Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Juneau

Ved Gastineau-kanalen, omgivet af gletsjerprydede bjerge, som rejser sig over 1.000 meter o.h., ligger Juneau, hovedstaden i Alaska. Området har været beboet i tusinder af år af de indfødte stammer tlingit, haida og tsimshian. Juneau var den første egentlige by, som blev grundlagt efter, USA købte Alaska af Rusland i 1867.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Mendenhall-gletsjeren

Mendenhall-gletsjeren er måske Juneaus største attraktion. Gletsjeren er en af de mest aktive i området og ligger ca. 15 km fra Juneau i Mendenhall-dalen. Her hæver gletsjeren sig med sin blåhvide glød truende over hovedstadens forstæder som et monster fra istiden.

Der er også et fint besøgscenter, hvor I kan se forklaringsmodeller og lære om områdets naturhistorie.
Bjørnesafari

Bjørnesafari

Fra august og et godt stykke ind i september har området en ekstraordinær seværdighed: bjørne. Det er nemlig på det tidspunkt, at rød- og sølvlaksen begiver sig op ad floden Steep Creek for at gyde, hvilket gør dem til lette ofre for sultne bjørne.

På gode dage samles op mod en halv snes sortbjørne og deres unger for at fange fisk, og bjørnene kommer helt tæt på de opsatte udsigtsplatforme.

Til trods for at bjørnene tilsyneladende kun interesserer sig for fiskeriet, skal man altid huske på, at de er vilde dyr. Bliv derfor på de afmærkede stier og platforme og giv dem plads. Husk også at lade være med at medbringe nogen former for mad eller drikke - ikke engang kaffe.

Bjørnene her opholder sig blot få kilometer fra menneskelig bebyggelse. Derfor har de også vænnet sig til mennesker og kommer helt tæt på, og af og til endda ind under udsigtsplatformene. Derfor er der rig mulighed for at komme til at tage et rigtig godt feriefoto.

Havn

Havn
Der er tre forskellige steder skibene ankommer til i Juneaus centrum. De fleste større skibe lægger til kaj ved South Franklin Street. Mindre skibe lægger til samme sted som vandflyene ved molen Seadrome Dock.

Skibene kan også lægge til ved molen AJ Dock i den sydlige ende af byen. Hvis der er flere skibe i havn, kan det betyde, at jeres skib må kaste anker og ligge for svaj. I så fald sejles gæsterne ind til molen i de mindre tenderbåde.

Klima

Juneaus klima er primært påvirket af det nordlige Stillehav. Sommertemperaturen ligger normalt på 10 til 15 grader. En sjælden gang imellem sniger den sig helt op på 20 grader.

Om vinteren falder temperaturen til lige under frysepunktet. Ved sommersolhverv står solen op kl. 4 om morgenen og går først ned igen efter kl. 22. Så er der mere end 18 timers dagslys. Om vinteren står solen først op kl. 9 og går ned igen ved 15-tiden.
Denne side er udskrevet d. 23. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/all-inclusive/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.