Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Californien

Læs mere om rejser til Californien

Rejsetips af samme forfatter

Om at køre bil i Californien
Rejsetips indsendt af:
Odense
21. maj 2013

Om at køre bil i Californien

Har du ikke prøvet at køre bil i USA før? Så bør du læse dette tip om trafik og regler i Californien.
På vej til San Diego fra LA
På vej til San Diego fra LA

At køre med automatgear

Da vi var i sydlige Californien i oktober 2012, var det første gang vi selv skulle køre bil i USA. Vi valgte at leje en lækker Jeep Liberty som jo selvfølgelig havde automatgear. Min kæreste er vant til at køre med automatgear når han kører i forsvarets biler, men jeg havde aldrig prøvet det før.
Jeg ved ikke om det er fordi jeg er lidt klumret anlagt, men i hvert fald kørte min kæreste en aften ind på en stor parkeringsplads ved et Mall, så jeg lige kunne prøve at køre sådan en dyt med automatgear. Det gik fint nok. Jeg klodsede ikke bremsen fordi jeg troede det var koblingen, så jeg fik lov at køre ude i trafikken :-) og tju-hej hvor det gik! Det er nemt, virkelig nemt... og dejligt!

Trafikregler vi ikke har i DK

Det er anderledes -på mange måder- at køre i USA, mange steder (i Californien i hvert fald) må man fx. dreje selvom der er rødt. Du skal selvfølgelig bare være sikker på der ikke kommer en drønene fra siden.
Og hvis du kommer til et kryds, hvor der er fuld stop fra alle 4 sider, så er det den bil der er kommet først som må køre først.
Smart, men det kræver at man kan huske hvem der kom hvornår. Det lyder måske bøvlet og "farligt" men det glider nemt.
Erfaringsmæssigt så skal jeg lige nævne at selvom, I får at vide af biludlejer, at I kan benytte " the diamond lane" (den yderste bane på motorvejen, hvor man skal være min. 2 personer i en bil for at må køre) så gælder det altså ikke udlejningsbiler! Min niece fik en bøde i sommer da hun kørte i den bane, og det til trods for de var 2 i bilen.
Overraskende let at køre i LA
Overraskende let at køre i LA

Leje eller købe GPS?

Leje eller købe GPS?
Det kommer jo selvfølgelig an på, hvor lang tid du har din udlejnings bil og om du har planer om at komme tilbage til USA på bilferie.
Første gang lejede vi en bil med GPS. Det var naturligvis lidt dyrere end hvis vi skulle have lejet en bil uden GPS, men det var nu engang det valg vi traf og i dag er jeg da træt af vi ikke bare købte en.
Vi vælger jo - igen igen - at tage til USA og denne gang skal vi på et lidt længere Road Trip gennem Californien, Nevada og Arizona så vi har denne gang valgt at købe et USA kort til vores nye GPS fra Danmark. Der skulle ikke være nogle problemer i at bruge sin egen GPS, eller købe en lige efter ankomst til USA.
Rent krone-øre mæssigt skulle vi have givet 5-600,- dkr. mere for at leje "vores bil" med GPS.

HUSK: Skal du til Californien, skal du være obs på at det er forbudt at have sin GPS siddende på sugekop i forruden. Den skal sidde fast vha. en bean bag du kan lægge på instrumentbrættet.

Aktiviteter
Billeje, Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Californien

Hoteller i Californien
i Californien
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.