Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Budapest

 • Brogede Budapest

  (Bedømt af 26 personer)
  Budapest ligger midt i Europa, men forbindes endnu i dag med Østeuropa, Jerntæppet og kommunismen. Byen er dog meget andet end det, omend historien naturligvis har sat sit tydelige præg på byen.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Julemarked og gratis transport for alle EU borgere over 65 år

  (Bedømt af 7 personer)
  03.01.13: Henning Boysen
  Det var anden gang min hustru og jeg, som begge er folkepensionister, tog på juletur til Budapest. Budapest har vel nok et af Europas bedste julemarkeder på Vörösmarty Ter, som ligger i den ene ende af gågaden Vaci Utca.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Rejser du som gravid?

  (Bedømt af 3 personer)
  14.11.12: http://www.pixiblog.dk/2010/04/budapest.html
  Sidste rejse uden børn… Men med tung mave, derfor havde vi valgt at holde ferien nær Termalbade og skønne billige restauranter som GOA. Utroligt rart at nedsænke sine trætte fødder og øget kropsvægt i varme sunde kilder.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Budapest

Rejsetips af samme forfatter

5 dejlige dage i Budapest
Rejsetips indsendt af:
Løgstør
15. dec. 2010

5 dejlige dage i Budapest

Min hustru og jeg havde nogle skønne dage på vores guldbryllupsrejse til Budapest 5 dage først i december.
Udsigt fra Budasiden over mod Pest
Udsigt fra Budasiden over mod Pest

Dejlig storbyferie i Budapest

Søndag 1. dag: ankomst kl. 10 og var hurtigt på hotellet efter en kort bustur til metrostation for blå linie, derefter 10 stationer og en kort spadserertur ned ad Terez utca (gade).
Her skal lige nævnes, at man som EU borger og pensionist overhovedet ikke skal betale for offentlig transport i Budapest - pas skal forevises mod forlangende, men vi nøjedes nu med at vise de grå "lokker".

Om eftermiddagen første tur rundt i byen hvor vi købte billet til operetteforstillingen Chardasfyrstinden. Fantastisk forestilling med dejlig musik og en masse skuespillere med store sangstemmer.

Mandag 2. dag var det rundt i byen bl. a. til julemarked, igennem en lang og flot gågade ned til den store markedshal. Her spiste vi frokost blandt 100 andre - selvfølgelig gullas. Senere en sporvognstur med linie 2, som kører langs med Donau - man bliver næsten nostalgisk.
Om aftenen ud at spise på en af de mange restauranter - man spiser forholdsvis billigt og maden får man som regel i store portioner - er dog ingen stor gastronomisk oplevelse.

Tirsdag 3. dag var det tid til en tur over den gamle bro over til Buda med slottet og den store kirke på toppen - vi tog dog tandhjulsbanen derop. Hjem med metro fra Moskvapladsen. hjem ad antikgaden - heldigvis ikke plads i kufferten til de dyre sager. Om aftenen på restaurant hvor de havde en duo som spillere ungarnsk musik. Da de hørte vi kom fra Danmark, spillede de straks Tango jalousi.

Onsdag 4. dag prøvede vi for anden gang at komme i parlamentet men opgav pga store køer foran. I stedet tog vi ud til heltepladsen for enden af Andressy utca med den gule metro linie - det er den ældste metro i Europa og stationerne fremstår stadig i gammel stil. For enden af linien findes en stor park med bl. a. zoo, en cirkusbygning og den ældste af de mange kurbade, som findes i byen.

Til frokost havde vi spist pitza i en lille gågade nord for sporvogn nr. 2 ´s endestation (den bedste vi har smagt længe for ingen penge) så om aftenen blev det kun til flamberede pandekager og den berømte ungarnske letbitter Uni. At vi samtidig fik Real Madrid på skærmen og samtidig kunne konstatere at FCK var videre gjorde ikke sidste aftens oplevelser ringere - en sidste gang op ad Andressy og Terez Utca. Det er brede boulevarder med store løvtræer på bagge sider - her til jul er der hængt masser af lys op i grenene men kun i dem som vender ud mod gaden - pussigt syn - det ligner reklame for strømper - altså pigeben strakt mod himlen.

Torsdag 5. dag blev der kun tid til at besøge en frimærkehandel for at købe nogle gamle ungarnske frimærker fra 1874. Den dårligste oplevelse var en 3 timers ekstra ventetid i lufthavnen pga snekaos i Danmark - her skal til slut nævnes at vi næsten havde forårstemperaturer så vi kunne sidde på fortovsrestaurant med åbenstående frakke.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Budapest

Hoteller i Budapest
Rejser til Budapest
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/flybilletter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.