Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Børnerejser i USA

  • USAroadtrip

    (Bedømt af 9 personer)
    11.09.13: Shannet Nielsen
    I 2011 var vi på vores livs rejse ti, USA. Vi havde sparet sammen gennem nogle år. Vi tog afsted med vores 4 teenagere og var afsted i 7 uger.
    Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Børnerejser i USA

Roadtrip med baby - sådan gør du
Rejsetips indsendt af:
Anders
København NV
10. sept. 2013

Roadtrip med baby - sådan gør du

Motorhome og baby – en fantastisk kombination

Min kæreste og jeg har altid været glade for at rejse. Herunder har vi været på flere fantastiske roadtrips i USA.
Vores erfaring er, at det er sjovt og nemt at rejse rundt i de fleste stater, og at amerikanere er utrolig søde og imødekommende. For ikke at tale om den storslåede natur!

Da vi blev forældre og snakken faldt på barsel, blev vi hurtigt enige om, at vores fælles barselstid skulle tilbringes i USA i et motorhome. Her havde vi jo netop muligheden for at rejse længere tid end de typiske tre uger, som man har til rådighed i sin sommerferie. Det var særligt det at have tid til at være sammen væk fra en stresset hverdag kombineret med rejseoplevelser, som gjorde det attraktivt for os at tage på roadtrip. Vi forestillede os og oplevede også, at vi med et motorhome kunne have en mobilitet samtidig med, at vores barn Frida fik faste omgivelser og en tryg base i motorhomet. Derudover har man i motorhomet nærmest alle de praktiske ting, som man har brug for: køleskab, fryser, mikrobølgeovn, kogesektion, badefaciliteter. Alt efter hvilket mobilhome man vælger, så er der også godt med plads til, at babyen kan boltre sig og øve sig i at kravle eller gå, eller blive tumlet med af far og mor, som nu har ekstra overskud.
Vores mobilehome i Santa Cruz
Vores mobilehome i Santa Cruz

Hvor lang tid vil I gerne være på roadtrip?

Det kan være en meget omkostelig affære at ændre på sin rejse, flybilletter m.m. Før vi bookede flybilletter eller mobilehome startede vi derfor med at snakke om, hvor lang tid vi gerne ville rejse, hvor mange steder vi gerne ville se og hvor lang tid der ville gå, før vi forventede at være mættet på oplevelser og vi ville begynde at savne Danmark, familie og venner. Vi fandt hurtigt ud af, at en periode på ca. to måneder, for os, ville være ideel. Udover at det er vigtigt at bruge lidt tid på at fastsætte længden på rejseperioden, så kan det også være en god idé, at tænke lidt på, hvordan rejsen ligger ift. jeres barns udvikling. Vi rejste før vores datter kunne kravle eller gå, og mens hun var i den lidt besværlige separationsangst fase. Dette viste sig, for os, at være en god beslutning, da motorhomet herved var stort nok for hende at udforske, samtidigt med at det var fantastisk for hende, at have begge sine forældre i denne svære udviklingsfase.
San Francisco
San Francisco

Planlægning af roadtrippet

Jo mere I kan planlægge på forhånd, jo mere tid er der til at slappe af og nyde turen undervejs. Så vi kan virkelig anbefale at bruge en del tid på planlægning inden turen, især når man rejser med en lille en. Tidligere når det kun var min kæreste og jeg der rejste, brugte vi meget lidt tid på planlægning, da vi ønskede stor fleksibilitet ift. ændringer af turen. Men når man rejser med en lille baby, er det et kompromis, da man må tage tingene lidt mere stille og roligt. Vi startede allerede et halvt år forinden med at snakke turen igennem og alle de seværdigheder, vi ønskede at se. Hernæst kunne vi så gå i gang med at booke motorhome, flybilletter og campingpladser. Da vi så kom til USA skulle vi ikke bruge energi på at lede efter campingpladser, og vi var sikre på at have en plads. Dette gjorde turen meget afslappende, og det var rart, at man ikke skulle bekymre sig om dette.
Yosemite
Yosemite

