Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alaska

 • Cruise op langs Alaskas kyst

  (Bedømt af 5 personer)
  13.01.12: Else Jean Jensen
  Jeg vil varmt anbefale en cruise op langs Alaskas kyst. Vi sejlede med Holland American Line og fik de mest fantastiske naturoplevelser - og 4 retters gourmetmad hver aften i restauranten.
  Se hele rejsetippet
 • Alaska - Langt ude.....

  (Bedømt af 11 personer)
  14.12.11: Naija Høy
  ..eller bare tæt på horisonten?

  Alaska er langt væk - men ikke langt ude!
  Der er virkelig noget at komme efter!

  Skoven føles næsten uendelig.
  Se hele rejsetippet
 • Alaska Marine Highway System

  (Bedømt af 9 personer)
  30.09.11: Hans-Erik Friis Eriksen
  Netop hjemkommet fra fem ugers ferie i USA, er der mange indtryk, der trænger sig på. Vi har besøgt adskillige fantastiske nationalparker, men det, der nok står aller tydeligt i erindringen, som en anderledes oplevelse, er vores tur med Alaska Marine Highways til Juneau i Alaska.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Alaska

Rejsetip til Kenai halvøen i Alaska, USA
Rejsetips indsendt af:
Middelfart
25. juni 2010

Rejsetip til Kenai halvøen i Alaska, USA

Mit rejsetip er lidt et sammendrag af seværdigheder og oplevelser fra et helt år i Alaska.
Halibut fanget i Homer
Halibut fanget i Homer

Homer og Seward

Jeg boede i en lille by ved navn Soldotna på Kenai halvøen og kom vidt omkring på smukke halvø. Der er super meget at se og ikke så langt til tingene som i resten af Alaska.I Homer er der Homer spit, som er et langt smalt stykke land (deraf navnet Homer spit = spytklatten), der ligger ude i bugten fyldt med små butikker og restauranter samt en lille havn. Herfra kan man sejle ud og fiske efter "halibut", som man får skåret ud i fileter puttet i en fin plastikpose - lige til at tage med hjem. Der er også andre ret specielle butikker i Homer by og byen er kendt som lidt af en hippie by. Det er også her man kan sejle til Seldovia som ligger over på den anden side af bugten, men stadig på Kenai halvøen. I Seward er der et spændende sealife center med dyr fra Alaska.
Ørn
Ørn

Kenai og omegn

I Kenai er der ikke så mange spændende ting at se. Det er mest bare en almindelig by med butikker, supermarkeder og fastfood kæder og så også lige en lille lufthavn, hvor man bl.a. kan flyve til Anchorage fra på 15 min. Der er også et bowling center, som har lidt begrænsede åbningstider.

I Kenai er der lige lavet et helt nyt og stort Walmart, som beboerne på hele halvøen har ventet længe på. Dette derimod er værd at tage hen at se, hvis man vil se et typisk amerikansk supermarked.

I Nikiski har de halvøens eneste svømmehal/badeland, men det er også det eneste de har. Og det tager endda omkring en halv time at køre derud fra Soldotna. Det er ikke et særligt interessant badeland. Det består af en rutsjebane med pool og et boblebad.

I Soldotna er der 2 supermarkeder, en masse småbutikker og 2 high schools. Man vil tit se high school elever stå i vejkanterne med skilte om ”car wash” eller andet, der kan hjælpe dem med at skaffe penge til deres sportshold på skolen.

Rundt omkring på hele halvøen er der masser af muligheder for at vandre, bl.a. er der en rute, der hedder Skyline som fører op på toppen af et af de mindre bjerge, hvor der om sommeren stadig er sne. Oppe på toppen er en bog, hvor man kan skrive en lille hilsen og at man har vandret Skyline.

Om sommeren kan man se hundrede vis af fiskere både ved og i Kenai floden, for det er der laksen kommer igennem, på deres lange rejse. Hvis man vil fiske skal man huske at købe sig et ”Fishing license”, som kan købes i det fleste supermarkeder og butikker der skilter med det. Hvis man bliver taget af fiskepolitiet (kaldt ”fish and game”), uden et fishing license, får man en bøde. Der er desuden også regler om hvor mange og hvilke slags fisk man må fange og hvis man vil fange de helt store ”king salmon” skal man have et bestemt ekstra mærke på sit license.

Jeg har stort set udforsket hele Kenai halvøen, men mangler stadig en sejltur på Kenai fjorden. Der skulle være mulighed for at se hvaler og oddere blandt andet. Man sejler ud fra Seward og man kan få en kupon et sted som giver 2 for 1 pris.
Befolkning, transport mm.

Befolkning, transport mm.

Indbyggerne i Alaska er meget venlige og imødekomne. På restauranter, i supermarkeder og alle steder bliver man hele tiden spurgt, om alt er som det skal være, og om man mangler noget.

Der er rigtig mange lodges, B&B og hostels som ligger rigtig smukt ved floder eller anden flot udsigt. Det er en god idé at booke overnatning i god tid, da der som regel er optaget de fleste steder hele sommeren.

Rigtig mange kommer for at fiske eller gå på jagt og der er utroligt mange turister i det hele taget. Steven Seagal var faktisk i Alaska sidste sommer på visit :)

Offentlig transport er ikke lige halvøens stærke side. Der er fx ikke mulighed for hverken bus eller tog op til Anchorage. Kun fra Seward, mener jeg. Taxaer var heller ikke noget jeg så så meget til på halvøen. Man skal nok ringe til et taxa selskab, hvis man har brug for en taxa.

Kenai halvøen er helt klart et besøg værd og man vil med garanti få nogle super flotte billeder med hjem af det smukke landskab og det rige dyreliv. Jeg vil dog advare om, hvis man kører bil, de knapt så intelligente elge, som kan finde på at krydse vejene, præcis når de har lyst. Som regel blinker andre bilister med forlygterne som advarsel om at der er en elg på vejen eller i vejkanten.

Seværdigheder
Naturoplevelser
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alaska

Hoteller i Alaska
Rejser til Alaska
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/minneapolis/extended-stay-america-minneapolis-bloomington.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.