Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alaska

 • Cruise op langs Alaskas kyst

  (Bedømt af 5 personer)
  13.01.12: Else Jean Jensen
  Jeg vil varmt anbefale en cruise op langs Alaskas kyst. Vi sejlede med Holland American Line og fik de mest fantastiske naturoplevelser - og 4 retters gourmetmad hver aften i restauranten.
  Se hele rejsetippet
 • Alaska - Langt ude.....

  (Bedømt af 11 personer)
  14.12.11: Naija Høy
  ..eller bare tæt på horisonten?

  Alaska er langt væk - men ikke langt ude!
  Der er virkelig noget at komme efter!

  Skoven føles næsten uendelig.
  Se hele rejsetippet
 • Alaska Marine Highway System

  (Bedømt af 9 personer)
  30.09.11: Hans-Erik Friis Eriksen
  Netop hjemkommet fra fem ugers ferie i USA, er der mange indtryk, der trænger sig på. Vi har besøgt adskillige fantastiske nationalparker, men det, der nok står aller tydeligt i erindringen, som en anderledes oplevelse, er vores tur med Alaska Marine Highways til Juneau i Alaska.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Alaska

Biltur i Alaska med vildmark, gletsjere, dyreliv og komfort
Rejsetips indsendt af:
Jette og Keld Hedal Nielsen
Bellinge
28. jan. 2009

Biltur i Alaska med vildmark, gletsjere, dyreliv og komfort

Alaska er et enestående rejseland, hvor det stadig er muligt at være ude i vild og uspoleret natur og møde pionerer, inuitter, indianere og aleuter. Vi var i Alaska i 52 dage i sommeren 2008 og vil her give gode rejsetips fra vores 11 dages rundtur på Kenai-halvøen.
Kenai-halvøen er Alaskas legeplads

Kenai-halvøen er Alaskas legeplads

I dette mini-Alaska kan du finde øde vildmark og tundra, sneklædte bjerge, kælvende gletsjere og ismarker, bjørne og hvaler, dybe fjorde, rivende floder og søer. Fritidsaktiviteterne er næsten endeløse, der er masser af guidede ture og alle typer af overnatning.

Kenai-halvøens areal er 1½ gange Danmarks, og der er gode, asfalterede veje.

Vi hentede vores lejede bil i Anchorage og til vores store glæde var den helt ny. Dermed fik vi ingen problemer med den medbragte parfumeallergi. En stor lettelse.

Vi kørte rundt på Kenai i 11 dage og havde selv planlagt alle oplevelserne.

Flybilletter København-Seattle-Fairbanks og Ketchikan-Seattle-København, et stop-over i Seattle på udturen og den lejede bil var booket gennem FDM-travel.

Vi havde selv booket alle overnatninger og de fleste guidede ture hjemmefra.

En vildmarkstur uden lige

En vildmarkstur uden lige

Vi var på en tredagestur ind i Kenais vildmark. Fra Kenai Riverside Lodge i Cooper Landing raftede vi ned ad Kenai River til Skilak Lake og sejlede over søen til Kenai Backcountry Lodge, som ligger øde i vildmarken og med en meget fin komfort og service.

Vi boede i en næsten ny bjælkehytte med eget bad og toilet. Ingen elektricitet, men en lille gaslampe. I hovedlodgen serverede personalet dejlig mad, og vi fik interessante samtaler med en stor amerikansk familie, som var med på turen ind i baglandet.

Aktiviteterne bød på vandretur op ad tundraen i bjergene og en sejltur på søen. Der var også en finsk sauna og mulighed for kajakture.

En fantastisk tur ind i Alaskas øde natur med bl.a. flotte blomster og islommer på søen.

Kunne I tænke jer en sådan tur, så vær i meget god tid med bookingen hos Alaska Wildland Adventures. Vi bestilte næsten et år i forvejen.
26 gletsjere på en sejltur

26 gletsjere på en sejltur

Whittier er en lille, speciel by ved Prince William Sound. Den fungerer som start- og sluthavn for mange krydstogter og også for vores eftermiddagstur med "Klondike Express" til College Fjord for at se 26 gletsjere.

Det var en flot solskinsdag sidst i juni. I fjorden tumlede et stort antal havoddere rundt, flere havde deres unger på maven. Og vi så den ene imponerende gletsjer efter den anden.

Vi kom helt tæt på Surprise Glacier, Barry Glacier, Cascade Glacier og Cox Glacier. Undervejs har vi også en fantastisk udsigt til bl.a. Harvard og Yale gletsjerne.

Sejlturen giver samtidig et godt indtryk af klimaforandringernes påvirkning af gletsjerne.

Hvis I har lyst til at se gletsjere tæt på - og kælvende gletsjere - vil vi anbefale, at I tager til Alaska eller måske Grønland, inden der går alt for mange år.

Hvis I besøger Whittier, er det vigtigt at planlægge køreturen, så I når igennem tunnellen i tide. Der er åben 15 minutter pr. time hver vej.
Two Sisters Bakery B&B i Homer
Two Sisters Bakery B&B i Homer

Kunstnerbyen Homer

Mod sydvest ligger en spændende kunstnerby, hvor der er albuerum. Det er et yndet sted - også for lystfiskere.

Homer ligger ud til Kachemak Bay og med en fantastisk udsigt til Kachemak Bay State Park på den anden side bugten. På en god dag kan man også se helt til vulkanen Augustine i Cook Inlet.

Vi boede på "Two Sisters Bakery", byens gode bageri, som havde indrettet nogle få værelser på 1. sal. Morgenmaden var gratis, det var bare at gå ned i bagerbutikken og vælge!

På vej fra Anchorage til Homer kørte vi forbi den lille landsby Ninilchik, som ligger helt ud til vandet og neden for en russisk ortodoks kirke. Fra kirken er der en unik udsigt over Cook Inlet til bl.a. vulkanerne Redoubt og Iliamna.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alaska

Hoteller i Alaska
Rejser til Alaska
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.