Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Montevideo

Montevideo er en af Sydamerikas skjulte perler. På trods af den store havn er byen hyggelig og overskuelig. Den historiske bykerne består af 1800- og 1900-talsarkitektur fra kolonitiden, som står i flot kontrast til tv-tårnet, der spejder ud over Montevideobugten. I byens centrum står statuen af tidligere tiders store nationalhelt, José Gervasio Artigas, som befriede Montevideo fra det argentinske og spanske overherredømme i starten af det 19. århundrede.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Smag på Montevideo

Montevideanerne elsker mad, og det ses tydeligt i udbuddet af lækkerier på de mange spisesteder. Her er fx lækre grillrestauranter, de såkaldte parrilladas, hvor maden tilberedes på trækulsgrill. Her kan I få alt fra oksekød til fisk, som ofte serveres med den lokale specialitet roquefortkartofler. Oksekødet smager i øvrigt forrygende til den lokale vin Tannat.

En tur i bølgen blå

Har I brug for at slå mave eller blot hvile ud, kan I fx gå et smut på stranden, hvis vejret tillader det. Montevideos strande tiltrækker besøgende fra nær og fjern og er blandt de mest berømte strande i Sydamerika.
Sightseeing i Montevideo

Sightseeing i Montevideo

Montevideo er en smuk by, der rejser sig over Platafloden, og på dagens udflugt får vi syn for sagen. De forskellige kvarterer vidner om den rige arkitektoniske arv, og bl.a. den kønne strandpromenade La Rambla har været med til at gøre byen til en af de mest velbesøgte i Sydamerika.

Besøg Uafhængighedspladsen med monumentet til ære for General José Artigas. Monumentet er opført i bronze af billedhuggeren Angel Zanelli, som i dag befinder sig ganske tæt på sit værk, for hans jordiske rester ligger i mausoleet under monumentet. Her på pladsen finder vi også Estévez Palace, som er den gamle guvernementsbygning, og den nuværende regeringsbygning.

Fortsæt til domkirken og se Carraraspringvandet foran kirken, som blev indviet i 1871 sammen med det første drikkevandssystem. Læg også vejen forbi parken Prado, som var rekreationsområde for byens aristokratiske familier inden I vender tilbage til havnen.

Havnen er i øvrigt en seværdighed i sig selv, for oppe fra Montevideobjerget har man en pragtfuld udsigt over havnen og bugten, hvor man virkelig får indtryk af det liv, som udspiller sig omkring hovednerven i Uruguays forsyningsnet.

Havn

Havn
Montevideos havn ligger faktisk lige ved siden af det historiske centrum Ciudad Vieja, i den sydlige ende af byen. Havnen er lille nok til, at I kan gå lige fra skib ind i hjertet af den gamle bydel på bare et par minutter.

Klima

Klimaet i Uruguay er fugtigt subtropisk. Vejret er temmeligt ensartet i hele landet med sæsonudsving, men ekstreme temperatursvingninger er sjældne. Da her ikke er nogen bjerge, kan der dog ske hurtige forandringer i vejret, når fronterne fejer over hele landet.
Denne side er udskrevet d. 19. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/sevilla/fly/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.