Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Budapest

 • Brogede Budapest

  (Bedømt af 26 personer)
  Budapest ligger midt i Europa, men forbindes endnu i dag med Østeuropa, Jerntæppet og kommunismen. Byen er dog meget andet end det, omend historien naturligvis har sat sit tydelige præg på byen.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Julemarked og gratis transport for alle EU borgere over 65 år

  (Bedømt af 7 personer)
  03.01.13: Henning Boysen
  Det var anden gang min hustru og jeg, som begge er folkepensionister, tog på juletur til Budapest. Budapest har vel nok et af Europas bedste julemarkeder på Vörösmarty Ter, som ligger i den ene ende af gågaden Vaci Utca.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Rejser du som gravid?

  (Bedømt af 3 personer)
  14.11.12: http://www.pixiblog.dk/2010/04/budapest.html
  Sidste rejse uden børn… Men med tung mave, derfor havde vi valgt at holde ferien nær Termalbade og skønne billige restauranter som GOA. Utroligt rart at nedsænke sine trætte fødder og øget kropsvægt i varme sunde kilder.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Budapest

Rejsetips indsendt af:
Lis, Randers
Randers
19. marts 2009

Skønhed, velvære og afslapning i Budapest

Skal både sind og krop forkæles, er Budapest virkelig et besøg værd, og det er stadig en rimelig billig storby, at opholde sig i.

Hvem troede, at en tur i Metro`en, kunne være en oplevelse?

Metro`en er et transportmiddel, mest under jorden, og derfor et sted man hurtigt forlader. Men i Budapest finder man Europas ældste bane. Den består af 4 linier (gul, grøn, rød og blå). Det er den Gule linie M1, man SKAL prøve. Man kan stige på for enden af gågaden (Váci), og så beundre stationerne, èn efter èn. Der er en smuk fordums stil over de gamle flisemønstre, som er bevaret fra den blev bygget i 1896!

Brug så en halv dag i og omkring Városliget = byparken, stå af metro`en på Hösök Tere og gå op på Heltepladsen, hvor tusindårsmonumentet ligger. Besøg derefter byparken, hvor der er både Tivoli, Zoo, Cirkus og et af Europas største kurbadesteder: Széchenyi, som også er "folkets kurbad". Brug nogle timer til forkælelse der!! Det giver en speciel stemning, at sidde i det smukke friluftsbassin i det varme vand! Så er det tid til frokost/aftensmad, og da må man gå rundt om søen til man kommer til den restaurant, som ligger med terrassen i vandkanten. utrolig lækker mad og flot anrettet, samt rimelige priser. Fred, ro og smuk beliggenhed!!

Næste dag kan man starte i modsatte ende af gågaden (Váci) på Fóvám ter (også metrostation) og besøge De store Markedshaller "Nagy Vásárcsarnok". Her er 2 etager, med: tøj, tasker, sko, broderier, glas, krydderier og et orgie i kød, oste, frugt & grønt MAD!!

Der er også steder, hvor man kan hvile fødderne og få en kold øl!!

Frokosten kan så være byens bedste Gullaschsuppe, som fås overfor hallen på "Etterem Sörözö", en hyggelig pub i 2 etager, hvor hver millimeter væg er dækket af visitkort fra tusinder af gæster. Her serveres den dejligste suppe i rigelige mængder!!

Herfra kan man så slentre gennem gågaden, og huske at se op af og til, på de meget smukke bygninger! Gågaden er lang, og måske er man kaffetørstig, når man når den anden ende. Så må man besøge Café Gerbeaud her er et stort udvalg af kager, serveret i en atmosfære af gamle dage.
Man må heller ikke snyde sig selv for en sejltur på Donau eller et besøg å borghøjen på Buda-siden, hvor man kan tage Sikló-tovbanen op. Her finder man det helt gamle Budapest, med små gader/gyder og selvfølgelig det store palads.

Budapest er afgjort en by, man har lyst til at gense!!

Kommentarer til rejsetips om Budapest

hvor ligger gågaden

20/10 2009 Ekkir
hvad hedder gågaden i budapest med alt tøjet?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Budapest

Hoteller i Budapest
Rejser til Budapest
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/koer-selv-tips/cykloner-der-foerte-til-eventyr-i-australien.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.