Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Budapest

 • Brogede Budapest

  (Bedømt af 26 personer)
  Budapest ligger midt i Europa, men forbindes endnu i dag med Østeuropa, Jerntæppet og kommunismen. Byen er dog meget andet end det, omend historien naturligvis har sat sit tydelige præg på byen.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Julemarked og gratis transport for alle EU borgere over 65 år

  (Bedømt af 7 personer)
  03.01.13: Henning Boysen
  Det var anden gang min hustru og jeg, som begge er folkepensionister, tog på juletur til Budapest. Budapest har vel nok et af Europas bedste julemarkeder på Vörösmarty Ter, som ligger i den ene ende af gågaden Vaci Utca.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Rejser du som gravid?

  (Bedømt af 3 personer)
  14.11.12: http://www.pixiblog.dk/2010/04/budapest.html
  Sidste rejse uden børn… Men med tung mave, derfor havde vi valgt at holde ferien nær Termalbade og skønne billige restauranter som GOA. Utroligt rart at nedsænke sine trætte fødder og øget kropsvægt i varme sunde kilder.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Budapest

Rejsetips indsendt af:
Lillian Kirkegaard
Kjellrup
9. feb. 2009

Hvad skal man i Budapest

Det var det spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg af min mand fik foræret en forlænget weekend i julegave. Hvorfor ikke Paris, Prag eller en hvilken som helst anden storby

I dag siger jeg, godt det blev Budapset, hvilken overrakende by

Foruden de mange termalbade, som man naturligvis skal besøge, byder byen på mange kulturelle såvel som historiske oplevelse.

Vi var så heldige at bo på Buda siden, i den gamle bydel ved Fisker bastionen. Her bor man midt i byens kultur og historie, med Matthias kirken som centrum, og med et fantastisk overblik over byen, dens mange broer og Margrethe øen. Her ligger også Det Kongelige Palads, som da det blev bygget, var det prægtiske slot i hele europa og som rummer kongehusets berømte bibliotek. At opleve det om aftenen når det er belyst, er så smukt at man føler at man er midt i et eventyr.

På Pest siden findes bl.a. Statsoperaen, som mirakuløst overlevede 2. verdenskrig. Her findes også Heltepladsen med monumentet af Ungarns ledere og helte indtil 1896 og med Ærkeenglen på toppen.

Huset for terror må man ikke undlade, selvom det er en rystende oplevelse. Her går det op for en hvor hårdt ramt det Ungarnske folk har været. Først under tyskerne i 2. Verdenskrig og siden under det kommunistiske styre.

Cafeerne er en oplevelse for sig, her kan bl.a. nævnes Callas på Pest siden og Miro på Buda siden. Restauranterne er hyggelige og billige og den levende musik gør oplevelsen speciel.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Budapest

Hoteller i Budapest
Rejser til Budapest
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-del-sol/fuengirola/hotel-las-palmeras-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.