Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Chicago

Læs mere om rejser til Chicago

Så er vi på vej.....
Rejsetips indsendt af:
Peter
Ishøj
31. aug. 2008
Vinderrejsetip Oktober 2008

The Mother Road - Route 66

En gammel drengedrøm om at køre af den legendariske ”The Mother Road”, Route 66, fra Chicago til Californien gik i opfyldelse. Mange steder er der kun skiltene med ”Historic Route 66” tilbage, men heldigvis er der bevaret og gendannet stykker af den originale vej i de fleste af de 8 stater man kører igennem.

Spændende, særprægede og historiske mindesmærker og byer gør denne tur til en unik oplevelse, der er alle forundt! Det er en lang tur (omkring 5.000 km), så sørg for at leje en ordentlig bil – det fik vi FDM til at ordne. Det skal lige bemærkes, at når man lejer en bil i Chicago og afleverer den igen i f.eks. San Francisco skal der betales et ”One Way Fee”, og det er på 500$, så det er ikke en helt billig tur, men overnatninger kan gøres billigt. Vi overnatter altid på Motel 6, her er pæne, rene og ret store værelser. Der er altid swimmingpool, og gratis morgenkaffe, men ellers minimalistisk. En gennemsnitspris pr. overnatning for 2 personer er ca. 40 $ for 2 personer samt barn under 1 år! 

Et godt råd: Book motel hjemmefra, især i storbyerne som f.eks. Chicago, Las Vegas og San Francisco.

Her er nogle få af et utal af oplevelser.
Sears Towers giver et fantastisk overblik
Sears Towers giver et fantastisk overblik

Chicago, Illinois

Chicago er startsted for Route 66, og er samtidig den typiske amerikanske storby, med alt hvad det indebærer! Michigan Avenue, også kaldet The Magnificent Mile, med alle muligheder for shopping. Navy Pier med en forrygende udsigt over Lake Michigan og masser af små butikker. Særprægede restauranter, som bl.a. Sushi Samba (japansk mix med brasiliansk), og Frank Sinatras gamle hangout Jillys.
Naturligvis skal Sears Towers besøges, med en forrygende udsigt over Chicago, 110 etager oppe. Parkering downtown Chicago er rasende dyr, vi brugte omkring 500,- kr. på parkering en enkelt dag! Turen fra Chicago går sydpå i Illinois, og et stop i byen Litchfield bør være et must. Her ligger Ariston Café, som i en menneskealder har serveret mad for Route 66 rejsende. Her er masser af anekdoter, fotos og effekter, og husk at skrive i stedets gæstebog at du har været der!
The Gateway Arch
The Gateway Arch

St. Louis, Missouri

Byen St. Louis ligger ved bredden af Mississippi river, igen en typisk amerikansk storby. Længe inden man kommer ind til byen, tårner symbolet The Gateway Arch op i horisonten. Denne bue markerer "porten til det vilde vesten".
Fantastisk vægmaleri
Fantastisk vægmaleri

Cuba, Missouri

Cuba er en lille men ualmindelig hyggelig by på vej fra St. Louis til Kansas. Byen udemærker sig med et utal af vægmalerier, det ene mere fantastisk end det andet. På billedeksemplet skal det bemærkes at ALT er malet, og af andre eksempler kan nævnes krigen mellem syd og nordstaterne, berømte præsidenttaler o.s.v.
Spøgelsesbygning i Galena
Spøgelsesbygning i Galena

Galena, Kansas

Den første lille by man kommer til i Kansas hedder Galena. Det er en tidligere mineby, og mange bygninger står uberørt hen, og de har de gjort i mange mange år. Der er noget spøgelsesstemning over disse bygninger, og der er en del af dem på ruten.
Phillips 66 i McLean
Phillips 66 i McLean

McLean, Texas

Route 66 turen gennem Texas er kun ca. 200 miles, men ikke desto mindre er der en del at se på. En af de første attraktioner er i byen McLean, hvor nogle ildsjæle har restaureret en gammel Phillips 66 tankstation fra 30'erne. Komplet med tankstandere, tankpasserhus og tankbil. Her føler man sig virkelig sat 60-70 år tilbage i tiden.
Amerikas bedste bøffer
Amerikas bedste bøffer

Amarillo, Texas

Ka' du li' en go' bøf, må det tangere en dødssynd at køre igennem Amerillo uden at besøge The Big Texan. Det er her du kan få en 72 once (ca. 2 kg) steak helt gratis, hvis du kan spise både bøf og tilbehør på under en time. Ta'r du udfordringen bliver du placeret midt i restauranten på et podie, hvor bordets dug naturligvis er et koskind. Hvis maven bliver mæt før øjnene, må du betale ved kasse 1.
Mindre kan dog også gøre det, og en bedre bøf har jeg aldrig fået!
The Caddilac Ranch
The Caddilac Ranch

The Caddilac Ranch

Lidt vest for Amarillo, til venstre i køreretningen, findes en af de mest kendte og besynderlige seværdigheder på hele ruten. The Caddilac Ranch. Det er 10 Cadillacs, der er halvt begravet og i den grad grafittedekoreret gennem årerne. Det menes at være en happening af et kunstnerkollektiv fra San Francisco, og for at hylde friheden på den åbne landevej.
Sidste motel i Texas
Sidste motel i Texas

Texas, New Mexico

På grænsen mellem Texas og New Mexico, er en slet bevaret spøgelsesby Glen Rio. Her er resterne af det, der engang var det sidste motel i Texas eller det første motel i New Mexico.
Standin' on a Corner.....
Standin' on a Corner.....

