Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Californien

Læs mere om rejser til Californien

Rejsetips af samme forfatter

Forberedelse til den klassiske Road Trip
Rejsetips indsendt af:
Odense
17. feb. 2014

Forberedelse til den klassiske Road Trip

Den klassiske rute rundt i Californien med et smut til Arizona og Nevada.

Vi, par med søn på 12, var i sommeren 2013 på det klassiske Road Trip gennem Californien - dog valgte vi San Diego fra da vi var der i oktober 2012.
Hoteller -bestil hjemmefra eller ej?

Hoteller -bestil hjemmefra eller ej?

Vi valgte at reservere de fleste hoteller hjemmefra. På mange sider med rejsetip skriver de ellers at det er en god idé ikke at lægge sig fast på noget. Sådan er jeg desværre bare ikke indrettet. Jeg bliver lidt stresset af ikke at vide, hvor jeg skal sove og er lidt hys med rengøring og kryb.
Vi vælger dog altid at booke de allerede reserverede hoteller med gratis afbestilling, således vi kan - hvis vi har lyst - blive en dag ekstra et sted eller køre en dag før. Det skal dog lige siges at der ikke ydes tilbagebetaling hvis man checker ud før tid, men herregud... De par dollars vil jeg gerne risikere bare jeg har "ro på " i mit hoved :-)
Det er vel smag og behag formoder jeg...
Kingman Arizona
Kingman Arizona

Husk køleboksen!

Vi startede i Los Angeles, hvor vi hentede vores bil direkte i lufthavnen. Det gjorde vi også sidst, for i LA er man altså pænt afhængig af at have bil. Det er ikke som i fx. New York, hvor det er fuldstændigt overflødigt med en bil.
LA = bil, sådan er det :)
Fra lufthavnen kørte vi lige forbi Walmart og købte en køleboks. Det er rart at have køleboks med på turen, og på de fleste hoteller kan man tage is i ismaskinen inden man kører videre.
Man kan få dem i forskellige udgaver, og hvis jeg må give dig et råd så køb den i plastik. Ikke den i flamingo. Den risikerer at gå for let i stykker og så har du is/vand i hele bilen.Vi gav $7-10 for vores, og da vi afleverede vores bil ved udlejeren spurgte vi et ungt par fra australien, som stod og skulle hente bil, om de ville have vores. De blev glade og vi sparede lidt på miljøet :)
Kingman Arizona
Kingman Arizona

Hotel i LA - nope vi snupper et hostel i stedet.

Vi skulle være i LA 4 dage - hvorfor vi valgte at bo på Hostel. I Los Angeles får man ingenting for pengene når vi taler hoteller. Så vi havde, på opfordring af min niece der har boet i LA, fundet et hostel med privat badeværelse. Det ligger i West Hollywood tæt på bl.a. The Grove (shopping).

Herefter kørte vi mod Grand Canyon. Turen til Grand Canyon er lang, så derfor tog vi et stop i Kingman. Vi gad ikke have alt for lange dage i bilen. Selvom det var en lækker bil, ville vi gerne nå også at slappe af og se nogle ting vi tilfældig vis lige kommer forbi. Og at have travlt på sin ferie... Whats the point?
Vi var meget i tvivl om vi skulle have en eller to overnatninger i Grand Canyon. Men i og med vi ikke skal hike længere ture eller have en tur i helikopter, så blev vi enige om at 1 overnatning var "nok". Så kan vi se både solnedgang og solopgang, samt hike en lille tur og opleve "must see's".
Fra Grand Canyon kørte vi mod Las Vegas.
Udsigten fra vores hotel i Las Vegas
Udsigten fra vores hotel i Las Vegas

Las Vegas

Da vi skulle bestille hotel i Vegas var vi splittede! Hvad skulle vi vælge? På den ene side ville vi gerne spare nogle penge (hoteller er meget billige i Las Vegas!), men på den anden side så ville vi også gerne køre lidt Vegas Style :)
Skulle vi vælge et klassisk Vegas Hotel som fx. Caesars Palace, Bellagio eller gå over i den anden grøft og tage New York New York, nu vi alligevel ikke skulle slutte ferien af med en uge i New York?

Vi valgte at booke os ind på et nyt hotel i Las Vegas som var i den dyre ende, men det var alle pengene værd! Mange af de ældre hoteller er temmelig slidte efterhånden...

Vil du læse mere om Las Vegas, klik på mit navn og læs mit traveltip om faboulous Las Vegas.
Fra luksus hotel til overnatning i telt!

Fra luksus hotel til overnatning i telt!

Da vi havde spillet alle vores penge op, drog vi videre gennem Death Valley og skulle overnatte på et super hyggeligt hotel i Bishop. Det lå perfekt! Som taget ud fra et postkort -med udsigt til bjergene.

