Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-rundrejser Alaska

Rejser til Alaska

Alaska er uovertrufne oplevelser for livet og bjergtagende natur. Og der er masser af det suppleret af et imponerende dyreliv både til vands og til lands. Her er hvaler, sæler, havfugle, oddere, hvaler, bjørne, ørne og elge ad libitum i deres naturlige omgivelser.

Alaskas vildmark venter jer!


Se kort over Alaska

Anchorage - her starter dit eventyr i Alaska. Storbyen er faktisk mindre en Aarhus, men en skøn blanding af provinsby og metropol omgivet af vild natur med masser af imponerende bjerge.

Denali National Park er en af de smukkeste blandt USA’s mange nationalparker. Den ligger mellem Anchorage i syd og Fairbanks i nord.

”The Golden Heart City” er Fairbanks kælenavn, der kommer fra den tid, hvor det var en ægte guldgraverby. Fairbanks den nordlige endestation for Alaska Railroad.

Kenai Fjords ligger syd for Anchorage og et slaraffenland for alle naturelskere. Prøv fx en guidet hvalsafari fra havnebyen Seward.
Turkisblåt gletsjervand i Alaska

Turkisblåt gletsjervand, der glimter som diamanter mod den kridhvide is

Alaska er svær at overgå - både i størrelse og indhold. Det er USA’s største stat og udgør ikke mindre end en femtedel af landets samlede areal, og i Denali National Park rejser Nordamerikas højeste bjerg, Mount McKinley sig seks kilometer over havets overflade. Men I glemmer alt om størrelser, når I selv står på en gletsjer midt ude i naturen. Her kan I nyde synet af det turkisblå gletsjervand, der glimter som diamanter mod den kridhvide is, alt imens I hører de øredøvende drøn, der lyder, når isen kælver.
 

Gode veje og unikke nationalparker gør Alaska perfekt til ferie i et motorhome

Til trods for de gigantiske afstande er Alaska oplagt til en kør-selv-ferie. Og det uanset om det er i bil eller motorhome. Kombinationen af gode veje og unikke nationalparker gør Alaska perfekt til en ferie i et motorhome, hvor I bogstavelig talt overnatter midt ude i naturen. Men det kan også være en klassisk kør-selv-rundrejse i en udlejningsbil, hvor I kan kombinere hoteller eller lodges tilpasset jeres drømme.
Oplev Alaska fra søsiden

Alaskas natursceneri set fra søsiden

Men husk at Alaska også kan besøges fra søsiden. På et krydstogtsskib kan I sejle forbi og i bekvemme omgivelser nyde det ene storslåede natursceneri efter det andet. Og så naturligvis kombineret med besøg på nogle af de steder, det ikke er muligt at komme til ad landevejen. Det gælder fx Alaskas hovedstad, Juneau, der er den mest isolerede hovedstad i nogen amerikansk delstat. Godt nok er den placeret på det amerikanske fastland - men uden vejforbindelse til omverdenen!
 

Alaskas historiske islæt

Og sidst men ikke mindst er der det historiske islæt. Da USA i 1867 købte Alaska af Rusland, tænkte mange amerikanere - hvorfor? Hvad skulle USA dog med dette stykke ufrugtbare vildnis så langt mod nord. Men det var inden, man fik kendskab til de råstoffer, som Alaskas undergrund bugner af: Først var det guldfeberen i slutningen af 1800-tallet, der bogstavelig talt gjorde Alaska til et Klondike, og i dag er det det sorte guld, der gør Alaska til en fremragende investering.

Vidste du...

Fly i garagen er et almindeligt syn i Alaska

Fly i garagen

Når du kører rundt i Alaska, vil du se mange store garager med dobbeltporte selv ved mindre huse. Det er dog ikke firehjulstrækkere, der står parkeret inde bag portene. I stedet vil det typisk være mindre Cessna-fly, som står parkeret i garagen.

Flyene er typisk konstrueret, så de kan ombygges til ”vandflyvere” med pontoner, som kan lande på vand om sommeren frem for et fast underlag.
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/polen/stettin/radisson-blu-szczecin.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.