Valg og bookning af motorhome

Da vi havde planlagt ruten i grove træk, snakkede vi med FDM travel om et motorhome for at sikre os, at motorhome firmaet havde et motorhome til rådighed i den periode og at den one way, som vi ønskede, var realistisk. Det er vigtigt, at du sikrer dig dette, da der kan være pres på disse motorhomes. Særligt hvis man har planer om et lidt atypisk roadtrip, hvad angår rejselængde og hvis man ønsker at flyve ud af en anden by end den man ankom til. Vores roadtrip var lidt mere atypisk – en periode på to måneder og med pickup i San Francisco og drop off i Denver, så kan det anbefales at booke dette ca. 4-5 måneder, inden I flyver. Herved er I sikre på, at jeres “drømmeroadtrip” også kan lade sig gøre i praksis. På FDM travels hjemmeside kan man tjekke ca. priser for, hvad det koster at leje et motorhome i den ønskede periode: http://www.fdm-travel.dk/usa/koer-selv-tips/motorhome/

Jeg vil anbefale Jer at tage det motorhome, som er en tand større end I forventer, hvis I rejser med en baby. Vi valgte selv modellen C25, som egentligt er beregnet til to voksne, to børn og en baby, men hvis I skal bo i det i lang tid, er den ekstra plads meget rar og merprisen på de større modeller er ofte meget lille. Efter I har sikret jer, at motorhomet i den ønskede størrelse er til rådighed, bør I bestille det og samtidig få bestilt flybilletter. Hvis nogle skulle bekymre sig om, hvor vidt motorhomet er svært at køre, så kan jeg berolige jer med, at vejene er brede og bygget til større køretøjer. Jeg blev efter få timer fortrolig med motorhomet og havde kun positive oplevelser. Men sørg altid for at få din rejsemakker til at hjælpe dig, når du skal bakke motorhomet på plads eller parkere, da det typisk er i disse situationer ulykkerne opstår.
Horseshoe Bend
Horseshoe Bend

Flyve med baby

Når I bestiller flybilletter, er det vigtigt at sikre sig et bassinet, en form for krybbe, til babyen, således at I ikke skal sidde med jeres barn på skødet hele tiden. SAS har en vægt grænse på 11kg på deres bassineter, og en aldersgrænse på ni måneder så vær opmærksom på dette. Til flyveturen kan det anbefales at tage en iPad eller bærbar med, hvor I har nogle Teletubbies eller anden form for underholdning, som jeres baby holder af
Husk at bestille flymad på turen, så slipper I selv for at slæbe med og risikere at bruge lang tid på at blive kontrolleret i lufthavnene. I Washington, hvor vi mellemlandede brugte de lang tid på at tjekke vores forskellige babygrød og andre typer babymad, som vi havde med, og det var en lidt stressende oplevelse, da mellemlandingen kun varede tre timer.
Monument Valley
Monument Valley

Booking af campingpladser

Ift. bookning af campingpladser kan jeg anbefale at variere mellem de ofte mere primitive campingpladser i nationalparker og så de private, der næsten altid tilbyder alle faciliteter. I de primitive campingpladser kan man ofte ikke kan koble kloak, electricitet og vand til motorhomet. Man kan dog næsten altid tømme sine vandtanke på de primitive campsites og fylde dem op igen og kombineret med solceller på taget gør det, at man kan være meget selvforsynende i ret lang tid, selv om man ikke er koblet på el og vand. De fleste motorhomes har også en generator, som du altid kan bruge, hvis der ikke er adgang til el. Vi brugte dog slet ikke generatoren, da vi var bevidste om vores forbrug. Men ved at variere mellem primitive og full hook-up pladser, gør det hverdagen lidt lettere ift. at tømme vandtanke.
Priserne for disse campingpladsere varierer fra 12 dollars for de billigste til 50 dollars for de dyreste. Der var næsten altid Wi-Fi, vaskefaciliteter og swimmingpool på de campingpladser, som vi benyttede. Vi betalte i gennemsnit ca. 30 dollars for en overnatning.
Ift. at finde campingpladser brugte jeg primært Google. Men hvis det drejede sig om campingpladser i nationalparker, så brugte jeg dette site: http://www.recreation.gov/. Her kan du finde alle de offentlige campingpladser i de forskellige nationalparker. Hvis du skal booke i populære nationalparker som Yosemite, så er det vigtigt du er ude i god tid, da de ryger rigtig hurtigt. Vi bookede vores pladser i Yosemite fire måneder forinden, da pladserne blev ”frigivet” eller åbnet for bookning en lørdag, hvor vi så sad klar for at få de gode pladser. De er væk på få minutter.
Hvis alt går galt og I mangler et sted at bo, tilbyder de fleste Wallmart gratis overnatning for motorhomes, og der ligger en Wallmart i de fleste byer, så der er altid en sikker havn her. Desuden sælger de alle de nødvendige produkter til et motorhome, hvis man skulle mangle noget.
Black Canyon of the Gunnison
Black Canyon of the Gunnison

Essentielt udstyr til roadtrip med baby

Disse tre produkter gjorde det at være på roadtrip med en baby mange gange lettere.
I stedet for at købe en stor weekendseng, der fyldte meget i motorhomet købte vi en Deryan rejseseng. Det er designet som et telt og vejer og fylder næsten intet. Det kan sættes op på få sekunder og kan også bruges udenfor, da det har UV beskyttelse.

