Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser Bryce Canyon

Rejser til Bryce Canyon

”Et helvedes sted at miste en ko.” Selv mormonerne måtte tage eder i anvendelse, når de skulle beskrive det besynderlige landskab, som Bryce Canyon i Utah er. Fantastiske, rødlige sandstenstårne, der rækker mod himlen. Det er det syn, som hvert år trækker knapt to millioner turister til Bryce Canyon i Utah.
 

Sylespidse klippesøjler og unikke solopgange


Bryce Canyon kan besøges både sommer og vinter

På vandring i Bryce Canyon
Bryce Canyons røde sandstenssøjler er i sandhed et betagende skue – både sommer og vinter. Om vinteren kan sne udstyre Bryce Canyon med en særlig flot kontrast til de høje, røde søjler.

Turen ind i Bryce Canyon starter ved hotellet Ruby Inn’s. Her finder I nogle af de mest imponerende klippeformationer, men vil I lidt på afstand af de mange turister, så kør længere ind i parken ad den i alt 30 km lange vej, som bringer jer til lokaliteter som Sunset Point og Bryce Point, hvor naturstier fører ned til nogle fantastiske udsigtspunkter.

Bryce Canoyn er smukkest ved solopgang, når solen sender sine første stråler ned i den dybe, østvendte canyon. Et ”must” for alle, som besøger det vestlige USA.

I kan enten vælge selv at køre rundt i Bryce Canyon eller hoppe ombord på en af de gratis busser, der kører rundt til nogle af Bryce Canyons mest spektakulære udsigtspunkter. Så slipper I for at skulle tænke på parkering. Busserne kører fra Visitor Center ved hovedindgangen.
Rainbow Point i Bryce Canyon

På tur gennem Bryce Canyon

En tur i Bryce Canyon starter ved besøgscentret hvor der findes flere faciliteter for publikum. Vejen gennem parken er i alt cirka 30 kilometer lang, og fører forbi en række spektakulære klippeformationer og udsigtspunkter med navne som Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point og Bryce Point.

Det er især ved solopgang, at du kan glæde sig over farvespillet i Bryce Canyon, da parkens kløfter vender mod øst. Ved hvert udsigtspunkt fører stejle naturstier ned i selve dalen.


Rainbow Point
Man skal samme vej tilbage, som man kører ind i Bryce Canyon, hvilket får mange turister til at droppe køreturen helt ud til punktet Rainbow Point, der ligger 30 kilometer fra indgangen. Men fortsætter du alligevel helt ud til vejs ende, bliver du belønnet med endnu en smuk udsigt og ikke mindst glæden ved at have naturen i Bryce Canyon stort set for dig selv. På vejen kommer du forbi et par naturlige klippebuer.
Udsigt ud over Bryce Canyon

Praktisk information om Bryce Canyon

Bryce Canyon hører til de mest besøgte amerikanske nationalparker med 1,7 millioner turister årligt. Halvdelen besøger Bryce Canyon i juni, juli og august. Derfor har parken etableret gratis bustransport ud til de mest populære lokaliteter tæt ved af besøgscenteret. Men vil du dybere ind i parken, skal du selv have bilen med.

Bryce Canyon er også en fascinerende oplevelse om vinteren, hvor sneen giver de røde og gule klippeformationer en ekstra dimension.

Kør videre fra Bryce Canyon

På vej mod Zion National Park
Vestpå fra Bruce Canyon til Zion National Park
Hvis du ikke er blevet mæt af naturscenerier i Bryce Canyon, så venter der endnu en unik nationalpark et par timers kørsel længere mod sydvest: Zion National Park hører til en af de helt store amerikanske parker, men til forskel fra de fleste andre canyons, så kører du i Zion rundt nede i bunden og kigger op ad klippesiderne.
Zion National Park

Østpå mod Monument Valley
Turen mod øst byder på en længere og snørklet, men utroligt fascinerende køretur gennem bjergrigt terræn, der veksler mellem skov og højslette, dale og floder.

Undervejs kører du bl.a. igennem Capitol Reef National Park og krydser Colorado-floden, og du bør overveje et stop ved Natural Bridges – et relativt lille område med en række klippebroer. Monument Valley er slutdestinationen – et fascinerende westernlandskab bestående af høje, knaldrøde klipper formet af erosion flere millioner år.
Monument Valley

Start nu! Bestille din rejse til Bryce Canyon og USA online eller hos vores USA-specialister på 70 11 60 11.

Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/oestkysten/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.