Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Ungarn

Rejser til Balatonsøen

Rejs til Balatonsøen i Ungarn og nyd en badeferie ved Europas største indsø. Balatonsøen er ideel til en kør-selv-ferie. Kun 100 km fra Ungarns hovedstad, Budapest, ligger Centraleuropas største indsø, Balatonsøen. Her kan du komme på badeferie fra forår til efterår. Den lave vandstand på 3-4 meter får hurtigt vandtemperaturen til at stige og kommer helt op på 25 grader. Søen ligger ved en lav bjergkæde, der faktisk består af gamle udslukte vulkaner.

Ungarns mest populære feriested

Balatonsøen er en populær til kør-selv-ferien
Balatonsøen er på størrelse med Bornholm og blevet et af Ungarns populæreste ferieområder for både lokale og tilrejsende fra hele Europa. Den ene ende af søen er flad med sand kyst og meget lavvandet, der gør den perfekt, hvis du rejser med børn. Nordsiden er mere varieret med den lille ”bjergkæde”. I kort afstand fra Balatonsøen kan du opleve dagligdagslivet i de mange småbyer og håndplukke de seværdigheder du finder interessante.

Rundt om Balatonsøen ligger flere byer, der hver i sær har noget at byde på.
Balatonfüred og Héviz er kendt for kurbade og wellness. Balatonalmadi og Siofok er nogle af de populæreste badebyer med flere strande og friluftsbade. Alle byerne har et stort udvalg af fiskerestauranter, små keramikværksteder og så kan du nyde et glas vin i en af de rigtig gamle vinkældre.

Området ved Balatonsøen er bestemt også værd at udforske. Nyd det stille liv og kør gennem et smukt landskab, der ændrer karakter i takt med årstiderne. Om sommeren er der en gennemtrængende duft fra urte- og lavendelmarkerne og senere på året dominerer vinmarkerne med deres varme efterårsfarver. Søen fryser til is om vinteren og foråret giver igen farve til områder med plantagerne der blomstrer.

Der er fx borge fra middelalderen, slotte, herregårde, afvekslende natur, kurbade og ældgamle vinkældre. Er du til nogle aktive dage, kan du leje en cykel og følge ruten rundt om søen eller en robåd og nyde stilheden på søen. Et stort plus er også det lave prisniveau.

Smuttur til Budapest

Tag en smuttur til Budapest fra Balatonsøen
Balatonsøen er perfekt til en kør-selv-ferie med familie eller venner. Lejer du et af vores populære feriehuse, har du de perfekte rammer for en rigtig god ferie med frihed til at gøre lige hvad du vil. Du kan fx køre til Budapest, der kun ligger 1½ times kørsel fra Balatonsøen. I Budapest bør du besøge et af de mange kurbade, udforske Borghøjen eller ”gå under jorden” på en udflugt til de underjordiske grotter, der ligger lige uden for centrum.
Læs mere om Budapest
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.