Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du oplever Chicago

Udflugt i Chicago

Rejser til Chicago

Chicago er en af USA’s mere ukendte millionbyer for de fleste danske turister, men det skal du ikke lade sig narre af. Chicago har masser at byde på – især hvis du er til arkitektur, jazz og blues, shopping og spændende museer. Og så ligger Chicago smukt ud til Lake Michigan – en placering byen har forstået at udnytte ved at lade en del af havnefronten omdanne til parker, så Chicagos indbyggere har fået en række åndehuller med udsigt til vandet. Af samme grund er Chicago en glimrende cykelby.

Midtvestens hovedstad


Chicagos historie kort fortalt

Chicago set fra en helikopter
Gangstere, forbudstid og svingende jazzklubber er det, de fleste danskere forbinder med Chicago. Men inden da var det en anden enkeltstående begivenhed, som formede byens udvikling: I 1871 blev 90.000 blev gjort hjemløse og 300 indebrændte, da en tredjedel af byen brændte ned til grunden. Det åbnede mulighed for kreativ genopbygning, og løsningen blev bl.a. skyskraberen – den første stod færdig i 1885.

Senere kom Al Capone til magten, og styrende byen med jernhånd, indtil han i 1931 blev sendt til Alcatraz for skattesvig – uden dog at blive dømt for de mange mord, han angiveligt havde på samvittigheden. I dag er gangsterne fortid, og Chicago er en levende og vital by med ikke færre otte millioner indbyggere - hvis man tæller forstæderne med.
 

På sporet af Barack Obama i Chicago

Siden Barack Obama blev valgt til præsident er der vokset en industri op i Chicago med overskriften: "På sporet af Obama." Den bolig, som Obama ejer, er svær at se på grund af sikkerhed men alle andre ting Obama har været i nærheden af er tilgængelige for dig, der rejser til Chicago.

Turistbureauet har fx lavet et tre dages program og et cykelfirma tilbyder en fire timers cykeltur med Obama højdepunkter i Chicago - se Obamas frisør, hans yndlingsrestaurant, fru Michelles shoppingsteder, yndlingsboghandler (57th Street Books, "First stop for serious readers"), museet hvor Obamas holdt bryllup, universitetet, hvor Obama underviste, hans foretrukne musiksted o.s.v.
Willis Tower by night i Chicago

Willis Tower (tidligere kendt som Sears Tower)

Kun få byer i verden har en sådan frodighed af arkitektoniske mesterværker som Chicago. Byens skyline er en perlerække af særprægede skyskrabere, der hver især skriger efter opmærksomhed. Willis Tower, der gennem mange år var verdens højeste bygning, er selvsagt ikke til at komme udenom. Svimlende 443 meter er der til spidsen – som gæst må du dog ”nøjes” med at nyde udsigten fra 103. etage i 412 meters højde. I klart vejr kan du se hele fire stater fra toppen: Indiana, Michigan, Wisconsin og naturligvis Illinois.

Andre arkitektoniske højdepunkter
Selvom Willis Tower er et must, må du ikke snyde dig selv for en bytur gennem downtown for at nyde Chicagos mange andre dristige byggerier. Snup eventuelt et River Cruise på Chicago River og nyd højhusene fra ”søsiden”. De mest iøjnefaldende bygninger er Tribune Tower fra 1925, hjemsted for avisen Chicago Tribune, og Marina City fra 1967 med de to karakteristiske højhuse, der ligner majskolber.
Chicago downtown

Eksklusiv shopping i Chicago downtown

Chicagos svar på Rodeo Drive i Beverly Hills eller Fifth Avenue i New York kaldes populært Magnificent Mile, og er identisk med den nordlige del af Michigan Avenue nord for Chicago Floden. Her vrimler det med eksklusive butikker, og her viser de unge, smukke og rige deres nyeste modetøj frem. Et af Chicagos mest eksklusive butikscentre er Water Tower Place med mere end 125 butikker i den dyre ende.

