Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Californien

Læs mere om rejser til Californien

Rejsetips af samme forfatter

Skulle jeg tage turen igen - den klassiske rute i Californien
Rejsetips indsendt af:
Odense
17. feb. 2014

Skulle jeg tage turen igen - den klassiske rute i Californien

Når jeg kommer hjem fra en ferie, er jeg som regel godt tilfreds med den tur jeg har været på. Sådan var det også da jeg kom hjem efter et fuldstændigt fantastisk roadtrip sommeren 2013.
Når jeg kommer hjem, er det også her jeg reflekterer over om der var noget jeg ville gøre anderledes, hvis jeg skulle tage turen igen. Og det er der.
Jeg håber du får glæde af mine erfaringer, god læselyst :)
Søelefanter langs Highway 1
Søelefanter langs Highway 1

Facts om vores tur - Ruten

Vi fløj fra KBH til LA
Kørte fra LA - Kingman - Grand Canyon - Las Vegas - Bishop - Yosemite - San Francisco - Pismo Beach - Camarillo /LA

Så hvad ville vi gøre anderledes?

Helt klart flyve til San Francisco næste gang, køre til LA og så ruten derfra.
Ved at starte i SF, hvor vejret kan være lidt lunefuldt og parkering kan være en udfordring, får du det maksimale ud af byen. Det er en vanvittig hyggelig by med mange restauranter og hyggelige gader, men vi var ved at være lidt trætte efter at have tilbragt 2½ uge så tæt sammen og oplevet så meget, så vi nød desværre ikke byen så meget som vi kunne have gjort hvis vi var startet her.
Og turen ad Highway 1, mener jeg også vil være mest egnet til starten af roadtrippet. Her er så smukt, men vejen mod Pismo Beach (hvor vi valgte overnatte) var lang! Det er bjergkørsel det meste af det, og det tager tid. Og man holder ind så mange steder og siger "nej" "Ih" og "Åh", så måske et stop mere mod LA end lige i Pismo Beach kan også være en idé. Og måske ikke, hvis man tager denne tur i starten af Roadtrip'et!?

Fly - tidspunkt og mellemlanding

Vi fløj ud fra Kastrup kl. 12.05 og skulle have været i Los Angeles kl. 19.00. Uheldigvis var flyet fra London Heathrow forsinket, så vi måtte sidde og vente (noget utålmodigt) på at vi kunne boarde og endelig komme afsted mod LA.
Vi plejer at flyve om morgenen, men tilbringer så natten i lufthavnen da der ikke kører tog der passer til vores fly. Vi glædede os lidt over denne gang at vi kunne sove hjemme og køre til lufthavnen om morgenen.
Anyway, forsinkelsen skyldes at vi kom noget senere til LA end egentligt planlagt. Vi ventede i næsten 40 min. før der kom en shuttle bus, der skulle køre os til vores biludlejer (Dollar). Det viste sig det var den sidste shuttle bus denne aften.
Fordi vi kom så sent til biludlejeren var der kun 3-4 biler at vælge mellem, hvor der er 10-15 stykker hvis man kommer tidligere på dagen. Vi fik en dejlig bil, men ikke den vi gerne ville have haft.

Så hvad ville vi gøre anderledes?

Helt klart blive ved med at flyve ud om morgenen og så enten tage den nat i lufthavnen eller overnatte på Hilton som ligger lige ved siden af Kastrup Lufthavn.
Solnedgang Grand Canyon
Solnedgang Grand Canyon

Grand Canyon

Alt efter hvad man vil i Grand Canyon er 1 nat umiddelbart nok. Hvis man, som os, ankommer v. 15 tiden så har man mulighed for at gå - eller hike om man vil - inden det bliver mørkt.
Vi så solnedgangen (kom i god tid, for at få en god plads, og tag en sandwich og et glas vin med :)
Du kan ikke undgå at vide, hvornår solen går ned og hvornår den står op. Det står alle vegne og ellers er der masser af park rangers til at fortælle dig det.
Vi brugte altså den første ½ dag i parken, og sover man ikke alt for længe (fleste hoteller har morgenmad til kl. 10) kan man bruge dagen i parken inden man kører videre mod Las Vegas v. 16-17 tiden. Så ankommer man til Vegas om aftenen, hvor det er mørkt, og det giver altså lige en lidt ekstra fed fornemmelse at ud af mørket kommer lyset - Las Vegas.
Dette holder vi os til :)
Udsigten fra vores hotel i Vegas
Udsigten fra vores hotel i Vegas

Las Vegas

Vi havde desværre kun 2 overnatninger i Las Vegas, hvilket er for lidt efter min mening. Næste gang skal vi have minimum 3 overnatninger for at nå at få den der "ferie-jeg-er-i-Vegas-stemning".
Ud over at ligge ved poolen, gå på Casino og se hotellerne på strip'en er der masser af andre aktiviteter i byen.
Drengene var bl.a. ude at skyde med alle mulige forskellige slags geværer og pistoler - hvilket var et stort hit!
http://thegunstorelasvegas.com/

Det var de få ting jeg ville justere lidt på, hvis jeg skulle tage turen igen. Nyd Jeres tur fra første sekund. 3 uger går alt for hurtigt i Californien :)

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Californien

Hoteller i Californien
i Californien
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york-gaa-i-filmstjernernes-fodspor-udflugt.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.