Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tyskland

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Tyskland

Rejsetips af samme forfatter

Tyskland – den oversete feriedestination
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
6. juni 2011

Tyskland – den oversete feriedestination

Tyskland er helt ufortjent temmelig overset som ferieland i Danmark. Det er slet og ret synd. Landet er kæmpestort og byder på masser af store oplevelser.
Tyskland er meget mere end Berlin, Harzen og Østersøkysten.

Vor ferie bestod af en uges ophold i den tyske by Trier. Trier er beliggende ved floden Mosel og tæt på Frankrig, Luxembourg og Belgien. Beliggenheden er nærmest perfekt, da der ikke er langt herfra til en mængde seværdigheder. Byen har godt 100.000 indbyggere, og er en af Tysklands ældste og mest historiske byer.
Slugten i Luxembourg By
Slugten i Luxembourg By

Luxembourg - Luxembourg By

Vor første udflugt bragte os til Luxembourg. Luxembourg er et fyrstendømme, og det er et af Europas mindste lande med sit areal på blot 2.600 kvadratkilometer og sit befolkningstal på godt en halv million. Selv om landet er lille, har det en masse at byde på. Luxembourg har en fantastisk natur og her er rent og pænt overalt.

Vi kørte en tur til hovedstaden, som meget belejligt også hedder Luxembourg. Midt igennem byen er der en kløft. Det er et fantastisk syn, at stille sig på broen her henover og kigge ned i dette ”modeljernbanelandskab”.
De kringlede gader i Vianden
De kringlede gader i Vianden

Luxembourg - Vianden

Vi kørte også en tur til ”turistfælden” Vianden. Øverst i byen ligger ”Vianden Slot” – og så kan man ellers gå ned igennem byens små kringlede gader og ned til Our flodens bred. Der er masser af restauranter i denne hyggelige og meget fotogene by. Undervejs gennem Luxembourg var jeg inde og handle i et supermarked – og jeg blev nærmest chokeret over alle de varer, jeg fik for få penge. Så umiddelbart virker Luxembourg som et billigt sted at opholde sig.
Nürnburgring for fuldt drøn
Nürnburgring for fuldt drøn

Nürnburgring

Har man lidt racerblod i årene, kan et besøg på Nürnburgring varmt anbefales. Den ”nye” Nürnburgring blev indviet i 1984 – og her har der været kørt Formel-1 lige siden. Man kan komme ind og se banen – og det er så afgjort en oplevelse. Man kan også i sin egen bil køre en tur på den ”gamle” Nürnburgring. Dette er en af Verdens mest klassiske racerbaner med sin længde på godt 21 kilometer og sine 73 sving. Banen er beliggende i utroligt smukke omgivelser i Eifelbjergene.

I tilknytning til banen er der lavet et tivoli – det hører i mine øjne ikke rigtigt hjemme her. Det var på Nürnburgring, at Niki Lauda kom alvorligt til skade i 1976 – og straks derefter indså man, at den ”gamle” Nürnburgring ikke længere var egnet til farten i Formel-1. I alt har banen kostet mere end 200 mennesker livet. En tur banen rundt i egen bil er en oplevelse – men pas på: Hold til højre og kig hele tiden i spejlene – der kommer masser af ”motorbøller” på både to og fire hjul – og det med fuld gas, da der er fri hastighed på banen. Mere anbefalelsesværdigt er det at tage en ”ring-taxi” med en professionel racer – eller testkører bag rattet. Et godt råd: Hav rent undertøj med.
Deutches Eck i Koblenz
Deutches Eck i Koblenz

Koblenz

Koblenz ligger lige der, hvor floden Rhinen flyder ud i Mosel. Floderne mødes ved ”Deutches Eck”. I 1897 blev der på stedet bygget en 37 meter høj rytterstatue af Kejser Wilhelm den 1.. Statuen står nok så majestætisk og skuer ud over de to floder. Det kan varmt anbefales at tage en sejltur på dette sted. Turbådene ligger her i hobetal – og turister er her masser af; men stedet har sin egen atmosfære – og her er utroligt smukt.
Den smukke udsigt fra Loreley
Den smukke udsigt fra Loreley

Loreley Klippen

Når man er på disse kanter, må man heller ikke snyde sig selv for en tur ud til Loreley Klippen. Loreley rejser sig 120 meter op over Rhinens overflade. På dette sted af Rhinen er der stærk strøm og klipper under vandet - og når sirenerne sang, blev søfolkene lokket til forlis. Stedet er kort og godt ikke ufarligt at forcere for skibene. Men at stå oppe på klippen og kigge ned på den voldsomme trafik på floden, er et syn for sig. Og netop Loreley betyder noget i retning af ”Sten Man Kan Holde Øje Fra” – og det er så sandt, som det er sagt.
Vinmarkerne langs Rhinen
Vinmarkerne langs Rhinen

