Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Dansk Vestindien

De tidligere danske kolonier er et unikt ferieparadis med herlige sandstrande, subtropisk natur og klima, rige dykker- og snorkelmuligheder ved revene, et spændende køkken - og for danskere et helt specielt stykke danmarkshistorie, hvis lige ikke findes andre steder i verden.

Kolonihistorie, daseferie og dykning ved koralrev


De Vestindiske Øer - et unikt ferieparadis

Tag fx på krydstogt til Dansk Vestindien fra Florida
U.S. Virgin Islands ligger midt i Caribien, øst for Puerto Rico, Haiti og Cuba, og dermed også væsentlig tættere på det sydamerikanske fastland end på USA. Øerne er med andre ord også kulturelt langt mere caribiske end amerikanske.

De tidligere danske kolonier er et unikt ferieparadis med herlige sandstrande, subtropisk natur og klima, rige dykker- og snorkelmuligheder ved revene, et spændende køkken - og for danskere et helt specielt stykke danmarkshistorie, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Og så er det ikke mindst overskueligt, da de tre øer, St. Croix, St. Thomas og St. John tilsammen har nogenlunde samme areal som Langeland, Ærø og Tåsinge i det sydfynske øhav.
 

Det danske kolonieventyr i Dansk Vestindien

Det danske kolonieventyr i Dansk Vestindien startede i 1665 og varede de næste godt 250 år frem til amerikanernes overtagelse i 1917. De mellemliggende 250 år var nogle af de mest spændende i dansk historie, hvor ikke mindst produktion af det hvide guld, sukker, spillede en helt central hovedrolle i Dansk Vestindien – høstet og forarbejdet af datidens sorte slaver, der blev importeret direkte fra Afrika – mens driftige plantageejere og købmænd grundlagde store formuer, der trækker spor helt frem til nutidens Danmark.

3 øer - 3 forskellige verdener

St. Thomas Mission
Langt de fleste turister rejser i dag til St. Thomas og hovedstaden Charlotte Amalie, da øens dybvandshavn er perfekt til de store krydstogtsskibe. Gå fx en tur gennem de kvadratisk anlagte gader i Charlotte Amalie på St. Thomas og se den danske indflydelse i arkitektur og sågar gadeskilte med dansk tekst. Her passer man godt på historien, for det er godt for den lokale turistøkonomi.

Men også St. John og den største af de tre øer, St. Croix længst mod syd er særdeles spændende bekendtskaber på Dansk Vestindien med hver deres kulturprofil – og placering i den danske kolonihistorie.
 

St. Thomas - dansk kolonihistorie og bountystrande

St. Thomas er hovedøen i de Dansk Vestindiske Øer, og det er den ø langt hovedparten af alle turister rejser til i Dansk Vestindien. Årsagen er enkel: Den gamle administrationsby Charlotte Amalie er det helt rigtige sted at opleve den tidligere danske koloni med alle sine klassiske, gamle administrationsbygninger, der blev opført, mens Danmark stadig ejede øerne.
Læs mere om rejser til St. Thomas, Dansk Vestindien
Bygning fra kolonitiden i Christiansted

St. Croix - dyreliv, snorkling og danske gadenavne

St. Croix er den største af de tre Dansk Vestindiske øer på størrelse med Møn. Stemningen er caribisk og tilbagelænet og det samme gælder tempoet. Hovedattraktionen på St. Croix er hovedbyen Christiansted, som byder på bygningsværker og gadenavne fra den danske kolonitid. Når du rejser til St. Croix finder du lækre sandstrande, et rigt dyre- og naturliv samt gode muligheder for dykning og snorkling ved koralrevene.
Læs mere om rejser til St. Croix, Dansk Vestindien
 

St. John - vandreture, strande og snorkling

St. John er den mindste af de tre tidligere øer i Dansk Vestindien på størrelse med Fanø. Når du rejser til St. John nyder du en frodig natur, da mere end halvdelen af øen er nationalpark. Parken byder på et mix af tæt regnskov, plantageruiner fra danskertiden, frodige tropeenge – og sågar helleristninger af ukendt oprindelse. På din rejse til St. John finder du også lækre strande med palmer og blødt, fløjlsagtigt sand. St. John byder også på masser af muligheder for at dykke og snorkle i koralrevene omkring øen.
Læs mere om rejser til St. John, Dansk Vestindien

Vidste du...

Dannebrog stryges ved overdragelsen til USA

Dannebrog stryges

At Danmark solgte Dansk Vestindien til USA for 25 mio. USD, efter et flertal i Danmark havde stemt for beslutningen ved en folkeafstemning. Den formelle overdragelse skete den 31. marts 1917, hvor Dannebrog blev strøget i Charlotte Amalie. Stedet, hvor overdragelsen fandt sted, er stort set uforandret siden da, og vil du mærke historiens vingesus, så læg vejen forbi. Pladsen ligger ned mod havnen mellem Fort Christian og bygningen, der nu huser Legislature of the US Virgin Islands.
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/milano/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.