Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Chicago

Læs mere om rejser til Chicago

Rejsetips af samme forfatter

Bryce Canyon som vi også fik et glimt af
Rejsetips indsendt af:
Janderup
5. feb. 2007

8712 kilometer gennem USA

Storbyer er ikke lige os, men de er jo svære at undgå i USA, så efter et kort og hektisk ophold i New York, gik det vest på.

Stort land store oplevelser

Der var rigtig mange mennesker ved Niagara Falls. Vi købte en guidet tur (836kr 2pers.) hvor vi fik set det der er at se i området. Om aftenen var der lys på Amerikan Falls, det så lidt kunstigt ud, men flot var det da.

Næste dag gik det mod Detroit, igennem Canada. En rigtig hyggelig tur, havde lidt problemer med at finde hotellet, så vi kom forbi Ford fabrikkerne to gange!!
Chicago fra søsiden
Chicago fra søsiden

Chicago

Så stod Chicago for tur, vi havde ikke store forventninger til byen, men det var en meget positiv oplevelse. Byen, havnefronten og parkerne var meget velplejede. Købte et dagskort til bådtaxaerne, så vi kunne sejle på tværs af havnen og ind på kanalerne ,inde imellem højhusene. Om aftenen var der lys på det store springvand i parken. En flot og dejlig by at gå rundt i! (godt at vi havde to overnatninger der).

Så gik det for alvor vest på mod Sioux Falls. så snart at vi kom udenfor byen var der næsten ingen trafik, meget laaange og lige veje og en hastighedsbegrænsning helt uden fornuft (60 til max 75Mil) det var lige til at falde i søvn over. Der var ingen der kørte for hurtigt og vi blev aldrig overhalet. Ved Missisipi, kørte vi fra, for at strække benene, selv helt heroppe var floden temmelig stor og bred. Efter ca. 1100km. fandt vi heldigvis vores hotel ret hurtigt, fik noget godt at spise og så til køjs.
Næste morgen tidligt op og afsted igen.

I Mitchell så vi et "corn palace" hvor bygningen var udsmykket med majskolber i forskellige farver og inde var der rig mulighed for at købe div. lokalt fremstillede varer. Er man til indianernes historie er der lidt længere nord på, ved lake Mitchell en arbejdende udgravning inde i en bygning: Thomsen Center Archeodome. Den er et besøg værd.

Vej 90 er lidt kedelig, så vi kørte flere gange fra den og kørte på nogle mindre veje mod vest. Vi passerede Mountain t.z. og fik derved en ekstra time foræret. Så kunne vi nå at besøge en original 1880 by ved frakørsel 170. Se den og føl stemningen fra "det vilde vesten".
Badlands national park
Badlands national park

Badlands national park

Fremme ved Badlands national park, tjekkede vi hurtigt ind og kørte derefter videre ind i det mærkelige landskab. Fandt et godt sted for at tage billeder af solnedgangen, kørte derefter tilbage til lodgen. (købte et parkpas til 50 dollars, det tjente sig hurtigt ind, da det kostede 20 dollar pr.nat.park).

Næste dag kørte vi på tværs af nat.parken ad små veje mod mt.Rushmore, parkerede i en p-kælder ( 8.dollar) derefter fri entre til den velkendte og storslående seværdighed. Crazy Horce er i samme område, det er langt fra færdig og der arbejdes stadig på det, men der er absolut et besøg værd sammen med museet på stedet.
Med bus kan man køre tættere på, men det er ikke muligt at komme helt op til klippen.

Deadwood. Er man til casino m.m. er det en stor oplevelse at komme i den gamle by, ellers kan man bare "snuse"til den spec. stemning der er i Westernbyen.

Næste dag. Ved Spearfish kørte vi lidt nord på, fandt vej 24 og kom så forbi "devils tower" en vulkankegle der står "lige midt i det hele". Landskabet videre mod Cody er meget farverig og varieret. Cody er Rodeo. Hver aften er der rodeo i byen ved 20.tiden. Spørg på hotellet, så I ikke kommer for sent til showstart.
Coby, Buffalo Bill Historcal Center
Coby, Buffalo Bill Historcal Center

Buffalo Bill historiske center

Næste formiddag er der tid til at besøge buffalo Bill historiske center, var bla. til et foredrag med indiansk sang og dans.
Yellowstone National Park
Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Næste to dage var vi i yellowstone nat.park. Den er meget stor og svær at beskrive: fantastisk dyreliv, vandfald, varme kilder, farvede søer, geysere m.m. For at se det hele, er det nødvendigt at planlægge ruten rundt i parken. Efter at I er kommet ind fra East Entrance, kan I fx. ved Fishing Bridge køre mod sydvest og rundt som et ottetal, så får I set det hele og noget af det fra to sider. Når I kommer til geyseren Old Faithful, skal I tjekke på opslag hvornår den springer igen (ca). ellers kan I vente i lang tid. Forvent til tider lange bilkøer pga. dyr på vejen som alle selvfølgelig skal fotografere.
Flot tur videre mod Salt Lake City. Byen kan jeg ikke skrive noget godt om.
Bryce Canyon
Bryce Canyon

