Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tyskland

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Tyskland

Rejsetips af samme forfatter

Tyskland - Påskedage i Plön
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
19. juli 2012

Tyskland - Påskedage i Plön

Skal man have sig en lille ”hyggelig en på opleveren”, kan en tur til Nordtyskland så afgjort anbefales. Den tyske østersøkyst er et af tyskernes egne favoritferiemål – og det er ikke uden grund.
Plön - Smukkere beliggenhed er svær at forestille sig
Plön - Smukkere beliggenhed er svær at forestille sig

Plön – De tusind søers by

Plön er en lille kurby med 13.000 indbyggere, som er beliggende i Slesvig-Holsten ganske tæt på Lübeck og Kiel. Plön er utrolig smukt beliggende på Plöner Sees bred. Plöner See er ikke den eneste sø, som omfavner byen. Dette område byder på et helt ”hav” (16 styk faktisk) af større og mindre søer. Da tyskerne havde kapituleret under 2. Verdenskrig – og russerne havde besat Berlin, blev Plön midlertidigt hovedkvarter for den tyske regering. Selve Plön by byder på et hyggeligt bycentrum med mange små fine butikker og spisesteder. Gå en tur og nyd stemningen – det er ganske afstressende.
Plön Slot - Historien emmer i hver en mursten
Plön Slot - Historien emmer i hver en mursten

Plön Slot – En plads i historiebøgerne

Plön Slot er nærmest byens vartegn, og det blev bygget tilbage i 1600 tallet. Slottet, som helt majestætisk og snehvidt troner på en lille bakketop, er bygget i renæssancestil, og det er beliggende med en superb udsigt over Plöner See. I 1800 tallet var slottet sommerresidens for den danske kong Christian den 8.. Der arrangeres dagligt gratis rundvisninger på slottet, som også byder på en imponerende slotspark.
Plöner See - Natur for hver en Euro
Plöner See - Natur for hver en Euro

Plöner See – Slesvig-Holstens største sø

Plöner See er på hele 30 kvadratkilometer, og det gør søen til den største i Slesvig-Holsten. Søen byder på masser af muligheder for at dyrke vandsport. Skulle du få lyst til et lille cruise, kan dette også lade sig gøre – så er det nemlig blot at ”hoppe på” en af turbådene.
En tur ud i "det blå" - ikke den værste oplevelse, man kan give sig selv
En tur ud i "det blå" - ikke den værste oplevelse, man kan give sig selv

Holstensk Schweiz – den smukkeste natur i Nordtyskland

Det område, som Plön er beliggende i, kaldes for ”Holstensk Schweiz”. Området byder på den smukkeste natur, som Nordtyskland kan bryste sig med. Her er skov, her er strand, her er søer og her er eng. Kør en tur ud ”i det blå”, far vild og nyd denne smukke egn, som for øvrigt også byder på en del cykel- og vandrestier.
Surfing - En kold oplevelse på Fehmarn i April måned
Surfing - En kold oplevelse på Fehmarn i April måned

Fehmarn – Tysklands svar på den danske vestkyst

Fehmarn er en lille forblæst ferieø beliggende i Østersøen kun godt 50 kilometer fra Plön. Øen byder på vidtstrakte klitter, smukke klippekyster, stenede klinter og nogle ganske udmærkede badestrande. Øen er endvidere et af Tysklands populæreste surfing områder. Fehmarn er nærmest ”flad som en pandekage”; men når rapsmarkerne blomstrer, forvandles hele øen til et gult hav. Tag en tur til ”hovedbyen” Burg, som huser en del butikker samt turistattraktionen ”Haj Center”, som byder på 40 akvarier med mere end 1.000 tropiske havbeboere – og deriblandt 20 hajer. Man kan også gå sig en lille tur i Burgs lystbådehavn og kigge på alt fra små bitte joller til kæmpe store lystyachts. Øen byder på alle former for ferieboliger – lige fra campingpladser til fine hoteller. Men book i tide – Fehmarn er et af tyskernes egne ferieparadiser. Fehmarn byder på færgeforbindelse til Danmark – nemlig ruten Rødby-Puttgarden.
Vindmøllerne på Fehmarn - De kan næsten "køre" i døgndrift
Vindmøllerne på Fehmarn - De kan næsten "køre" i døgndrift

Evaluering af miniferien til Plön:

Godt:
- Køreafstand fra Danmark
- Prisniveau
- Naturoplevelserne
- Let at finde overnatningsmuligheder
Mindre godt:
- Mange turister i højsæsonen
- Vejret er selvfølgelig ikke bedre end i DK
- Ellers intet

Stjerner: 3/6

Plön er rigtig hyggelig som feriedestination. Kom udenfor tyskernes egen højsæson og få dig et hyggeligt og afstressende ophold. Vi havde booket os ind på et hotel, og vi havde to hele dage på stedet, hvilket var klart i underkanten. Vi så selve Plön og Fehmarn – men gik ”glip” af bl.a. Lübeck og Kiel. Vi er sikre på, at vi skal tilbage og undersøge dette sted lidt nærmere – og mon ikke vi lejer en feriebolig i en uges tid eller to næste gang, vi kommer på disse kanter.

Kommentarer til rejsetippet om Tyskland

Super brugbart og inspirerende

21/08 2017 Janni Bejerholm Johannsen
Godt indblik i hvad der kan forventes i Plön og omegn. Man bliver inspireret 👍🏻

Tyskland - Påskedage i Plön

01/10 2012 Ole Gertsen
Hej Leif...
Kan lige give dig et lille tip - prøv at checke på YouTube - der ligger en masse rejsefilm - både film lavet af "dig og mig" og film lavet af proffer, rejsebureauer m.v..
Håber du finder, hvad du skal bruge...
Stor rejsehilsen
Ole

vidioer

27/09 2012 leif kjeldsen
mangler rejse vidioer fra tyskland og andre steder i europa
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tyskland

Hoteller & ferieboliger i Tyskland
Rejser til Tyskland
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.