Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser Boston

Udflugter i Boston

Rejser til Boston

Amerikanske storbyer er ikke ligefrem kendt for deres historiske kvarterer, men heldigvis er der undtagelser som Boston, der faktisk er en af USA’s ældste byer - grundlagt helt tilbage i 1630. Det kan man dog ikke lige se ved første øjekast, men når I går rundt i Downtown, dukker historien op. Millionbyen Boston har mere end 4,5 millioner indbyggere og er den uofficielle hovedstad i New England

Historie, kunst og charmerende byhuse i Boston

Boston Skyline og USS Constitution
Boston lagde gader til adskillige begivenheder op til løsrivelsen fra England i 1776. Mest berømt er nok The Boston Tea Party, hvor en gruppe mænd forklædt som indianere sneg sig ombord på 3 skibe i Boston Havn og smed lasten af te overbord i protest mod nogle lokale skatter - en begivenhed, der blev optakten til den amerikanske uafhængighed.

The Freedom Trail gennem Boston
De mange historiske begivenheder i Boston kan du opleve på en 5 kilometer lang rundtur i byen, The Freedom Trail. Følger du en rød stribe, kommer du forbi 16 lokaliteter i Boston, der alle relaterer sig til amerikanernes kamp for uafhængighed. Det gælder bl.a. stedet for Boston-massakren i 1773 og krigsskibet USS Constitution fra 1812-krigen mod englænderne.

Men også byens mange historiske kvarterer gør Boston til en særlig oplevelse - ikke mindst de gamle charmerende byhuse i bydelen Beacon Hill fra 1800-tallet.
Afslapning på Harvard i Boston

Harvard University og MIT
Bostons verdensberømte læreranstalter

Boston er også kendt som en af USA’s største universitetsbyer med Harvard University som juvelen - grundlagt helt tilbage i 1636 og USAs ældste. Her har en lang række prominente amerikanere fået deres videregående uddannelse med John F. Kennedy som den mest berømte.

Også Kronprins Frederik har studeret på Harvard. Der arrangeres rundvisninger på universitetet, og de kan være ganske interessante. Desuden ligger der flere museer på området. Også Bostons andet verdensberømte uddannelsessted, Massachusetts Institute of Technology – MIT – tilbyder guidede rundvisninger.

Det er også i Boston du finder John F. Kennedys præsidentbibliotek, John F. Kennedy Presidential Library.
Boston - George Washington monument

Oasen midt i Boston

Midt i den hektiske bymidte har Boston fået et nyt stort grønt anlæg med parker, kunst, pladser, træer, blomster, søer og indbydende gangstier.

Det imponerende anlæg er 1,6 km langt med navnet Rose Kennedy Greenway. Rose Kennedy var John F. Kennedys mor. Kennedyfamilien kommer fra Boston. Rose Kennedy Greenway består af fire parker.

Når du rejser til Boston kan du enten starte fra Chinatown Park i syd eller the North End Parks i den nordlige ende. Boston har sukket efter Rose Kennedy Greenway, fordi det skaber helt nyt liv til byen.
 

Bostons historiske baggrund

Nogle af de første engelske nybyggere fra Europa gik i land fra det navnkundige skib Mayflower i 1620 lige syd for Boston. De blev hurtigt fulgt af flere, og snart var området koloniseret af englænderne. Det officielle England kom imidlertid hurtigt på kant med nybyggerne – ikke mindst pga. upopulære engelske skatter.

I 1770 blev fem amerikanere dræbt under en demonstration i Boston, kendt som Boston-massakren. Og i 1773 kravlede en gruppe amerikanere – forklædt som indianere – ombord på et engelsk handelsskib i Boston, og smed lasten af te overbord. Det blev startskuddet til frihedskrigen mellem englænderne og amerikanerne, der i 1776 førte til uafhængighedserklæringen og dannelsen af USA.
Beacon Hill i Boston

Beacon Hill og North End i Boston

Bostons historie gør, at byen som en af de eneste amerikanske storbyer, ikke har et kvadratisk gadenet. Gaderne i Boston snor sig ind mellem hinanden, og byggestilen er mange steder meget engelsk.

Et af de mest populære kvarterer i Boston er Beacon Hill, der med sine snævre gader og hyggelige butikker leder tankerne hen på England, hvis du kan se bort fra de omkringliggende skyskrabere. Også nabobydelen North End er et charmerende bekendtskab.
 

Sams Bar ligger i Boston

Verdens vel nok mest berømte tv-bar ligger i Boston. I hvert fald selve indgangen – eller rettere nedgangen – der altid optrådte i starten af hvert afsnit af Sams Bar. Den rigtige bar hedder imidlertid Bull & Finch Pub, og du bliver slemt skuffet, hvis du regner med, at interiøret i baren også er identisk med det i tv-serien. Det er det ikke – her var tale om studieoptagelser.

Hvert år besøger over en million turister ”Sams Bar” på adressen 84 Beacon Street. Det sidste afsnit af Sams Bar blev optaget i 1993.
Lej en bil i Boston og se New England

Udforsk New England

Lej en bil i Boston og tag en spændende kør-selv-ferie i det omkringliggende New England - her kan du fx komme hvalsafari, outletshoppe, spise lækre hummere og i det hele taget nyde den fantastiske natur. New England er også kendt for sine hyggelige kroer og de religøse Shaker samfund.
Læs mere om rejser til New England

Kør videre fra Boston

Niagara Falls vest for Boston
Lej en bil i Boston - eller lej en bil i en anden by i Massachusetts - og kør på opdagelse i det nordvestlige USA. Her kan du se et par forslag.

Kør vestpå fra Boston til Niagara Falls
Der venter dig cirka 800 kilometer motorvej ad Interstate 90, hvis du vælger at tage vestpå til Niagara Falls fra Boston. Turen er køn og snor sig gennem det store landsbrugsområde nordvest for New York. Både Massachusetts Turnpike og New York State Thruway er betalingsmotorveje, så her må du have tegnebogen inden for rækkevidde. Regn med en udgift på cirka 18 dollars til vejafgifter, og overvej at tage en overnatning undervejs.
Niagara Falls

Kør sydpå fra Boston til New York
Turen sydover fra Boston til New York City er på papiret kun 340 kilometer, men den kan være strabadserende nok, især hvis du ikke prøver at undgå myldretidstrafikken. Det er Interstate 95, der lægger asfalt til den tætte trafik mellem Boston og New York, der også byder på smagsprøver på staterne Rhode Island og Connecticut, som ruten passerer igennem. Er du ikke vild med selv at køre i den tætte trafik, så tag toget. Amtrack har mange forbindelser mellem New York og Boston, og så bliver du også fragtet fra centrum til centrum.
New York

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Boston

Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/polen/stettin/radisson-blu-szczecin.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.