Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om St Thomas

Læs mere om rejser til St Thomas

Udsigt fra Mafolie ud over Charlotte Amalie
Rejsetips indsendt af:
Michael Jensen
København
2. okt. 2009

Besøg den gamle danske koloni

Caribien lyder luksuriøst og dyrt, men der er også øer hvor stemningen er mere laid-back og afslappet. Vi valgte at rejse til den tidligere danske koloni i Vestindien, nu de Amerikanske Jomfruøer, om sommeren, hvor der er langt færre turister end om vinteren.

Over Atlanten

Man kommer til Vestindien enten via USA eller via Madrid og Puerto Rico. Vi valgte at flyve med Iberia, som er et af de bedste flyselskaber. På vejen derover mellemlander man i Madrid. Inkluderet i flyprisen blev vi hentet i lufthavnen og kørt til et hotel i Madrids centrum. Hotellet var godt, vi nåede at gå en aftentur i Madrid og dagen efter var der også transfer til lufthavnen. Virkelig god service. Jomfruøerne er en del af USA, så man skal igennem den amerikanske immigrationskontrol ved mellemlandingen i San Juan på Puerto Rico. Det kan godt være noget af en prøvelse og man skal være god til at stå i kø, tie stille og tage imod ordrer. Vi købte forskellige ting i Madrids lufthavn, men selvom de var i en plomberet pose blev de alligevel konfiskeret i San Juan. Flyveturen videre til St. Thomas var med et lille fly i meget dårligt vejr med turbulens. På St. Thomas lander man i lufthavnen et stykke uden for hovedstaden Charlotte Amalie. Der er en bus, men det nemmeste er at tage en taxi til byen. Der er faste priser - man betaler pr. person og pr. taske. Vær forberedt på, at de fylder taxien op før de kører. På hjemturen flyver man via Madrid uden overnatning, så det er en lang tur. Da vi indcheckede vores bagage i Caribien sagde de at vi skulle genindchecke den i San Juan, men det passede ikke, den var checket ind hele vejen til København. Da vi opdagede det måtte vi så igennem hele sikkerhedsmøllen en gang til.
Udsigt fra hotellet
Udsigt fra hotellet

Caribiens smukkeste havn

Vi boede på Mafolie hotel op ad bakken, med en fantastisk udsigt over havnen, der er kendt som Caribiens smukkeste. Hotellets service omfattede transport til og fra stranden ved Magens Bay, der er kåret som en af verdens ti bedste strande. Den må man ikke snyde sig selv for et besøg. Man kan ikke forestille sig hvor flot der er før man selv har været der. Klimaet er tropisk med 27 grader året rundt. Om sommeren kan det være diset, det skyldes sand fra Sahara der blæser over Atlanten. Så glem alt om at se det grønne glimt, hvis du læst om det i en guide bog. Det er kun om vinteren man ser det. Man kan også få regn, men det er som regel hurtigt overstået.
Hovedgaden i Charlotte Amalie
Hovedgaden i Charlotte Amalie

Byen

Som de fleste steder i USA er alt lagt an på biler. Man kan godt slentre rundt i hovedstaden Charlotte Amalie, der er en blanding af gamle koloniale bygninger og nyere mere ucharmerende bygninger. Byen har ca. 20.000 indbyggere og er relativt overskuelig. I selve byen kører der "dollar-taxier" langs havnefronten. Man hopper bare på og betaler 2 dollars ved afstigning. Skal man længere væk er det taxi, hvor der er faste priser - man betaler pr. person! Man kan godt leje bil men det er kun for folk med virkelig gode nerver for vejene er smalle og stejle. På den anden side af havnen har de bygget et ucharmerende shopping område til at lokke turisterne fra krydstogtskibene til. Med den lave dollar er der penge at spare. Ellers er ting ikke billige på øerne. Det meste skal importeres fra fastlandet. Man føler sig relativt sikker og overalt er der en dejlig afslappet stemning, selvom gadesælgerne der lokker med rabatter i guldforretningerne kan være en smule irriterende. Man spiser (og drikker) godt i Caribien - og meget. Noget uvant for danskere bliver man tilbudt at får resten med i en æske, hvis man ikke spiser op, og det gør man sjældent for portionerne er store. Mafolie Hotel har også en god restaurant med den samme fantastiske udsigt over byen. I Caribien bliver det tidligt mørkt, men temperaturen er behagelig til at sidde ude og spise om aftenen. Drikkepenge er 15% men mange steder lægger de 15% til regningen automatisk, så check efter. Danskere er kendt som "bad tippers" fordi vi ikke er vant til det med drikkepengene, så hav en stak en-dollar sedler i lommen til den slags situationer. Det er nemt at rejse videre til de andre Caribiske øer. Fra havnen i Charlotte Amalie kan man sejle eller tage vandflyveren til St. Croix eller de Britiske Jomfruøer. Selvom det er noget dyrere så tag vandflyveren - det er ren James Bond! Vægten er vigtig og det er dyrt hvis man har for meget bagage med. Passagerens egen vægt tæller med.Vi tog videre til St. Croix og flere fantastiske oplevelser.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Dansk Vestindien

Hoteller på St. Thomas, Virgin Islands
Rejser til Dansk Vestindien
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.