Bryce Canyon

Næste dag, smuk og afvekslende vej mod Bryce Canyon, en smal og fantastisk Nat. Park. Kør op til toppen og nyd udsigten der, kør så ned igen og hold ind til de forskellige seværdigheder der alle er på højre side. Planlæg også at I er på Sunset Point ved solnedgang, parken er åben hele døgnet, så det er muligt at køre ud og ind som man har lyst! Tag gode sko på, og gå på nogle af de mange vandrestier inde imellem de sjove formationer. Husk ved torden: bliv inde i bilen, vi sad i 1½ time mens det lynede og regnede vildt.

Fra Bryce Canyon kørte vi ad nr.12 mod sydøst ind i Grand Staircase-escalante N.M. Fandt vej nr.400 på 75 km, helt for os selv, (husk at tanke inden) vejen er ikke farbar når det har regnet, der var kun to steder hvor vi kørte igennem lidt vand.
Kom ud til vej 89 igen, kørte mod vest og Zion Nat.Park. Der er det kun muligt at køre med bus til de flotteste steder, vi havde ikke tid, så vi kørte bare igennem, og videre mod Las Vegas.
Hoover dæmningen
Hoover dæmningen

Hoover dæmningen

Næste formiddag kørte vi til Hoover dæmningen og senere mod Grand Canyon West, men der var længere end forventet og vejen var elendig, så vi ankom til lufthavnen 10 min for sent. det var meningen at vi skulle ha` en tur i helicopter over området. Lige et godt råd: tank helt op i Las Vegas, var meget tæt på at køre tør og det er meget stressende at høre på alarmen fra bilen igennem længere tid.

Fra Vegas kørte vi mod nordvest på vej 95, vi var lige oppe omkring Charleston Pk. ad nr. 156. det var dejlig køligt og vi spiste morgenmad hvor vejen endte. Kør til venstre på vejen ned og kommer så ud til 95 lidt mere mod vest.
Death Valley
Death Valley

Death Valley

Death Valley. Det er varmt, sørg for at ha`rigeligt med vand med, der blir brug for det. Oplev solnedgangen i de store klitter lige før Stovepibe Wells Village, kom i god til og gå ind i området lidt væk fra vejen, find en klit for jer selv og nyd stilheden. (Hold øje med hvor bilen står, så I kommer tilbage til den rigtige) På vejen videre mod Fresno, bliver det hele lidt mere frodigt og grønt, med store træer og sjove kaktusarter.

Fra Fresno kørte vi nordpå og ind i Yosemite Nat. park. Meget bjergrig med sne, søer og vandfald osv. Der er kun en vej der går tværs igennem parken, vi besluttede at vi gad ikke at køre den samme vej tilbage igen, så vi kørte i en stor bue nord om parken og ud mod San Francisco. Gør det ikke!!! Vejen ser rimelig ud på kortet, men den er meget snoet og meget lang. Det blev meget mørkt inden vi endelig kom frem til hotellet.
San Francisco
San Francisco

San Francisco

San Francisco! Dejlig by. Køb et dags Passport (11.dollar stk) så er der fri adgang til at hoppe på div. transportmidler i byen.

Sidste dag i USA kørte vi ned langs stillehavskysten på vej nr.1. lidt på kryds og tværs i det småbakkede landskab, inden vi kørte op mod SF.Airport. Kom alt for tidligt ,da afleveringen af bilen gik meget hurtigt.

Lige et sidste tip: Tank bilen op, vi betalte dobbelt for det der kunne være i tanken.

Alt i alt, en rigtig god tur, 8712 km. på de amerikanske veje.

Mvh. Birte og Ole.

Kommentarer til rejsetips om Chicago

Tips til Janine Hansen

04/11 2010 Ole Thomsen
Hej Janine. I har en fantastisk tur at se frem til, der er så meget at se på, "Yellowstone", det er stort, men kør endelig ikke forbi "Bruce Canyon" når I kører fra Vegas mod nordøst. Det er muligt at komme dertil ad en spændende vej, som jeg har beskrevet ovenfor, I skal så køre modsat os, hvis det har regnet meget, ved jeg ikke om det er en vej for motorcykler, der kan så godt være et par vandløb der skal passeres på den jævne og gode grusvej. "Badlands Nat.Park" er også som skabt til jer to på en motorcykel, find en plet for jer selv og se solen gå ned over de sære formationer. Prøv også at køre fra de store veje, spec. mod Chicago, de bliver ret hurtig kedelige at køre på, der er altid nogle gode alternative veje der går mod øst, så får I også set noget andet end de sædvanlige burgerkæder og tankstationer. Glæd jer til Chicago, den by overrasker positivt.

