Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om St Thomas

Læs mere om rejser til St Thomas

Hvide sandstrande, skøn mad og dansk kolonihistorie
Rejsetips indsendt af:
Ida N.
Århus
17. okt. 2009

Hvide sandstrande, skøn mad og dansk kolonihistorie

Når man ankommer til St. Thomas kan de første indtryk virke overvældende. Det er varmt og livet i centrum af Charlotte Amalie er hektisk. På Dronningens gade er der i dagtimerne travlhed i de mange butikker, hvor amerikanske krydstogtrejsende udnytter mulighederne for tax-free shopping. Gaderne er fyldt med små safaribusser der bringer turister rundt på øen og ud til de mange dejlige strande. Men når mørket falder på og det sidste krydstogtskib er sejlet ud af havnen, sænker der sig en ro over stedet og man kan nu uforstyrret tage på oplevelse på denne dejlige ø.
Wyndham Sugarbay
Wyndham Sugarbay

Overnatning i Charlotte Amalie eller på stranden

Overnatningsmulighederne på St. Thomas er utallige. Vil man bo i byen kan man vælge det store Windward Passage Hotel, der ligger centralt i Charlotte Amalie ved havnefronten eller man kan vælge at indlogere sig på Hotel 1829, et lille hotel der byder på værelser i kolonistil med mahognimøbler og en helt fantastisk udsigt over bugten.
Vil man lidt væk fra byen, kan man i stedet vælge et af de mange lækre strandhoteller. Jeg kan anbefale hotellerne Wyndham Sugarbay og Bolongo Bay Beach Ressort.

Madvogne og lokale retter

Maden er skøn og portionerne store, når man spiser ude på St. Thomas.
Der er mulighed for at stille sulten ved en af de mange madvogne, der servere lokale retter som take away. Her er maden god, varm og mættende, mens prisniveauet er relativt lavt.
Der er selvfølgelig også masser af rigtige restauranter i alle prisniveauer spredt over hele øen, blandt de mest eksklusive er den franske restaurant Hervé i Charlotte Amalie. Mange af restauranterne på St. Thomas byder på rigtig god fisk og seafood, prøv f.eks. Mim's Seaside Bistro ved Bolongo Bay eller Hook, line & Sinker i French town.

Strande

På St. thomas finder man nogle helt fantastiske strande. Den mest kendte er Magens Bay, på nordsiden af øen, der byder på krystalklart vand, hvidt sand og gode faciliteter. Sapphire Beach kan også varmt anbefales, her er der gode snorkel muligheder og lidt færre mennesker end på Magens Bay.

Oplevelser

Mulighederne er utallige, men et par stykker skal alligevel nævnes. Der er flere dykkercentre på øen der dagligt arrangerer scubadykning og snorkelture, hvor man kan være heldig at se rokker, havskildpadder og hajer. Man kan også tage til Coral World, hvor man kan opleve livet på havbunden tørskoet, fra det store undervandsobservatorium og studere fisk og hajer i en række store akvarier.
En anden mulighed er at tage tovbanen fra Haven Sight op til et plateau, højt hævet over havnen og med en smuk udsigt ud over Charlotte Amalie. Et andet populært udsigtspunkt er Mountain Top, hvor man kan nyde en drink og den fantastiske udsigt ud over nordsiden af øen.
San Juan, Puerto Rico
San Juan, Puerto Rico

Besøg på de omkringliggende øer

Man kan med fordel kombinere rejsen til St. Thomas med besøg på nogle af de omkringliggende øer. Det mest oplagte er nok at tage til St. Croix, der blandt andet byder på masser af velbevaret dansk kolonihistorie. Man kan tage vandflyet eller færgen fra Charlotte Amalie til Christiansted, som er hovedbyen på St. Croix.
Det kan også varmt anbefales at tage færgen fra Reed Hook på St. Thomas til Cruz Bay på St. John, den tredje af de tidligere Danske Vestindiske øer. Det meste af øen er national park og man finder her nogle af de mest fantastiske strande, tæt regnskov og ruiner fra de gamle sukkerplantager.
Vil man opleve nogle lidt anderledes øer end de tidligere Dansk Vestindiske, kan man vælge at tage vandflyveren til San Juan på Puerto Rico eller man kan tage færgen til Tortola (BVI), hvor der blandt andet er mulighed for at svømme med delfiner.

Dansk kolonihistorie

Levnene fra den danske kolonitid findes stadig på St. Thomas, man skal bare lede lidt efter dem. Ud over de danske gadenavne, fortet og de ”99” trin, finder man også Crown House, Seven Arches Museum og meget mere.

Seværdigheder
Bountystrande

Kommentarer til rejsetips om St Thomas

Kan man sådan rigtigt, bade med tamme delfiner her ?.

14/10 2011 Vivi
Sitat af Ida N fra Århus: Vil man opleve nogle lidt anderledes øer end de tidligere Dansk Vestindiske, kan man vælge at tage vandflyveren til San Juan på Puerto Rico eller man kan tage færgen til Tortola (BVI), hvor der blandt andet er mulighed for at svømme med delfiner.

Det er min mands drøm at komme til jomfruøerne._ og min drøm,at bade/svømme med tamme delfiner. Tænk om vi kunne slå 2 fluer med et smæk. Jomfruøerne er jo så smukke og må opbleves.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Dansk Vestindien

Hoteller på St. Thomas, Virgin Islands
Rejser til Dansk Vestindien
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.