Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Boston

Gå en tur i den brostensbelagte bymidte og oplev fx den historiske rute Freedom Trail, hvor I kan se nogle af de mest interessante bygninger fra dengang USA blev født. I kan også vælge at besøge Harvard University i forstaden Cambridge. Universitet kan foruden præsidenterne John F. Kennedy og Theodore Roosevelt prale af så prominente dimittender som FN’s Generalsekretær Ban Ki-Moon, filantropen Bill Gates, komponisten Leonard Bernstein, skuespillerne Tommy Lee Jones og Natalie Portman og tilmed Kronprins Frederik.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Oasen midt i Boston

Midt i den hektiske bymidte har Boston et stort, grønt anlæg med parker, kunst, pladser, træer, blomster, søer og indbydende gangstier. Det imponerende anlæg er 1,6 km langt og hedder Rose Kennedy Greenway, opkaldt efter John F. og Robert Kennedys mor.

I kan vælge at starte i en af de i alt fire parker, enten fx Chinatown Park i syd eller the North End Parks i den nordlige ende.
Bostons historiske baggrund

Bostons historiske baggrund

Nogle af de første engelske nybyggere fra Europa gik i land fra det navnkundige skib Mayflower i 1620 lige syd for Boston. Det var nu nok en noget anden oplevelse end at ankomme med krydstogtskib, som I gør.

Nybyggerne blev hurtigt fulgt af flere, og snart var området koloniseret af englænderne. Det officielle England kom imidlertid hurtigt på kant med nybyggerne – ikke mindst pga. upopulære engelske skatter.
The Freedom Trail

The Freedom Trail

I kan opleve det historiske Boston på den fem kilometer lang rundtur i byen, The Freedom Trail. Følg den røde stribe på jorden, så kommer I forbi 16 lokaliteter, der alle relaterer sig til amerikanernes kamp for uafhængighed. Det gælder bl.a. stedet for Boston-massakren i 1773 og krigsskibet USS Constitution fra 1812-krigen mod englænderne.
Harvard University og MIT

Harvard University og MIT

Boston er berømt for sine højere læreranstalter, og Harvard Universitet er USA’s ældste. Der arrangeres rundvisninger på universitetet, som kan være ganske interessante. Desuden ligger der flere museer på området.

Også Bostons andet verdensberømte uddannelsessted, Massachusetts Institute of Technology – MIT, tilbyder guidede rundvisninger.

Sams Bar

Verdens vel nok mest berømte tv-bar ligger i Boston. I hvert fald selve indgangen, eller rettere nedgangen, der altid optrådte i starten af hvert afsnit af Sams Bar (med den amerikanske titel Cheers). Den rigtige bar hedder imidlertid Bull & Finch Pub, og I bliver slemt skuffet, hvis I tror, at interiøret i baren er identisk med det i tv-serien. Det er det ikke! Her var tale om studieoptagelser. Hvert år besøger over en million turister alligevel Sams Bar på adressen 84 Beacon Street. Det sidste afsnit af Sams Bar blev optaget i 1993.

Havn

Havn
Krydstogtterminalen The Black Falcon ligger i den sydlige ende af Bostons kyststrækning. Herfra er der en flot udsigt til Bostons internationale lufthavn, Logan International Airport på den modsatte side af havnen, men ellers har havneområdet ikke meget andet at byde på. Der er til gengæld kun 3-4 km ind til centrum af Boston.

Klima

Boston er omkranset af Boston Harbor og Atlanterhavet. Derfor er byens kystklima mere moderat end længere inde i landet. Boston oplever sjældent ekstrem varme eller kulde. Boston har et spektakulært, farverigt og mildt forår med moderate temperaturer.

Sommeren minder om gode danske sommerdage, og efteråret er smukt som i det øvrige nordøstlige USA. Der er som regel sne fra december til marts.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/letland/riga/riga-er-billigst-i-europa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.