USA Kyst til Kyst i 2010

22/10 2010 Janine Hansen
Min mand og jeg tog en motorcykel tur på Harley fra Orlando til L.A. Sikke en masse spændende oplevelser. Vi havde rejseleder på, da det var vores første tur i USA og vi kørte sammen med 19 andre. Super fantastisk tur. Nu planlægger vi en alene tur til september 2012, men også på motorcykel. Den starter i L.A. videre til San Francisco hvor vi skal ude på Alcatraz øen og køre over Golden Gate Bridge. Derefter kører vi til Yellowstone National Park samt Rushmore Mountains. Videre til Grand Canyon og Las Vegas. Skal da også se "The pink Cadillac Ranch2 i Texas og overnatte i WigWam hotel i Holbrook. Turen derfra går videre til Chicago og derfra til New York. Det ser vi virkelig frem til. USA skal bare opleves på kryds og tværs. Det er en oplevelse for livet.

Suplerende oplysninger til turen.

03/09 2009 Ole Thomsen
Rejsen startede 16/7 og vi var hjemme 4/8 2006. Turen var arr. af FDM, fra kyst til kyst og alt klappede som det skulle. Den eneste dag hvor der virkelig skulle køres langt, var efter Chicago, men vi var forberedt på de 1100km, kørte tidligt så vi var fremme til ordentlig tid. På de øvrige strækninger, kan vi opfordre til at prøve de mindre veje, det er nemt at finde rundt og I vil se noget mere af de virkelige USA. Turen kan måske virke lang, men jeg elsker at køre og der er hele tiden noget at kikke på, spec. naturen på den sidste halvdel af turen er overvældende. Ved at køre fra kyst til kyst, på en` rejse, oplever man virkelig hvor stort landet er og hvor meget plads der er. Mht. automatgear, det er en god ide` lige at prøve det hjemmefra, for når bommen går op på p.pladsen ved lufthavnen, er du ude på de mangesporede motorveje lige med det samme, så der har du nok at gøre med at placerer dig rigtigt. Mvh. Ole.

Death Valley - Yosemite

22/04 2009 Trine
Vi har en 5 årig med, så vi skal tænke på hvor mange timer vi sidder i bilen af gangen. Kan du sige (ca.) hvor lang tid det tager fra Tecopa, syd-øst af Death Valley via Stovepipe Wells og så op til Yosemite Village? Kan man opleve de store seqouia'er på øst-siden af Seq. natl. parken?

Chicago

04/01 2009 Agnete
Min mand og jeg har været i Chicago bl.a for at fejre nytår. Efter 2 år i træk i New York Times Square, havde vi besluttet os for at prøve noget nyt. Vi tog derfor til Chicago. Vi har konkluderet følgende: hvis man ikke har været i NY før, så er Chicago en rigtig flot storby. Men vi blev alligevel noget skuffet, efter NYC. Udvalget af restauranter, butikker er ikke stort. Sales tax, er den højeste i USA, over 10%. Folk er heller ikke nær så venlige. På plus siden, er de mindre køer klart en fordel, restauranten Ed Debevic's er et besøg værd (selvom maden er dårlig), det er en sjov 1950'ere burger joint, hvor betjeningen er vildt underholdende, og Blue Man group showet er også et must! Navy Pier er med flot fyrværkeri er fantastisk. Køb desuden Chicago City Pass hvis du skal besøge nogle seværdigheder, du spinger køen over og der er økonomiske fordele. Vores personlige mening er at 5 dage i Chicago er mere end rigeligt! New York er altså nummer 1!

USA vest

28/08 2008 Anny Lund Frederiksen
Vor dejligt at høre om jeres tur. Vi rejser den 16. sept. 2008. Kører ud fra Los Angeles. Men skal besøge de samme steder i har været. Det er rart og få oplysninger fra nogen der har været der. Dem tar vi til os. Vi glæder os helt vildt. Med venlig hilsen Anny Lund Frederiksen

Gennem USA

13/08 2008 Margrethe Olsen
Det er sandelig en ordentlig tur, I har været på. Jeg kan godt se, I har skrevet februar 2007, men jeg kan ikke se, hvornår I var af sted, og hvor mange dage? Vi tænker på en tur til New York og rundt til Niagara Fall i maj 2009, og er interesseret i alle informationer. Med venlig hilsen Margrethe Olsen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Chicago

Hoteller i Chicago
Rejser til Chicago
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.