Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alaska

 • Cruise op langs Alaskas kyst

  (Bedømt af 5 personer)
  13.01.12: Else Jean Jensen
  Jeg vil varmt anbefale en cruise op langs Alaskas kyst. Vi sejlede med Holland American Line og fik de mest fantastiske naturoplevelser - og 4 retters gourmetmad hver aften i restauranten.
  Se hele rejsetippet
 • Alaska Marine Highway System

  (Bedømt af 9 personer)
  30.09.11: Hans-Erik Friis Eriksen
  Netop hjemkommet fra fem ugers ferie i USA, er der mange indtryk, der trænger sig på. Vi har besøgt adskillige fantastiske nationalparker, men det, der nok står aller tydeligt i erindringen, som en anderledes oplevelse, er vores tur med Alaska Marine Highways til Juneau i Alaska.
  Se hele rejsetippet
 • Krydstogt i Alaskas Inside Passage

  (Bedømt af 34 personer)
  Min søster elsker at lægge øre til mine rejsefortællinger, når jeg vender tilbage fra endnu en uforglemmelig oplevelse. Selv er hun ikke meget for at rejse, da hun er bange for at fare vild.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Alaska

Rejsetips af samme forfatter

Alaska - Langt ude.....
Rejsetips indsendt af:
Naija Høy
Aarhus
14. dec. 2011

Alaska - Langt ude.....

..eller bare tæt på horisonten?

Alaska er langt væk - men ikke langt ude!
Der er virkelig noget at komme efter!

Skoven føles næsten uendelig.
Det er en tempereret regnskov med masser af hængende mos på grenene. Det ligner noget fra et eventyr. Bregnerne er større end i Danmark og lyden af et vandfald i det fjerne, er det eneste der bryder stilheden.

Vi hævede anker og begav os videre ind ad denne labyrint af fjorde.

Jeg sad i stævnen og dinglede fødderne ud over vandet. Luften var frisk og kølig, men ikke for kold til bare ben. Sommer i Alaska tillader både bare ben og bikini på dækket - afbrudt af sporadiske byer.
Her i stævnen, fik jeg en af mit livs store oplevelser!

Spækhuggerens rygfinne brød vandoverfladen pludseligt og jeg genkendte de karakteristiske hvide pletter. Instinktivt trak jeg fødderne til mig og brød ud i nervøs latter.... WOW! Vi havde øjenkontakt, da han lænede sig lidt på siden - blot 1½ m under mig. Som man tit har set delfiner gøre, fulgte han og de 2 andre hvaler båden i et fantastisk smukt kvarters tid. Hmmm - giver stadig et sug i maven ved tanken derpå.

Alaska byder desuden på bjørne, store ørne, som vi fodrede med fisk fra båden. Sæler, div. hvaler og et fiskevand jeg aldrig har set andetsteds! Vi fangede rejer på størrelse med hummer, kæmpe krabber og alle mulige utroligt lækre fisk. Forestil dig bare hvor godt det er - alligevel vil du blive overrasket, hvor godt fisk kan være... Tilberedt over bålet, eller ombord, efter 1 times kamp, for at få krabaten hevet ind.

Det er virkelig et sted man bør opleve - uden at efterlade sine lommetørklæder, øldåser eller andet turistaffald (!!!)

Alaskas uberørte og ubeboede skove og fjorde burde være på verdens naturarvs liste. Her føler man nærheden af alt det store; havet, himlen, skovene, skyerne, dyrelivet og ens eget indre. Stort og småt.
Alaskas fjorde og skove er en fantastisk oplevelse for mennesket der ønsker et pusterum fra civilisationens larm og jag.

Men pas på, det kan være vanedannende!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alaska

Hoteller i Alaska
Rejser til Alaska
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.