Winslow, Arizona

Igennem bl.a. Alberquerque i New Mexico, kommer vi til Arizona, som også bliver kaldt The Grand Canyon State. Som på hele ruten er der masser at se på, men et af de steder i staten jeg havde glædet mig til at se, var Winslow. Måske fordi jeg holder meget af Eagles, der i sangen Take it Easy bl.a. synger: "Standin' on a Corner in Winslow Arizona". Dette hjørne er blevet adopteret af Don Henley fra gruppen, og på 3 af de 4 gadehjørner kan ergverves souvenirs fra både Eagles og Route 66, et skønt mix af nyt og gammelt.
Mit første billede af et toilet
Mit første billede af et toilet

Williams, Arizona

Williams er en stolt Route 66 by, og den gamle Route 66 går stadig lige gennem byen med klassiske og charmerende lokaliteter som Rod' Steak House. Efter en stor kold fadøl som afslutning på dagens kørertur, var et toiletbesøg nødvendigt. Indrømmet: Overraskelsen var stor da jeg så at adskillelsen mellem urinalerne var gamle bildøre, og dekorationerne på væggene lagde heller ikke skjul på hvor man befandt sig.
Eagle Point
Eagle Point

Grand Canyon, Arizona

Kør mod Grand Canyon West. En frygtelig lang og meget "Rough Road" som skiltene antyder, men stedet SKAL opleves. Det er ved Grand Canyon West man kan besøge den nye Skywalk, som fører dig direkte ud over afgrunden, med næsten 2 km direkte ned. Det er en fantastisk oplevelse at gå på glas i den højde!
Det er også her nogle af bjergene har dannet en ørn med udslåede vinger. Deraf navnet Eagle Point.
The Hualapai Ranch
The Hualapai Ranch

The Hualapai Ranch, Grand Canyon

En overnatning i Grand Canyon er en meget speciel oplevelse. En fred, en solnedgang og en solopgang der ikke findes andre steder. Vi valgte The Hualapai Ranch som ligger tæt på Grand Canyon West. Det er en ranch med både dyr, cowboys, saloons osv. Man får sin egen cabin, og har alle muligheder for at opleve både The Wild West, en fantastisk natur og en ubeskrivelig fred på et og samme sted.
Hoover dæmningen
Hoover dæmningen

Hoover dæmning - grænsen mellem Arizona og Nevada

Videre fra Grand Canyon mod Las Vegas. Et naturligt og fantastisk stop er ved Hoover dæmningen, der samtidig er grænsen mellem Arizona og Nevada. Det er simpelthen et utroligt bygningsværk, der kan betage selv den mest rejsevante. Parker bilen og gå turen over dæmningen. Brug en time eller to inden det sidste træk mod enhver gamblers mekka Las Vegas.
Hummer limosine i Las Vegas
Hummer limosine i Las Vegas

Las Vegas, Nevada

Selvom Las Vegas de sidste mange år er blevet større og større (faktisk er det den hurtigst voksende by i USA), dukker den alligevel pludseligt op bedst som man kører i Nevadas ørken. Las Vegas SKAL opleves uanset om man er spiller eller ej! I Las Vegas kan man opleve tro, om end lidt mindre, kopier af bl.a. New York, Paris, Venedig, Luxor m.m.m. Et kæmpemæssigt M&M slikland, et dansende springvand, verdens største hotel, Hard Rock Cafe med Harly’er på samlebånd, 1000vis af casinoer o.s.v., samt masser af spektakulære biler som f.eks. ovenstående Hummer, måske ikke lige til danske afgifter og danske benzinpriser, men et imponerende køretøj.
Mindre end 3 dage i Las Vegas er synd og skam, men sørg for de lette gevandter, der er VARMT!
Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge

San Francisco, Californien

Route 66 starter i Chicago og slutter i Los Angeles, men vi valgte at sige farvel til The Mother Road efter Las Vegas, og køre nordpå i Californien mod Fresno og San Francisco. Det var et helt forrygende og meget uventet smukt landskab vi kørte igennem, så har man prøvet – den også meget smukke kystvej nord eller syd - så prøv at køre lidt ind i landet og nordpå.

