Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Thüringen

Læs mere om rejser til Thüringen

Thüringen - en tysk perle
Rejsetips indsendt af:
Jørgen Kjelkvist
Havdrup
5. marts 2010

Thüringen - en tysk perle

De enkelte delstater i Tyskland er ofte områder vi bare flyver igennem for at komme længere sydpå. Stop endelig op her - man tager derfra fyldt med gode indtryk.

Ziegenrück - Die perle der Saaletal.

Sådan lyder områdets turistslogan. Det var nu ikke derfor min kome og jeg lagde ferie der i sommeren 2009. Thüringen er berømt for sin smukke natur, har jeg læst engang.

Vi havde booket et landbyhotel hjemmefra. 1 hel uge - det kunne være en en ren pinsel, hvis det nu ikke var som forventet. For at få hotellet på det rene, så er det en sand perle, for at blive i den lokalte turistforenings egen terminologi.

Hotellet er en gammel fabriksbyning til den lokale vandmølle, hvor man har bevaret de originale hvælvinger i bl.a. restauranten. "Biergarten" lå klods op af floden Saale, og de værelser vi havde, havde alle udsigt til floden. Det kan simpelthen ikke gøres bedre. Vandmøllen er i øvrigt et levende museum. trafikken til hotellet og museet, er den trafik der er på vejen. Den ender blindt ved hotellet.

Men hvad med Thüringen? Igen må jeg sige - en perle af et landskab. Europs størst opdæmmede søsystem, med måske over 100 dæmninger, giver nogle helt enestående naturscenerier. Her er 1 uge lige pludselig ikke nok. Der kan vandres i skovene. Man kan sejle, bade, fiske og meget mere på og i floden/søerne. Her er der aktiv dømt ferie på den gode måde. Her er masser af slotte der kan besøges, grotter og gammel industrihistorie og kultur. Som udgangspunk kan vi kun anbefale vort lille landsbyhotel "Zur Fernmühle" (http://www.fernmuehle.de).

Efter et par dage i området er der ingen tvivl om at Thüringen er en perle. Området omkring det opdæmmede søsystem med søerne Hohenwarte og Bleiloch er lige i midten af Thüringens store smukke nationalpark. Det er på ingen måde et overrendt område og tak for det. Til gengæld er her fred, ro, fantastisk venlighed og imødekommenhed, uanset hvor man kommer frem. Det er formentlig også derfor området er ret billigt. For en uge på Zur Fernmühle måtte vi lægge 550 € for skønt værelse med flodudsigt, ½-pension samt drikkevarer. Og det var det hele værd. Kan kun anbefales. Afstand fra Rostock: 472 km., fra Flensburg: 648 km
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Thüringen

Hoteller i Thüringen
Rejser til Thüringen
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/sydney/nytaarsaften-2011-i-sydney-once-in-a-lifetime.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.