Walkenried –..." /> Tyskland – og gammeldags juletræspynt - Rejsetip Thüringen

Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Thüringen

Læs mere om rejser til Thüringen

Tyskland – og gammeldags juletræspynt
Rejsetips indsendt af:
Anne Kathrine Vestergaard
Århus
20. nov. 2011

Tyskland – og gammeldags juletræspynt

Efter en uges ferie i Hartzen sammen med venner – hvor vi bl.a. så det meget spændende kloster i Walkenried – besluttede min mand og jeg at køre videre ned gennem Tyskland.
Vi er begge storsamlere af gammeldags pynt til juletræet og havde tænkt os at se nærmere på to små byer, kendte for deres bidrag til udviklingen af juletræspynt – nemlig Lauscha i Thüringen og Seiffen i Erzgebirge nær Dresden og den tjekkiske grænse.

Lauscha er hjemstedet for den oprindelig juletræsglaspynt – en spændende lille bjergby med grå-sorte huse med skifertag og et væld af små glaspusterværksteder. 

Byens historie er værd at kigge nærmere på, det gøres bedst på det særdeles interessante glasmuseum - og på byens hjemmeside
Vi boede på Hotel Beck, fornuftige priser og plads til bilen… og hotelfatter ved grillen I hotellets baghave én gang om ugen!

Køreturen fra Lauscha og videre til Erzgebirge gik genne et Tyskland, vi ikke tidligere havde set. Smukke, bløde bjerge, store vidder og dybe skove… vi er slet ikke færdige med den del af nabolandet.

Seiffen ligger få kilometer fra den tjekkiske grænse og nær ved Dresden. Byen er hjemsted for gammeldags trælegetøj – den vi kender fra legetøjsmuseer – små bondegårdsdyr i spånæsker osv. og i særlig grad julepynt med englekor, julekrybber og de helt specielle tyske julepyramider. Se nærmere på byen her og det fortryllende legetøjsmuseum her
En af de smukkeste forretninger, som omfatter et spændende museum – er Wendt & Kühns grønne bygning med charmerende engle.
Vi boede på Pension Bergmannsschänke, et særdeles hyggeligt sted med jævnlige særtilbud for ophold kombineret med sightseeing.

Turen tilbage til Danmark gik ad den delvis nye østlige motorvej, som kan anbefales! Se denne hjemmeside, hvor ture beskrives.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Thüringen

Hoteller i Thüringen
Rejser til Thüringen
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.