Museer for enhver smag

Næsten uanset hvad du interesserer dig for, kan du finde et museum om det i Chicago. Er du til kunst, er der flere tilbud: Art Institute of Chicago er byens klassiske kunstmuseum - Museum of Contemporary Art er museet for moderne kunst – begge i verdensklasse. Er du til naturhistorie og ”rør-ved-udstillinger”, vil Field Museum of Natural History vække begejstring. Her står bl.a. verdens største og mest komplette skelet af en tyrannosaurus rex – noget ungerne garanteret vil elske. Museum of Science & Industry er Midtvestens mest besøgte museum, ligeledes med masser af prøv-selv-oplevelser. Hertil kommer et utal af mindre specialmuseer.
 
Blues, jazz og shopping

Blues, jazz og shopping

Chicago kultur- og natteliv er alt andet end kedeligt. Og er du til blues og jazz, fås det ikke meget bedre end i Chicago. Kvarteret nord for Chicago River – og i særdeleshed Rush Street, samt Clark Street og Lincoln Avenue – er den del af byen, der svinger mest efter mørkets frembrud. Her kan du vælge og vrage mellem spillesteder, barer, restauranter, natklubber, diskoteker, biografer, teatre, m.m.

Området hører også til en af de sikreste bydele, mens den sydlige del af Chicago – især syd for downtown - ikke er et område, du som turist skal bevæge dig ud i efter mørkets frembrud. Vær i øvrigt opmærksom på, at der især om sommeren afholdes gratis koncerter i Grant Park og Millennium Park ud til Lake Michigan – foruden den årlige Chicago Blues Festival i juni og Chicago Jazz Festival i september.
Chicagos højbane

Rundt i Chicago

Chicagos berømte højbane, som har optrådt i utallige film, er blot en af måderne at komme rundt i byen. De tre højbanelinier over jorden har farverne brun, orange og violet, men der findes også et par undergrundslinier med farverne blå og rød og en grøn linie, som kører over jorden. Alle linierne mødes i Chicago Downtown, hvor højbanen kører rundt i en firkant oppe over gaderne, populært kaldet The Loop. Chicago er i øvrigt også en fin cykelby, især hvis man holder sig til områderne langs Lake Michigan, hvor de mange parker langs søbredden udgør lidt af et paradis for cyklister.

Kør videre fra Chicago

Kør videre fra Chicago
Lej en bil i Chigago og kør videre via fx Route 66 eller ad Interstate 90 og hele vejen til Yellowstone. Ønsker du at leje bil i en anden af Illinois' byer? Læs mere om billeje i Illinois.

Over prærien til Yellowstone
USA’s spisekammer kaldes de store vidder vest og nordvest for Chicago, for det er i staterne Wisconsin, Minnesota, South Dakota, Nebraska og Iowa at hovedparten af det amerikanske korn dyrkes. Turen ad Interstate 90 byder på masser af flade kornmarker, der afløser hinanden. Længere vestpå bliver landskabet mere kuperet, og I passerer bl.a. nationalparken Badlands, inden I kommer til Black Hills og Mount Rushmore på grænsen mellem South Dakota og Wyoming. Endnu længere mod vest ligger Yellowstone. Beregn mindst to-tre dage til turen p.g.a. de meget store afstande.
Yellowstone

Østpå mod New York Landsbrugsarealer med kornmarker, kombineret med store fabriksområder med tung sværindustri er det sceneri du kan forberede dig på, hvis du vælger Interstate 80 og 90 østpå til New York. Turen gennem staterne Indiana og Ohio hører ikke til de mest sindsoprivende i USA, men i Ohio rammer du millionbyen Cleveland, der især for rock’n’roll fans er et obligatorisk stop. Her ligger nemlig Rock & Roll Hall of Fame, et af verdens bedste museer om rockmusikken og dens historie. Cleveland har også et af USA's bedste kunstmuseer, og et i øvrigt vitalt forlystelsesliv. Fra Cleveland fortsætter Interstate 80 østpå til New York, mens Interstate 90 følger Lake Erie og fortsætter til Boston.
New York

Mod sydvest ad Route 66
Krydset Adams Street/ Michigan Avenue ved bredden af Lake Michigan markerer det sted, hvor legendariske Route 66 startede på sin vej fra Chicago til Los Angeles. Route 66 i Illinois blev officielt nedlagt i 1977, men det er stadig muligt at følge den originale Route 66 på en stor del af ruten gennem Illinois. Vil du køre hele vejen ad Route 66 fra Lake Michigan til Santa Monica, skal du dog være klar over, at der venter dig en ekspedition på 3.939 kilometer.
Route 66
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/ferietyper/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.