Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Californien

Læs mere om rejser til Californien

Rejsetips af samme forfatter

 • Rutsjebanernes mekka

  (Bedømt af 4 personer)
  20.11.13: Peter Andersen
  Når man har accelereret baglæns fra 0-160 km/t på under 7
  sekunder, mærke fornemmelsen af at blive vægtløs og efterfølgende falde lodret mod jorden med knap 140 km/t, over 7 gange på under en time, bliver ens fornemmelse for fart noget udvandet.
  Se hele rejsetippet
 • Helikopter tur til Franz Josef Gletsjer i New Zealand

  (Bedømt af 4 personer)
  11.02.11: Peter Andersen
  Jeg besøgte Franz Josef i forbindelse med rundrejse på Sydøen. Vi havde 2 overnatninger i byen ved foden af gletsjeren og bestilte ved ankomst et helikopter hike til dagen efter.
  Se hele rejsetippet
100 % herretur ved Six Flags Magic Mountains
Rejsetips indsendt af:
Peter Andersen
Middelfart
6. nov. 2013

100 % herretur ved Six Flags Magic Mountains

Når man har accelereret baglæns fra 0-160 km/t på under 7 sekunder, mærke fornemmelsen af at blive vægtløs og efterfølgende falde lodret mod jorden med knap 140 km/t, over 7 gange på under en time, bliver ens fornemmelse for fart noget udvandet.
Ikke desto mindre er lysten til at prøve Six Flags Magic Mountans ”thrill” rutchebane ” SUPERMAN: Escape from Krypton” igen, ikke udvandet. Tværtimod! Hvis G-påvirkning på op til 4,9; 120 meters frit fald og verdens største loop lyder som sjov, så er forlystelsesparken Six Flags Magic Mountans helt klart et besøg værd.
Dodge Challenger R/T HEMI
Dodge Challenger R/T HEMI

En moderne udgave af 70’ernes muskel bil!

Med dette afsæt blev den anden intense herre tur realiseret. Vores program var som følgende: Afgang Billund torsdag den 29/8 og hjem tirsdag 3/9. 6 dage med sjov med 2½ dags ”bliv-smidt-på-hovedet-rund-i-et-loop-med-alt-for-meget-fart-på” i Six Flags Magic Mountans og ½ dag ”road-trip” langs kysten mod Los Angeles/Santa Monica. Med vores erfaring fra en lignende tur i 2011 har vi kunne optimere tiden mest muligt.

Vel ankommet til LA torsdag eftermiddag og hurtig ekspedition gennem immigrationen samt told, bliv vi behageligt fragtet det sidste stykke til AVIS bil udlejning. Vi benyttede os af AVIS Prefered Card, hvor der store fordele at hente; bl.a. nem afhentning af bilen, gratis opgradering samt alle forsikringer mv. Vores valg faldt på en Dodge Challenger R/T HEMI (for ikke-kendere en moderne udgave af 70’ernes muskel bil  som desværre, for almindelige dødelige, er uopnåelig i DK).
Sol og sjov!
Sol og sjov!

Springe ca. 95 % af alle køer over

Her efter var det bare at komme af sted mod Santa Clarita og Six Flags Magic Mountans. Santa Clarita ligger ca. 100 km nord for Los Angeles og er en skøn lille oase med fantastisk vejr (ca. 35° og lav luftfugtighed) og gode shopping muligheder.

Vi prioriterede som følende for vores 2 fulde dag i Six Flags Magic Mountans; fredag få besøgende, korte køer – mange rutsjebane turer. Lørdag mange besøgende, lange køer – få ture i rutsjebanerne. Ved tilkøb af et Flash Pass Platinium om lørdagen kunne vi springe ca. 95 % af alle køer over, køre 2 gange i træk ved de fleste af rutsjebanerne. Prisen for sådan et Pass er DKK 1.200 for 2 personer. En helt klar nødvendighed ved en enkelt eller få dage i parken. De nyeste og mest efterspurgte rutsjebaner er det muligt at tilkøbe ture særskilt – dvs. helt springe kø over.

For udenforstående kan det virke voldsomt at flyve tværs over Atlanten for at køre i rutsjebaner, men hvis man er en adrenalin-hungrende familie fædre giver det faktisk god nok mening. For det er ikke uden grund at forlystelsesparken har sloganet ”Thrill Capital of the World”. Det er uden sammenligning den forlystelses park med flest ”thrill/vilde” rutsjebaner i verden.

Eksempelvis Lex Luther – Droop of Doom, en version af Tivolis gyldnede tårn blot lidt højere end pylonerne på Lillebæltsbroen, eller X2 – en 4 dimensional bane med 360° roterende sæder eller den nyeste rutsjebane med verdens højeste loop på 48 meter hvor man skiftevis køre indvendig og udvendig på loopet for blot at nævne nogle enkelte.

Det er ikke fordi der ikke findes gode rutsjebaner i DK eller for den sags skyld i Europa – det gør der. Eksempelvis er Juvelen i Djurs Sommerland en rigtig god rutsjebane – bevares, men også ”kun” den eneste i parken som på en god dag kan klemme sig ind i samme liga som de 13 mest interessante baner i Magic Mountans. Det samme gælder for Heidepark, Hansa Park, Europa Park mv. De har alle enkelte gode baner, men ingen tilbyder samme udbud af adrenalin det-går-sgu-aldrig-godt-det-skal-jeg-prøve-igen-det-er-vildt-for-vildt baner. Der er dem der er glade for rutsjebaner og så er der os andre som ik kan få nok.
Six Flags Magic Mountans har banerne – spørgsmålet er om du har modet.

Six Flags
Six Flags

Det praktiske:

Vi fløj med Air France fra Billund til Los Angeles via Charles-de-Gaulle, en samlet rejsetid på ca. 14 timer. Ankomst LAX lokal tid kl. 13:55 og hjem med KLM via Amsterdam. Vi valgte at opgradere vores pladser hjem til Economy Premium til ca. DKK 1.000,- per mand. Alle pengene værd! Meget mere komfort – 10 cm mere benplads, sæder forrest i flyet, stewardesser med overskud til smil og ekstra service.
Økonomi:
• Fly BLL – LAX – BLL ,- for 2 personer: 15.700,-
• Bil incl. forsikringer og benzin: 2.720,-
• Hoteller og entre incl. flash Pass: DKK 7.090,-

God tur!

Kommentarer til rejsetippet om Californien

Lyder som en rigtig HERRE-tur :-)

19/07 2016 Andersen

Fedt

29/11 2013 Michael Overgaard Andersen
Superfed turbeskrivelse!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Californien

Hoteller i Californien
i Californien
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/marokko/agadir/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.