Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Uganda

 • Trekking i Uganda Bjerggorillaer og frodige regnskove

  16.01.14: Betina Nørgaard Madsen
  Den ultimative oplevelse havde vi i Uganda, trekking gennem lokale landsbyer og frodige regnskove, målet var mødet med en familie af gorillaer.

  Bwindi Impenetrable National Park
  En af Afrikas store højdepunkter, Bwindi Impenetrable National Park er hjemsted for cirka halvdelen af verdens bjerggorillaer, verdens mest truede abe.
  Se hele rejsetippet
 • Uganda - En overset Perle

  (Bedømt af 5 personer)
  10.02.13: Jesper Pedersen
  Uganda er en overset perle i Afrika som er rig på smuk natur, dyreliv og venlige mennesker. Til gengæld er der meget få turister. Vores tur startede fra Kampala med 4 voksne og 1 barn på 5 år, hvor turen gik via Lake Mburo National Park, Bwindi National Park, Queen Elizabeth National Park og Fort Portal.
  Se hele rejsetippet
 • Når skønlitteraturen hjælper dig videre på rejsen..

  (Bedømt af 2 personer)
  11.08.11: Andrea Nielsen
  Forventningerne var store og oplevelserne havde taget fat i form af nogle timers kørsel gennem savanne og krat på "jagt" efter savannens vilde dyr i det nordlige Uganda..
  Se hele rejsetippet
Bjerggorilla
Rejsetips indsendt af:
Kirsten Dagnæs-Hansen
3400 Hillerød
17. juli 2009

Uganda - en perfekt kombination af natur og kultur

Bjerggorillaerne i Bwindi glemmer vi aldrig... Men Uganda bød også på mange andre mindeværdige oplevelser.
Træklatrende løve
Træklatrende løve

2000 kilometer gennem Uganda

Aldrig har vi oplevet så meget på så kort tid, har kørt ca. 2000 km i 4-hjulstrækker sammen med en lokal guide. Ofte kørte vi på primitive hjulspor gennem de smukkeste landskaber, man kan forestille sig. Uganda har det hele – et koncentrat af Afrika syd for Sahara, en perfekt kombination af natur og kultur og en venlig befolkning. Vi lærte utrolig meget om landet på kort tid. Og så var det dejligt, at der var så få turister.

Vi kunne fortælle i dagevis, men her kommer et lille udpluk af vores oplevelser.

Vandreturene i Rwenzori bjergene på grænsen til Congo, hvor vi vandrede op til over 2000 meters højde, var betagende – det højeste bjerg er over 5100 m. Her var vi til konsultation hos den lokale medicinmand.

Jinja ved Nilen. Rafting. Nilen er bare et fantastisk sted at rafte - her kan man prøve kræfter med den sværeste kategori, Kategori 5 - det var det vildeste rafting, vi endnu har kastet os ud i.

Queen Elizabeth Nationalpark er det perfekte sted at iagttage Ugandas dyreliv - elefanter, hyæner, forskellige hjorte, flodheste, bøfler, vortesvin, ørne, gribbe, storke og en masse farvestrålende fugle – Uganda er også ornitologernes paradis. Glem ikke at besøge Ishasha Nationalpark, hvor de sjældne træklatrende løver findes.

Chimpanserne i Kibale regnskov er fulde af skæg og ballade, og det var en oplevelse at følge gruppen på 12 medlemmer, der vist troede, vi var deres artsfæller og kastede nødder ned til os fra trætoppene.

Bjerggorillaerne i Bwindi glemmer vi aldrig. Det tog en halv times tid at finde dem, men der sad de højt oppe i trætoppene og gnaskede blade og kunne kun ses som mørke silhuetter. Sveden dryppede ned ad nakken på os i den fugtige regnskov, mens vi i timevis tålmodigt ventede, men endelig kom belønningen. Bjerggorillaerne valgte at komme ned fra træerne, forrest flokkens silverback Mwirima og efter ham de øvrige 14 familiemedlemmer. De trådte os næsten over tæerne. Vi fik en time sammen blot et par meter fra dem, hvor ungerne legede og de voksne forsøgte at "opdrage" lidt på dem – vi ville ønske, at tiden havde stået stille. Vi glemmer dem aldrig.Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/wien/wien-oplevelser-i-flere-genrer.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.