der laves efter en gammel opskrift, og som smager rigtig godt sammen med et skummende glas lokal øl. Endelig er der thüringer Klösse, en slags kogt bolle, som ofte serveres sammen med steg. Disse specialiteter nydes bedst i en af de mange Bierstuben eller fortovsrestauranter, som du finder overalt i Thüringen.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/underholdning/liste-rejsetips/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.