Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Budapest

Læs mere om rejser til Budapest

Udsigt fra Fæstningen på Budabjerget over Donau
Rejsetips indsendt af:
Frank Henrik Johansen
København
1. okt. 2009

Oplev Budapest!

Jeg har faktisk sådan lidt kvaler ved at skrive dette tip, for på den ene side vil jeg gerne dele Budapest med jer, på den anden vil jeg gerne "gemme" den for mig selv.

Budapest mere end man aner

Noget af det første man oplever når man lander i Ferengehy lufthavnen er hvor flinke de lokale er i Budapest, først er man måske lidt mistroisk, tro mig! De vil bare gerne hjælpe!Taxachaufførene tager selv de tungeste kufferter (konens) med et smil på læben, det faktum at de måske kun taler få gloser hindrer dem ikke i at kommunikere med en i et stort kaudervælsk af sprog.Vel ankommet til hotellet bør man med det samme gå ud og købe noget kildevand, altså postevandet kan drikkes, men en flaske kildevand koster cirka to kroner i en kiosk, og sådan er det hele vejen igennem. Alting koster nærmest ingenting.

Du må ikke gå glip af

Budapest har et væld af små museer, restauranter og skobutikker! Det lader til at hver tredje butik i Budapest handler med sko, hvordan alle de små skobutikker overlever er et mirakel. En ting man SKAL opleve i Budapest er en sejltur på Donaufloden, forbi parlamentet, de syv smukke broer, slottet, Hotel Four Seasons og alle de andre smukke bygninger der byder sig til ned imod Donau.Et tip er her at jo længere væk fra centrum du begiver dig, jo billigere bliver turen, hvilket jo er spøjst for så bliver turen jo længere! Ikke fordi det koster mere end 40 kroner det dyreste sted per person alligevel.En anden ting man SKAL se er Budapest by night, alene lysene på slottet set fra Kædebroen kan give mig længsel efter at komme tilbage og se dem, der kunne vi danskere virkelig lære noget af et fattigt østland.

Hvor spiser man bedst?

Nu er smag og behag jo forskellig, dog kan jeg virkelig anbefale vildtrestauranten Aranyszarvas Vendeglo lige ved Gellert Hotel og spa (faktisk bag ved lidt op af bakken) restauranten har ligget samme sted i over 200 år og det er fantastisk mad serveret hurtigt af kompetente tjenere der alle taler tre sprog.Italiensk i Budapest? Trattoria Pomo D'Oro er svaret! helt fantastisk pastaudvalg, utroligt velsmagende og igen til billige priser, efter maden kan man gå de trehundrede meter ned til Donaufloden og stå og kigge op på de mange belyste bygninger på Budasiden.Alt i alt kan jeg sige at konen og jeg har forelsket os i Budapest og vi kommer HELT sikkert tilbage.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Budapest

Hoteller i Budapest
Rejser til Budapest
Denne side er udskrevet d. 2. december 2016 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/washington-d.c/marriott-key-bridge.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.