Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Californien

Læs mere om rejser til Californien

Praktiske tip og gode ideer til seværdigheder.
Rejsetips indsendt af:
Niels Flening
Flemløse, Glamsbjerg
25. okt. 2012

Praktiske tip og gode ideer til seværdigheder.

Vi skulle kun være i USA i 8 døgn da vi kun havde efterårsferien at gøre godt med. Men vi kan anbefale at rejse i oktober måned da vejret er ret fint 25 - 35 grader i San Diego, og så holder amerikanerne ikke ferie, for dem er det næsten vinter og blevet tid til de lange bukser og varme jakker.
Vi ankom til LA kl. 01.30 med fly fra Detroit. I indrigsterminalen er der ikke meget liv på det tidspunkt, og da vores gratis shuttlebus ikke dukkede op og der efterhånden var temmelig øde i terminalen forsøgte vi at spørge os for. Det viste sig at der inde i terminalen lige før vi går ud, sidder en kæmpe skærm med telefon nr til alle hoteller og biludlejningsfirmaer der har shuttlebus. Her skal man så ringe til hotellet og meddele at vi er ankommet og står ved ex.vis terminal 5. Derefter sender hotellet deres bus for at hente dig/jer. Det gør de dog bare ikke efter kl. 02.00. Og efter 24 timers rejse begyndte trangen til søvn, at melde sig. Vi tog en taxa og kom af med 75 $ for 5 personer for 5 min. kørsel, så sørg for at aftale fast pris FOR ALLE inden i sætter jer ind i taxien.
Næste morgen efter en kort nats søvn og en morgenmad der bestod af pandekager m/sirup, bagels m/ marmelade og kaffe var vi klar til at hente vores bil hos ALAMO. Hurtigt check-in udlevering af GPS (vigtigt) og så var der frit valg i garage nr. 2. Her stod der 20 Minivans 7 pers. vi frit kunne vælge imellem, vi valgte en rød Dodge, hvilket vi ikke fortrød. Så skulle vi ellers igang med LA og Hollywood, Walk of Fame, Rodeo Dr m.m. Der er Public Parking flere steder på Hollywood Blvd. så der var ingen parkerings problemer, bare vi betaler 5-8 $ i timen. Hollywood skiltet skulle naturligvis også tages i åsyn, og gerne så tæt på som mulig. Kør op ad Mulholland Rd. og når i så møder gule skilte der siger "This is NOT the road to the Hollywood sign" så fortsæt - til sidst holder i få hundrede meter fra skiltet.
Hen under aften fandt vi et hotel nord for LA, da vores 4 store unger gerne ville i Six Flags Magic Mountain, en kæmpe park, kun fyldt med rutchebaner. det kan godt anbefales hvis man har børn + 13 år. I oktober måned har de kun åben i weekenden og der er ikke ret mange menneske.
Hen under aften blev det så tid at finde San Diego ca. 250 km. syd for vores position. Det er ret let af kører bil i USA især når man er udstyret med GPS er det ikke noget problem at finde vej. I USA kender man ikke til begrebet om at holde til højre på motorvejene - her følger man den bane man har lagt sig i og skal man foretage vognbaneskift en 4-5 baner i den ene eller anden retning så aktiverer man retningsviseren, tilpasser hastigheden og drejer, sådan..
I San Diego havde vi indlogeret og på et meget billigt hotel California Suites Hotel ¤¤ , kr. 133,- pr. næse pr. nat incl. continental morgenmad. Her var pool og spabad der var åbent fra kl. 08.00 - 22.00. I San Diego skulle vi besøge vores datter, men vi ville også gerne se lidt forskelligt. Vi havde valgt at se hangarskibet USS MIDWAY en oplevelse hvis man bare har den mindste smule interesse for skibe, fly og action. En tur i Downtown / Gaslight District kan anbefales, her ses tydeligt den store forskel på den gamle og den nye by. En tur på stranden er et "must" i San Diego. Køb et Boogie Board og så ellers bare ud og fange de store bølger, man blir som barn igen.
En kørertur ind i landet kan anbefales. Kør ind af motorvej 8, og drej så fra et vilkårligt sted - slå GPS´en på standby og kør så bare rundt på må og få, spis frokost på en tilfældigt shop eller restaurant ude midt i den tørreste ødemark. Her vi I opleve en fantastisk venlighed og hjælpsomhed så snart de opdager at I er fra Skandinavien/Danmark. Det er tydeligt at man ikke ser turister herude hver dag - HUSK at give godt med drikkepenge 15-20% af beløbet på regningen, det er det personalet skal leve af, de får kun nogle få $ i timen.
Vel hjemme i San Diego og tilbage på strande og de høje bølger oplevede vi en sjov ting på Rafael Ct. En hund på skateboard, de lokale kunne fortælle at hunden stort set kommer hver dag og træner sammen med dens ejer.
Efter en alt for kort tur/uge blev det tid at vende næsen mod LA for, at aflevere vores dejlige bil. Hos Alamo kørte vi bilen ind på p-pladsen hvor en dame tog pænt imod efter at have scannet bilen. Vi skulle bare lade nøglerne sidde i og tage vores bagage, så var alt OK. Der kørte shuttlebusser direkte til LAX lufthavnen (gratis) men dog lige et par $ eller 5$ til chaufføren i drikkepenge. Check-in 2 timer før afgang er i god tid. Så en lang men behagelig flyvetur hjem med KLM/DELTA Air og efter 25 timer var vi hjemme på Fyn.
Det kan trygt anbefales at rejse til Californien, men I skal bruge mindst 10 døgn i USA for at få mest mulig ud af turen.
God tur!!!
USS MIDWAY
USS MIDWAY

HOLLYWOOD
HOLLYWOOD

Gaslight District, San Diego CA.
Gaslight District, San Diego CA.

Kommentarer til rejsetippet om Californien

Tag GPS med hjemme fra

01/11 2012 Morten Christensen
Lige en enkelt bemærkning til det udemærkede tips.
Køb et USA kort til din egen GPS og tag den med hjemmefra - eller køb en ny med kort i USA. Begge dele er billigere end at leje den i 10 dage i USA - lejepriserne er helt vanvittige
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Californien

Hoteller i Californien
i Californien
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.