Frida elskede vores Deuter Kid Comfort II bærerygsæk, som muliggjorde at vi kunne lave længere hikes med hende. Selv om Frida var en sværvægter, var hun let at bære rundt i denne bærerygsæk. Derudover kunne den sagtens rumme en masse legetøj, mad og den har et indbygget drikkesystem til den voksne, så der er virkelig tænkt på alt.

Vores barnevogn Seed Pli Mg var et kæmpe hit og uundværlig på denne tur. Det geniale ved den er at den både kan fungere som barnevogn og klapvogn. Det betød, at Frida både kunne sove i den og vi kunne køre hende rundt i den, når vi skulle på tur. Derudover vejer den ikke særlig meget, er let at slå sammen og fylder meget lidt, når den er slået sammen. Det betød, at vi kunne tage den med i busserne, der fragtede rundt i nationalparkerne, når vi skulle på mindre ture.
Rocky Mountain National Park
Rocky Mountain National Park

Hvad koster et roadtrip med baby?

Vores tur løb op i følgende:
Flybilletter: 13.000
Motorhome i 42 dage med 2000 miles: 24.000
Benzin: 6.000 kr.
Ialt: 43.000 kr

Madudgifter var det samme som herhjemme. Til gengæld var vi så heldige at få fremlejet lejligheden, mens vi var væk. Det kan altså være værd at planlægge sin tur ud fra dette. Dvs. lægge turen på nogle datoer, der kan gøre det lettere at få ens bolig fremlejet, da der er en del penge at spare, hvis man får dækket sine huslejeudgifter.

Kom af sted :-)
Hvis I sidder og overvejer at rejse ud i jeres barsel, vil jeg på det varmeste anbefale Jer det. Det er virkelig en unik mulighed for at have nogle fantastiske oplevelser sammen - og hvor ofte har man muligheden for at rejse i så lang tid?

Kommentarer til rejsetippet om Børnerejser i USA

Autostol

30/03 2016 Anders
hej Mette

Vi boede hos nogle venner til at starte med og så fik vi bestilt en autostol i Wallmart hertil. Hvis jeg var Jer vil jeg enten:
1. Tage en med hjemmefra
2. Se om jeg kan leje en hos firmaet
3. Finde ud af hvor den nærmeste wallmart er ift. det sted, hvor I skal leje autocamperen og så sørge for at havesat tid til at I kan køre derhen som det første.

Vi spændte den fast på bænken, der hvor spisebordet er og strammede den blandet også fast omkring hovedstøtten på førersædet.

Mvh
Anders

Autostol

21/03 2016 Mette
Vi har lejet en c25 hos Cruise America (gennem FDM) til vores 2 måneders tur her til maj. Vi har vores datter på 6 mdr med. Et par spørgsmål er opstået: hvor i motorhome'et placerede i autostolen? Og havde I lejet eller købt en autostol i USA?
Tak for et spændende og inspirerende indlæg.
Hilsen Mette

Svar

08/05 2015 Anders
Hej,

@tostreger.dk: Du må gerne linke til den.
@Ida: Vi boede hos nogle venner til at starte med og så fik vi bestilt en autostol i Wallmart hertil. Hvis jeg var Jer vil jeg enten:
1. Tage en med hjemmefra
2. Se om jeg kan leje en hos firmaet
3. Finde ud af hvor den nærmeste wallmart er ift. det sted, hvor I skal leje autocamperen og så sørge for at havesat tid til at I kan køre derhen som det første.

Håber ovenstående var til nogen hjælp.

/Anders

Linke til jeres indlæg

26/04 2015 Tostreger.dk
Hej Anders,
Først og fremmest tak for en rigtig god beskrivelse der kommer godt omkring emnerne ifht at roadtrippe med baby.
Jeg er selv ved at lave en blog og vil gerne høre om jeg må linke til denne beskrivelse? Den er nemlig rigtig god, og jeg har selv brugt den som inspiration til vores rejse i USA når vores dreng er 7 måneder.