En køretur langs Rhinen

En køretur langs Rhinens bred er heller ikke at kimse af. Her er så smukt, at det næsten gør ondt. Synet af vinmarkerne, som klynger sig til bjergskråningerne, tager fuldstændigt pusten fra en. Rhinen er med sine 1.234 kilometer Vesteuropas længste flod. Rhinen udspringer i de schweiziske alper, løber gennem Bodensøen for at løbe ud ved kysten i den nordlige del af Holland.
Drosselgasse i Rüdesheim
Drosselgasse i Rüdesheim

Rüdesheim

Rüdesheim er blot en af mange byer i ”Rhin Kløften” – og dermed er den en del af UNESCO´s verdensarv. Der bliver produceret en del vin i Rüdesheim – og så er byen kendt for ”Drosselgasse” – bargaden hvor livet leves 24-7. Byen er noget ”kitschet” i mine øjne – men alene for dette er den et besøg værd.
Bastogne i Belgien
Bastogne i Belgien

Belgien

En udflugt bragte os ind i Belgien. Vort kendskab til Belgien strakte sig på det nærmeste kun til Bruxelles og så lidt til kanalbyen Brügge. Nu var det på tide at tage lidt af landet i besigtigelse – måske der lå en fremtidig ferie og gemte sig i dette land.

Vi kørte med destination Bastogne. Byen blev kendt under 2. Verdenskrig, som ”centrum” for ”Slaget i Ardennerne”. I byen er der en række krigsmuseer og mindesmærker for denne sorte periode i byens historie. Bastogne er også kendt for cykelløbet Bastogne-Liege-Bastogne. Og så skal man ej heller glemme de berømte "Bastogne Kiks".

En køretur ind igennem Ardennerne er et betagende syn med de bølgende bjerge og de grønne skove. Vi kørte til Spa og var kort inde og kigge på den berømte Formel-1 bane. Byen Spa er også berømt for sit fine kildevand. Byen Spa er en sjov størrelse. Byen har kun godt 10.000 indbyggere – og så er den Verdensberømt for hele to ting. Hvad mere kan man bede om?
Amsterdam er en oplevelse
Amsterdam er en oplevelse

Amsterdam

Hjemturen bragte os over Holland. Vi kørte en tur ud langs Maas floden og kiggede lidt på havneområdet i Rotterdam. Vi kørte omkring 30 kilometer – der var ”havn og containere overalt”. Rotterdam er Europas største havn – og stadig en af Verdens største. Kører man helt ud til kysten, er det en kæmpe oplevelse at se de store skibe sejle ind i Maas. Herude ved kysten er der fred og ro – og skibstrafikken er enorm.

Efterfølgende kørte vi en tur til Amsterdam. Hollands største by har helt sit eget særpræg. Byen domineres af sit kanalmiljø og Kongeslottet, som ligger lige midt i byen (og lige op af det berygtede ”Red Light District”). En sejltur på kanalerne er et must – og en tur rundt i byen med sporvogn kan også varmt anbefales. På den måde ser man byen både til vands og til lands.

Tyskland byder på masser af store oplevelser. Find frem til hvilket område, du ønsker at besøge – og check så kort og internet for mere info - du bliver med garanti overrasket over, hvad området yderligere kan tilbyde. Et godt tip er at køre igennem Tyskland om natten. Så undgår man den værste trafik, og de mange vejarbejder på Autostradaerne medfører ikke så stor kødannelse. Sørg også for at køre igennem Hamburg udenfor myldretiden. Køen til Elb Tunnelen kan bliver voldsom lang.

Evaluering af ferien til Tyskland:
Godt:
- Mange store oplevelser
- Køreafstand
- Pænt og rent overalt
- Landet er en stor positiv overraskelse
Skidt:
- Kendskab
- Trafik og vejarbejde på Autostradaerne

Stjerner 4/6: Tyskland er på mange måder et overflødighedshorn af oplevelser. Om du er til store byer, spektakulær natur eller noget helt tredje – så har Tyskland med garanti, hvad du leder efter. Så bare kom af sted – oplevelserne ligger derude og venter.

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tyskland

Hoteller & ferieboliger i Tyskland
Rejser til Tyskland
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.