San Francisco har alt hvad en storby skal ha’, og er et kapitel helt for sig selv, men en sejltur under Golden Gate Bridge i tåge, det er simpelthen så San ”Franciscosk” som det kan blive!
Waikiki Beach på Hawaii
Waikiki Beach på Hawaii

Waikiki Beach, Hawaii

Turen på tværs af Guds eget land, er så oplevelsesrig, at man bliver helt træt af at opleve. Det er så til gengæld en tur der igen og igen dukker op i hukommelsen, og ikke mindst når man bladre i sine billeder fra turen, står det ene højdepunkt efter det andet krystalklart!

Vi valgte at slappe af den sidste uge, på ryggen, i sandet, i vandet, og findes der mon noget ret meget bedre end Hawaii? Det afsluttende foto fra en forrygende ferie er fra hotelværelset i Honolulu ud over Waikiki Beach. Lyder det dyrt? Nej faktisk ikke. Jeg kan varmt anbefale Park Shore Waikiki Hotel. Et centralt beliggende, lækkert hotel helt ned til stranden, i gå afstand fra ”alt”! Vi havde 8 nætter i dobbeltværelse i højsæsonen, og det kostede kr. 4.500,-.

Kommentarer til rejsetips om Chicago

Chicago

25/08 2009 Abel Petersen
Jeg har ikke prøve rejse til udlandet fra grønland,men kun i Danmark siden 1981,da jeg var kostskole i Samsø:0)

Vest USA/ Californien

23/07 2009 Pernille
Vi er netop kommet hjem efter 4 uger i USA. Vi landede i Denver og efter en weekend i Rocky`s fortsatte vi til Las Vegas, Mammuth Lake, Yosimit Park, San Fransisco, Loa Angeles, San Diego, Kingman, Grand Canyon, Santa Fe også retur til Denver igen. Vi er 2 voksne og 2 børn.vi lejede en god stor bil ( Det er nødvendigt til en lang rejse), bookede værelser undervejs. Pris alt i alt incl. flybillettter fra Hamborg ( billigst), billeje, entrebilletter ( Disneyland ect.) overnatninger, mad/ drikke og div. tøj/ sko indkøb. 68.000 kr.

Wonderful

01/06 2009 Tringa
Hej! Jeres ferie lyder som om det har været en fantastisk ferie. Jeg har selv haft lyst til at tage turen, og har fået endu mere lyst til at tage afsted. Der er bare lige noget jeg gerne vil vide. Hvor meget har det ca. kostet med benzin, måltider, overnatning og fly billet (eller hvad i er kommet derhenmed) i alt ? Hilsen Tringa (:

Book hjemmefra ?

15/02 2009 arnsen
Hej Peter. Fin rejsebeskrivelse. Men jeg forstår ikke helt hvorfor du synes at man skal bestille moteller hjemmefra. Vi tog hele turen Californien rundt i 2006 og det første vi gjorde, efter vi havde chekket in også på Motel 6, var at bestille det næste værelse, og det fungerede perfekt og det gør vi igen på næste tur til sommer. Og denne gang medbringer vi vores egen GPS. Dem de har er alt for gammeldags. God tur til alle.

Hvad kostede bilen?

13/01 2009 Tommy
Hej Peter,Tak for beskrivelsen og alle de gode billeder. Vi går selv og planlægger en lignende tur til august - kan du huske hvad I gav for leje af bilen?

Svar til Emma!

27/11 2008 Peter
Nej de 45.000 var totalt for 2 personer. Hilsen Peter

tak for svar

29/10 2008 Emma
Hej Peter. Tak for svar. Vi har også talt om, at hvis vi kommer afsted, så skal det være i ca. 4 uger til næste sommer. Men skal lige høre. De 45.000 kr., var det for én person eller hvad? Hilsen Emma.

Svar til Emma

27/10 2008 Peter
Hej Emma. Vi var væk i 3½ uge (og det er mindst en uge for lidt, hvis vi skulle gøre den om). Med det hele, inkl. ugen på Hawaii, overnatninger, billeje, alle flyture, mad, lommepenge, ja alt, kom vi af med ca. 45.000,-, men den var ALLE pengene værd! Go' tur hvis I kommer dertil. Peter

Dejlig tur

22/10 2008 Emma
Det lyder som en virkelig lækker tur, og overvejer selv nogenlunde den samme. Har dog et par spørgsmål. -Hvad kostede turen alt i alt? -Hvor længe var I afsted? Mvh. Emma

Svar til Kurt

12/10 2008 Peter
Hej Kurt! Hvis dine forældre kan lide at køre i bil - meget i bil -kan jeg sagtens anbefale turen til dem! Hvis/når jeg skal gøre den om, vil jeg dog være en uges tid længere "on the road"! Rigtig god tur til Jer!! Peter

det lyder supper

30/09 2008 kurt jensen
hej jeg kunne godt tænke mig at spørge dig jeg har mine forældre som gerne vil en tur til usa og vi har snakket meget om din tur de er kommet op i alderen men er lige så friske som dem på 50 kan du anbefale den tur mvh kurt jensen

SUPER

28/09 2008 Bonnie`
Alletiders og sikken en tur.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Chicago

Hoteller i Chicago
Rejser til Chicago
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/schweiz/cruise-paa-thunersee-i-schweiz.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.