Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Budapest

 • Brogede Budapest

  (Bedømt af 26 personer)
  Budapest ligger midt i Europa, men forbindes endnu i dag med Østeuropa, Jerntæppet og kommunismen. Byen er dog meget andet end det, omend historien naturligvis har sat sit tydelige præg på byen.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Julemarked og gratis transport for alle EU borgere over 65 år

  (Bedømt af 7 personer)
  03.01.13: Henning Boysen
  Det var anden gang min hustru og jeg, som begge er folkepensionister, tog på juletur til Budapest. Budapest har vel nok et af Europas bedste julemarkeder på Vörösmarty Ter, som ligger i den ene ende af gågaden Vaci Utca.
  Se hele rejsetippet
 • Budapest - Rejser du som gravid?

  (Bedømt af 3 personer)
  14.11.12: http://www.pixiblog.dk/2010/04/budapest.html
  Sidste rejse uden børn… Men med tung mave, derfor havde vi valgt at holde ferien nær Termalbade og skønne billige restauranter som GOA. Utroligt rart at nedsænke sine trætte fødder og øget kropsvægt i varme sunde kilder.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Budapest

Rejsetips af samme forfatter

Ungarn for unger
Rejsetips indsendt af:
Guldbæk
1. juni 2011

Ungarn for unger

Hvem har sagt at børn og storby ikke kan gå hånd i hånd? Vi gør i hvert fald ikke! Ikke alle synes det lød som en god idé, da vi første gang drog til Budapest med vores piger på hhv.
1 og 6 år en uge i sommerferien. Vi kom hjem med kufferten fuld af skønne oplevelser og drog af sted igen to år efter – denne gang to uger.
Slentretur langs Donau
Slentretur langs Donau

Har det hele og lidt mere…

Budapest har det hele, og det virker bare. Kultur, parker, huler, bademuligheder i overflod, shopping, natur, legepladser, god mad til overkommelige priser, skønne lejligheder og et eminent transportsystem.

Det vigtigste, når man tager til Budapest med sin familie, er at tage sig tid. Tid til at køre i ungernes tempo, så man kan stoppe ved springvandet, drikke ved de mange vandposter, slentre på promenaden, sove en middagslur og vælge mellem de mange oplagte aktiviteter. Moren må droppe sine planer om ekstrem powershopping og faderen stadig væbne sig med tålmodighed. Men man kan sagtens køre ned i tempo på en storbyferie, hvis man vælger mere end blot en forlænget weekend.
Aftentur på Donau
Aftentur på Donau

Variationen virker!

I børnehøjde kan man ligeledes opleve variationen i byen fremtoning, hvor Budasiden knejser sig i bjergrige områder, med borghøjen og fiskerbastionen i front, samt huler og grønne skove i baggrunden. Fra det bakkede Buda har man ligeledes en fabelagtig udsigt ud over Pest, der flad som en pandekage indeholder flotte bygningsværker og skøn shopping – fx Váci Utca eller den store markedshal ved Frihedsbroen.

Når man ikke længere gider gå langs den skønne promenade, snupper man en tur på Donau i skumringen med ungerne om bord og ser byens enorme bygningsværker blive oplyst under stjernerne.
Afkøling i Palatinusbadet
Afkøling i Palatinusbadet

Vandhunde er velkomne

Det helt specielle ved Budapest er som bekendt, at man kan bade ude hele året rundt i flotte historiske bade. Men de termiske bade er ikke kun for pensionister, der spiller skak i det helsebringende svovlholdige vand.

Tag ungerne med en dag ud på den grønne Margrethe-ø, der byder på skøn park, legepladser, springvand og ikke mindst Palatinus-badet. Det største udendørs badeland, vi har været i. Men det er ikke bare hvilket som helst badeland. Det er flotte termiske bade med springvand, bølger og smukke skulpturer. Et fantastisk afkølende afbræk i en længere storbyferie.
Udsigt over Budapest
Udsigt over Budapest

Udforsk bjerget i byen

Midt inde i bydelen Buda kan man gøre sig de mest spektakulære opdagelser. Ud over Labyrinten på borghøjen (Budavári labirintus), som fører ned i underjordiske gange, kan man besøge drypstenshuler og grotter, hvor indgangen kan være i et ganske almindeligt boligkvarter, hvor man blot går ind ad en dør og direkte ind i bjergets imponerende formationer.

Tag desuden turen videre op ad bjerget med børnenes jernbane (betjent af børn), som bringer dig op i bjergene til en udsigtspunkt, hvor du har Budapest i én stor mundfuld.

Slutteligt skal Gellertbjerget besøges. Bestig det med en madpakke og godt med vand. Ungerne vil føle de har overvundet Mount Everest.

Legeplads på Gellertbjerget
Legeplads på Gellertbjerget

Kunne blive ved…

…med anbefalinger. Men de sidste bliver her kort opsummeret. Har du ungerne med, så besøg desuden: Byparken (ro en tur på søen), en overraskende flot, hyggelig og nyrenoveret Zoo, kabelbanen og marked på broen i weekenden. Nye skønne legepladser findes overalt.
Bil, tog eller fly?

Bil, tog eller fly?

Alle tre transportmuligheder er oplagte til Budapest. Med små børn er fly perfekt, med lidt større er en skøn tur med en overnatning i dejlige Dresden at anbefale.

Få pakket kufferten og ungerne og tag afsted! Du vil opleve en storby på en helt ny måde. Mine unger taler i hvert fald tit om endnu en tur til Budapest. Så vi nupper nok lige en omgang mere.

Kommentarer til rejsetippet om Budapest

Rigtig godt indlæg

19/07 2011 Kasper Isling
Rigtig flot beskrivelse af nogle som tydeligvis har rejst med åbent sind og øjnene åbne. Jeg bor selv i Budapest og har gjort det i to år nu. Jeg kan blot konstatere, at her er nogle som har smagt en lille smule på Budapest og forstår at formidle det videre. En fornøjelse.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Budapest

Hoteller i Budapest
Rejser til Budapest
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.