Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bryce Canyon

Læs mere om rejser til Bryce Canyon

UTAH den rigtige vej rundt.
Rejsetips indsendt af:
Peter Borg
Hørsholm
24. okt. 2010

UTAH den rigtige vej rundt.

Når man skal se Utah's flotteste naturområder er det ikke lige meget, hvad vej man nærmer sig dem.

Vælg den rigtige vej rundt mellem Bryce Canyon og Monument Valley.

De 2 flotteste naturscenerier i USA, som dog har mange, er efter min og min kones opfattelse Bryce Canyon og Monument Valley. Den første i Utah's sydvestlige del, den anden i Utah's sydøstlige del.
Er man samtidig på de kanter, vil det ikke være unaturligt at besøge Arches National Park ved Moab samt Dead Horse Point State Park med udsigt over Canyonlands. Ligeledes vil det være naturligt at følge Freeway 70 imellem vest og øst i Utah.
Men der er stor forskel på oplevelsen i forhold til at køre med uret rundt eller mod uret. Kør med uret.

Freeway 70
Begynd i Bryce Canyon og find bagefter op til Freeway 70. Den fører gennem et fantastisk og afvekslende landskab med de mest spændende farver til Crescent Junction. Man skal forinden endelig stoppe på rastepladsen lige inden St. Rafael Canyon og med øjnene følge den 4- sporede motorvej ned over den storslåede forkastning. Kommer man derimod østfra mod vest ad motorvejen, er der ingen rasteplads, og man går glip af den bjergtagende udsigt.

Monument Valley
Tilsvarende skal man nærme sig Monument Valley nord fra for at få det flotteste indtryk af denne for Navajo indianerne hellige egn. Kommer man fra syd, fra Kayenta ad 163, er der slet ingen udsigt til Monument Valley, før man faktisk har passeret stedet.
Man bør i øvrigt bestille overnatning på Goulding's Trading Post and Lodge, Monument Valley, og derfra købe en guidet tur med indiansk guide for at komme helt ind i bunden af det storslåede naturområde, hvor enkelte indfødte stadig bor i hytter og telte på deres forfædres hellige jord, som derfor længst inde, hvor det er mest spændende, ikke må befærdes af turister uden guide.
Har man besøgt disse steder, har man været tæt på salig John Waynes western film og følt sig meget langt hjemmefra. Der er SÅ flot.

Kommentarer til rejsetippet om Bryce Canyon

Monument Valley.

18/11 2010 Peter Borg
Hov der skete et eller andet med computeren, Bettina. Håber ikke min lange epistel om Monument Valley er forsvundet i cyberspace. Jeg vil blot tilføje, at Goulding's har adressen www.gouldings.com God fornøjelse og nyd udsigten nordfra lige før bakken ned ad den lange lige vej, når I nærmer jer på vej 163. Den har været brugt i reklamer mange gange som et typisk motiv fra Det vilde Vesten. Peter Borg

Glæder mig!

11/11 2010 Bettina Fasterholdt
Tak for tippet, om at køre gennem Monoment Valley nordfra. vi skal derover til sommer og Monument Valley er et af højdepunkterne, og så skal den selvfølgelig opleves bedst muligt.

Rute 12

25/10 2010 Jan Hviid
En alternativ rute vestpå fra Bryce er at fortsætte ad rute 12. Den er ikke hurtig, den er til tider endda temmelig langsom, men landskabet man passerer igennem .. !!OK, med Capitol Reef, Glen Canyon og Moki Dugway, får man ikke set tingene omkring Arches og Moab, men man når stadig frem til Monument Valley nordfra. Og man keder sig bestemt heller ikke undervejs!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Bryce Canyon

Hoteller i Bryce Canyon
Rejser til Bryce Canyon
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/malta/steder-at-bo-paa-malta.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.