Jeg vil rigtig gerne dele den med andre. Vil det være ok?

Jeg kunne ikke finde en kontaktmail til dig, hvorfor jeg skriver her under kommentarer. Du kan evt undlade at poste denne kommentar, og svare på mail.

De bedste hilsner fra
Tostreger.dk

Babystol

27/02 2015 Ida
Hej Anders, Spændende at læse jeres beskrivelser af rejsen. Jeg skal selv til USA med min kæreste og vores datter på 6 mdr. til april. Vi glæder os meget, og har bestilt en C19 autocamper hos Cruise America (via FDM). Jeg har dog vanskeligt ved at finde ud af, hvilken autostol der passer til autocamperen. Hvad gjorde I i forhold til autostol? Dbh.

Babystol

27/02 2015 Ida
Hej Anders, Spændende at læse jeres beskrivelser af rejsen. Jeg skal selv til USA med min kæreste og vores datter på 6 mdr. til april. Vi glæder os meget, og har bestilt en C19 autocamper hos Cruise America (via FDM). Jeg har dog vanskeligt ved at finde ud af, hvilken autostol der passer til autocamperen. Hvad gjorde I i forhold til autostol? Dbh.

Campingpladser

12/01 2015 Anders
Hej Mark,

Prøv enten http://www.recreation.gov. Det er de offentlige billige campingpladser eller. Eller koa.com eller http://www.rvparkreviews.com/. Tripadvisor er også fint.

Mvh
Anders

billige campingladser

09/01 2015 Mark
Meget informativ artikel! Vi står selv og skal på en lignende tur til Californinen om to uger. Jeg har svært ved at finde campingpladser der koster under 35 $ pr. nat når jeg søger på google. Har i nogle tips og tricks til at finde frem til de billige steder? Har også hørt det er gratis at campere i de områder, der betegnes "National forest".

Mvh Mark

Pris for campingpladser?

28/12 2014 Christina
Hejsa

Tak for den fine beskrivelse!
I nævner ikke prisen for campingpladserne, altså hvad det løb op i?
Vi overvejer også en tur med vores datter på 1,5 år på ca. 4 uger.

Mvh Christina

Autostol babyseat

17/11 2014 Gry Petersen
Hejsa

Dejlig inspirerede at læse om jeres tur.

Jeg er blot nysgerrig på det praktiske omkring autostol til jeres datter? vi overvejer selv en tur med en baby på 4 mdr., men har ikke kunne finde oplysninger omautostol og babyseat.

Håber jeg kan høre lidt om hvad I gjorde.

På forhånd tak.

To måneder

13/08 2014 Anders
Hej Camilla,
Hun var otte måneder.
Anders

Barnets alder

03/07 2014 Camilla
Meget spændende rute og god artikel. Hvor gammel var jeres datter, da i tog afsted?

Barnets alder

03/07 2014 Camilla
Meget spændende rute og god artikel. Hvor gammel var jeres datter, da i tog afsted?

Periode

26/06 2014 Anders
Vi rejste fra midt april til start juni, men fordi vi nogle gange befandt os nogle steder som lå højt som f.eks. Yosemite, Rocky Mountains, så var der også lidt koldt her. Det er et fint tidspunkt at rejse på, men man skal have lidt forskelligt tøj med ift. hvis man rejser om sommeren.

Rejsetidspunkt

07/02 2014 Pernille
Hej, rigtig god beskrivelse. Vi overvejer selv en tur derovre, dog nok bare en fire ugers tid. hvilken tid på året rejste I på? Kan se på billederne at I har lidt blandet tøj på. Mvh Pernille

Ruten

24/09 2013 Anders
Hej Christina,
Ruten var San Francisco, Santa Cruz, Yosemite, Grand canyon, Lake Powell, Moab, Fruita, Black Canyon of the Gunnison, Salida, Golden, Rocky Mountain national park, Denver hvorfra vi fløj hjem :-) det brugte vi små to måneder på :-)
/Anders

Hvordan var jeres rute?

23/09 2013 Christina
Dejlig og brugbar beskrivelse, men hvilken rute kørte i? Hvad prioriterede i og hvad valgte i fra? Hilsen Christina
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Børnerejser i USA

Hoteller i rejser med børn i USA
i Børnerejser i USA
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/toscana/skoenne-lucca-og-omegn-har-det-hele.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.