Vi skulle lige omstille os fra 3 dage i Las Vegas hvor der er larm, mange mennesker, drinks, og alt hvad ellers hjertet begærer, til et par dage, hvor vi skal leve temmelig primitivt. Vi taler fælles bad og noget der minder om en feltseng i et telt - jep, vi tog videre til Yosemite!
Efter bare en enkelt overnatning i Bishop (man kan godt blive der 2 dage hvis man har dage nok at tage af), tog vi videre til Yosemite http://www.yosemitepark.com/.
Vi boede i et heated tent, som var rigtig fint. Ikke ulækkert eller små-beskidt som jeg havde forestillet mig.
Vi boede i Yosemite i 3 dage, og vi kunne sagtens have været blevet længere! Det er ikke mindre end fantastisk!
Om aftenen viser de film fra "gamle dage" under åben himmel.
Skal I til Yosemite må I ikke snyde jer selv for en af deres Pizza! De er utrolig lækre :)

Camarillo

Det eneste hotel vi ikke havde booket på forhånd, var til vores sidste overnatninger sidst på turen. Vi ville have 3-4 dage det sidste sted, men var hjemmefra i tvivl om det skulle være ved kysten eller om vi ville tilbage til LA området.

Vi endte med at finde et godt hotel med pool (vi bookede det da vi var i San Fransisco) udenfor LA i en lille by kaldet Camarillo.
I Camarillo ligger også et kæmpe stort outlet, så her kan du i hvert fald sagtens få spenderet dine sidste dollars :)
Kingman Arizona
Kingman Arizona

Lidt nyttigt...

Penge og kort
Vi veksler aldrig særligt mange penge hjemmefra. Vi har som regel omkring $300 med, og har hvert et visa kort med og et mastercard.
På et visakort må man max hæve 20.000 dkr. i udlandet på en måned. Det skal man lige tænke over,hvis man er en familie afsted og ikke har booket og betalt hoteller i forvejen.

Broafgift på Golden Gate Bridge
Kører du UD af San Fransisco koster det gratis, kører du derimod IND mod San Fransisco via Golden Gate Bridge koster det $6. Hvis du vil slippe for ekstra gebyr og bøder og alt muligt andet, skal du lige forhøre dig hos din biludlejer. De kan informere dig om, hvordan du kan betale INDEN du ankommer til San Fransisco. Det kan variere fra selskab til selskab.

Tøjvask
Det er fjollet at slæbe tøj med til 3 uger. Vi har kun tøj med til en uge og bruger istedet et par timer en aften på at vaske. Vi har vores egne vasketabs med og på den måde er det ofte gratis af vaske - du skal dog vælge et hotel på midtvejen, som tilbyder guest laundry.

Vejret
USA er et stort land, og selvom du render rundt i shorts fra morgen til aften i det sydlige californien, så er det temmelig køligt længere nordpå. Bare på dette road trip havde vi 47 grader i Las Vegas og kun 17 i San Fransisco. Så husk en varm trøje og evt. en jakke selvom turen går til californien.

Aktiviteter
Road trips

Kommentarer til rejsetippet om Californien

Hej Lone

30/07 2015 Tanya
Det lyder skønt med en tur til Californien i marts måned! Gid det var mig :)
Du skal ikke være nervøs for hverken at køre bil, eller sikkerheden. Det er klart I ikke lige behøver færdes de "trælse" steder i Hollywood klokken 23, men generelt er der ingen problemer.

Hvis du har lyst, kan du kigge på min blog, hvor jeg skriver lidt mere om hvor jeg har været, hvordan det er at køre bil i USA og alt det der :) Siden hedder USA rejsetips og vi findes også på facebook, hvor folk er meget gode til at hjælpe hinanden :) Det kan jo være der er andre alene med deres børn, som er afsted lige på det tidspunkt.

Rigtig god tur :)
Hilsen Tanya

Sikkerhed

28/07 2015 Lone
Hej.
Jeg skal afsted i marts måned til LA med min 10 årige søn. Kender du noget til områderne derovre? Er det sikkert nok at færdes derovre ?
Planlægger at leje en bil.... Men frygter lidt at skulle køre i LA. Hvad er jeres oplevelser ?

Da jeg skal køre selv med min søn tror jeg ikke det bliver de store natur oplevelser vi skal på.... Jo måske yosemite. Men har fravalgt Las Vegas og grand Canyon.

Hej Heidi

04/05 2014 Tanya
Det hostel vi boede op i LA hedder Banana Bungalow West Hollywood og er ganske udmærket når det bare er for et sted at sove og eget badeværelse.

Hvor mange rejser I sammen? Vi var afsted i knap 3 uger.
Du kan evt. finde flere tips på min hjemmeside usarejsetips.dk eller på facebook med samme navn.
Hilsen Tanya

Hvor længe

04/05 2014 Heidi
Hvor længe var i forresten afsted? :-)

God rejseberetning

04/05 2014 Heidi
Tak for en god rejseberetning :-)

Kan du huske hvad det hostel i boede på i LA hedder?

gode råd!

28/03 2014 Natasja
Lyder som en dejlig tur:)

Misundelig

27/03 2014 Vivi H. Nielsen
Lyder rigtig spændende og jeg ville gerne prøve samme tur :-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Californien

Hoteller i Californien
i Californien
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/californien/forberedelse-til-den-klassiske-road-trip.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.