Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til St. Croix

St. Croix er den største af de amerikanske Jomfruøer. Det er et tropeparadis med fantastiske strande, krystalklart vand, en lille regnskov og rullende grønne bjergskråninger. Da danskerne købte St. Croix i 1733, stortrivedes sukker- og slavehandelen. I dag er den danske indflydelse er stadig tydelig i øens arkitektur og sprog. De fleste af sukkermøllerne ligger i dag i ruiner, men I kan stadig smage øens historie i et glas friskpresset sukkerrørssaft eller Cruzanrom.

Største seværdigheder

Det danske fort, Fort Frederik

I Frederiksted ligger Fort Frederik til venstre for enden af molen. Fortet rummer en udstilling om dets funktion gennem historien. Det var foran dette fort, at en stor menneskemængde forsamledes, som skulle blive begyndelsen på enden for slaveriet på øerne.
Plantager og rom

Plantager og rom

Estate Whim Plantation Museum ligger ca. 3 km øst for Frederiksted. Det er en nyrestaureret plantage, og hovedhuset stammer fra den danske tid på øerne. I kan besøge hovedhuset og vindmøllen og se ruinerne af sukkerfabrikken.

I nærheden ligger den fabrik, der fremstiller den anerkendte Cruzanrom. Her kan I prøvesmage de våde varer og lære om produktionen af vestindisk rom. Hvis I er mere til den kommercielle rom, kan I i stedet vælge at besøge Captain Morgan’s destilleri.

Historiske Christiansted

Historieelskere bør tage turen til Christiansted med bygninger som Fort Christiansværn, der er det bedst bevarede fort på De Vestindiske Øer. I bør også lægge vejen forbi guvernementshuset Government House, som er et besøg værd pga. den dansk-kreolske arkitektur.

Havn

Havn
Når I ankommer til St. Croux på krydstogt, lægger skibet til kajen i Frederiksted, øens næststørste by. Hvis der er plads til færre end 200 gæster ombord, lægger skibet dog som regel til i Christiansted. Frederiksted ligger på øens vestlige side, og det tager ca. 30 min. med taxa at komme til Christiansted.

Klima

St. Croix’ tropiske klima sikrer, at temperaturen ligger stabilt på ca. 26 grader året rundt. Der kan komme enkelte regnbyger, men de driver som regel videre igen inden for et par minutter.

Krydstogter til Dansk Vestindien

Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/sydney/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.