Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Californien

Læs mere om rejser til Californien

Rejsetips af samme forfatter

Forår i august - Lassen Volcanic National Park
Rejsetips indsendt af:
Bente Bergmann
Aarhus
30. okt. 2011

Forår i august - Lassen Volcanic National Park

I august i år besøgte vi Lassen Volcanic National Park - den eneste national park i Californien, vi endnu ikke havde besøgt. Vi hørte om stedet første gang i 1984, hvor vi besøgte Fort Sutter i Sacramento, og læste om en dansker ved navn Peter Lassen, som havde fået opkaldt en national park efter sig.
Siden da har vi haft lyst til at besøge dette sted i det nordlige Californien, og vi blev ikke skuffede. Det var en meget smuk oplevelse, og vejret viste sig fra sin smukkeste side med sol og blå himmel. Parken ligger meget højt, og er kun åben få måneder af året på grund af store snemasser. Sneen lå da også stadig mange steder, men det dejlige solskin gjorde, at vi kunne gå i t-shirts.

Det var nærmest spirende forår, selv om det var august, med de smukkeste blomster der myldrede op efter sneen var næsten smeltet.
Det var spændende at gå rundt ved Bumpass Hell, hvor det sydede og boblede omkring én med lugten af rådne æg, som kom fra jordens indre. I hele området er der meget aktivitet i undergrunden, og vulkanen Lassen Peak havde da også et voldsomt udbrud i 1915.

Vi overnattede på Lassen Mineral Lodge, hvor vi blev vækket midt om natten af en bjørn, som kastede rundt med skraldespanden - det var heldigvis ikke en bjørn af de lidt større men kun en vaskebjørn! Men den larmede, så vi først troede det var en stor bjørn.
 
Ikke langt fra parken ligger McArthur-Burney Falls, som vi også besøgte. Præsident Roosevelt udråbte i sin tid disse smukke vandfald til et af verdens vidundere. Det specielle ved vandfaldene er, at vandet ikke alene kommer fra floden, men det vælter også ud med vand fra undergrunden, og så var der så grønt og frodigt over alt.

Herefter gik turen ud til Stillehavskysten, som imidlertid ikke viste sig fra sin smukkeste side - det var meget tåget og der var ikke meget udsigt; men man kan jo heller ikke være lige heldig hver gang.

Lassen Volcanic National Park og de smukke vandfald kan varmt anbefales - evt. i forbindelse med et besøg i Californiens hovedstad, Sacramento og Fort Sutter, som også er vældig spændende.
Forår i august - Lassen Volcanic National Park

Forår i august - Lassen Volcanic National Park

Forår i august - Lassen Volcanic National Park

Forår i august - Lassen Volcanic National Park

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Californien

Hoteller i Californien
i Californien
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.