Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Budapest

 • Brogede Budapest

  (Bedømt af 26 personer)
  Budapest ligger midt i Europa, men forbindes endnu i dag med Østeuropa, Jerntæppet og kommunismen. Byen er dog meget andet end det, omend historien naturligvis har sat sit tydelige præg på byen.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Julemarked og gratis transport for alle EU borgere over 65 år

  (Bedømt af 7 personer)
  03.01.13: Henning Boysen
  Det var anden gang min hustru og jeg, som begge er folkepensionister, tog på juletur til Budapest. Budapest har vel nok et af Europas bedste julemarkeder på Vörösmarty Ter, som ligger i den ene ende af gågaden Vaci Utca.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Rejser du som gravid?

  (Bedømt af 3 personer)
  14.11.12: http://www.pixiblog.dk/2010/04/budapest.html
  Sidste rejse uden børn… Men med tung mave, derfor havde vi valgt at holde ferien nær Termalbade og skønne billige restauranter som GOA. Utroligt rart at nedsænke sine trætte fødder og øget kropsvægt i varme sunde kilder.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Budapest

Udsigt over Eger
Rejsetips indsendt af:
Bjarne B. Svendsen
Ringsted
29. nov. 2008

Drop sydeuropa og rejs til Ungarn

Dette er en opfordring til at erstatte turen til Sydeuropa med bad i jordens varme kilder, vandreture i smuk natur, spændende udflugter til underjordiske grotter og ikke mindst kulturhistoriske højdepunkter, der næsten kan give en åndenød. Og hele molevitten garneret med lækker mad og ypperlig vin - altsammen til yderst rimelige penge. Vi taler om Ungarn - nærmere bestemt byen Eger i bjerg- og vinområdet nordøst for Budapest.
Cafe-liv i Eger
Cafe-liv i Eger

Kampstyrke med ungarnsk tyreblod

Vores efterårsferie havde Budapest som hoveddestination - en dejlig by, der minder om Prag, men vi ville gerne se lidt af det øvrige land også. Så vi tog et Intercity-tog fra Budapest til den historiske barokby Eger mod nordøst.

Eger er særlig kendt af ungarere af historiske årsager. Det var her nogle få tusinde ungarere besejrede en kæmpestor tyrkisk hær for nogle hundrede år siden. Ikke mere om denne historie i denne beretning, som til gengæld serveres i rigt mål fra den store borg i byens midte, som således er det passende udgangspunkt for et besøg i området og i sig selv en spændende oplevelse.

Selve byen bærer også præg af tyrkernes tilstedeværelse. Bl.a. står der på en plads i byen endnu en minaret fra tyrker-tiden. Den er åben for besøg.

Eger er - som flere andre ungarnske byer - hjemsted for thermalbade, nogle af dem kan dateres tilbage til tyrkerne. En tur i thermalbad er både et godt tilbud til de badelystne, ligesom det er en oplevelse med kulturhistoriske rødder.

Og når nu man er i Eger kommer man ikke uden om vinen. Eger er et verdenskendt vindistrikt, der laver ypperlige - og også dyre - kvalitetsvine. Sådan har det været i hundreder af år. Tyrkerne troede faktisk, at det var denne egnens særlige vin - okseblod - der gav ungarerne deres kampstyrke. Vinsmagning er med andre ord en del af oplevelsen. Prøv vinene på en af byens restanter eller udskænkningsteder. Eller tag det lille turisttog fra byens centrum til vinkældrene i "de smukke kvinders dal" i udkanten af byen, hvor vinproducenterne præsenterer deres produktion. Og forsøm endelig ikke en flaske af den rigtige tyreblod - den originale. Den der gav ungarerne styrke. Det er kraftige, saftige sager, der ingenlunde tåler sammenligning med det tynde sjask, som danskerne kunne købe i halvfjerdserne med betegnelsen tyreblod.
Vandretur i Bükk nationalpark
Vandretur i Bükk nationalpark

Med bumletog til nationalparken Bükk

Og således styrket med okseblod og den gode ungarnske mad vil frisk luft og en gang motion måske være tiltrængt. Vi satte derfor en dag af til nationalparken Bükk, der ligger ca. 30 kilometer nordøst for byen. Det tager en hel time at komme dertil med et gammelt men hyggeligt bumletog, men det gør ikke noget, for landskabet og de mange landsbyer er undervejs hyggelige og i sig selv en oplevelse. Det samme er de mange små stationer alle flankeret med en stationsforstander i nydelig uniform, som kommer ud og giver signal, når toget må køre. Som at se Matador i fjernsynet.

Nationalparken er smuk og centrum for lokal turisme. Der er både cafeer og restauranter ved indgangen til den parken. Bløde bakker med høje bøgetræer og rindende små bække med vandfald præger området. Og midt i det hele dukker der et udendørs museum op i en lille dal om skovarbejdernes barske liv i tidligere tider.


Bükk nationalpark
Bükk nationalpark

Rent praktisk

Til sidst lidt praktisk. Offentlig transport er generelt billigt og velfungerende i Ungarn og der er mange afgange. I Eger er der masser af billig overnatning for lidt over hundrede kroner pr. nat i dobbeltværelse med bad i Eger. Find det på nettet. Og så er der ofte adgang til have og køkken. Vi boede på Flamingo Guesthouse - http://www.flamingoeger.hu/foglalas_en.php.
Der er mange gode og billige restauranter at vælge i mellem. Vi var særligt tilfredse med Dobos Cukraszda. Se http://www.doboscukraszda.hu.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Budapest

Hoteller i Budapest
Rejser til Budapest
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.