Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Death Valley

Læs mere om rejser til Death Valley

På road-trip gennem Death Valley
Rejsetips indsendt af:
Louise
København
11. marts 2010

På road-trip gennem Death Valley

Strækningen fra Las Vegas til San Francisco er mere end bare en gennemfartsvej. På turen venter en rejse gennem et ensomt og tørt paradis 85 meter under havets overflade.
Fra Las Vegas til Death Valley

Fra Las Vegas til Death Valley

Vi befinder os i Death Valley. To timers kørsel fra kasino-paradiset Las Vegas er alt civilisation ophørt, og festbyen, der aldrig sover, føles meget fjern. Neonlys, limosiner og partycocktails er her ikke meget af. USA er på flere måder kontrasternes land. Turen fra Las Vegas i Nevada-ørkenen, der ligger inde i landet, til det frodige San Francisco i det nordlige Californien viser det tydeligt. Rejsen gennem ørkenen mod havet er et bombardement af ekstremer. Fra bare bryster til bare tæer. Igennem helvede og videre derfra.

Med sine 225 kilometer, en gennemsnitstemperatur på 45 grader og en titel som USAs varmeste, tørreste og laveste område er Death Valley ikke et af de mest gæstfrie steder. Derfor vælger mange besøgende at blive i den aircon-kølige bil undervejs og køre en direkte rute, men det behøver man faktisk ikke. Dalen byder på flere seværdigheder, og tager man turen i vinterhalvåret, er det en unik oplevelse, at forlade bilen og udforske naturen på egen hånd.
11 dages regn

11 dages regn

Death Valley ligger isoleret inde bag fire bjergkæder. Derfor regner det sjældent, kun cirka 5 centimeter om året. De 11 dages regn, der falder på et helt år - falder i januar. Når regnen endelig falder, gør den det til gengæld med så voldsom en kraft, at den har dannet et par dramatiske kløfter, som det er muligt at vandre op igennem.

Mosaic Canyon er en sådan kløft, med klipper af marmor slebet silkeglatte i forskellige bløde kurver et næsten uvirkeligt landskab. Men bevæger man sig via den smalle slugt og ind gennem de bølgende klippesider, udfolder kløften sig på den anden side i takt med følelsen af at være en uendeligt lille del af et meget stort univers.

Selv om nætterne er kølige, fungerer motellernes tæpper fint. StovePipe Wells Lodge ligner noget fra de amerikanske roadmovies, og for 140 dollar pr. nat kan vi køre bilen op foran moteldøren og få dagens ret serveret i den tilhørende saloon. Aftenen, og den kan nemt blive lang, for det er mørkt kl. 17.00, går med at smage den lokale øl og spille kort.

Dødsriget

Funeral Mountains hedder bjergkæden, der rank og alarmerende følger os ind i intetheden. Til sidst skrumper klipperne ind til en mørk klat bag os, mens vi nærmer os det laveste sted i USA, 85 meter under vandets overflade; pandekagefladt, fastpresset ørkensand, så tørt, at jorden slår sprækker.

Et stykke væk ligger et udsigtspunkt navngivet Dantes View, måske med tanke på den italienske digters verdensbillede, hvor dødsriget er anbragt i jordens underste lag. Oppe fra udsigtspunktet kan man se en stor, hvid, lysende plet, der reflekterer solen som en ensom snedrive.

Først da vi kommer helt tæt på, bliver vi klogere. Det er salt. Death Valleys ikoniske udtørrede salt-sø ligner en slags månelandskab indpakket i krystaller, og man kan nemt forestille sig, at her kan blive ubehageligt i sommerhalvåret.

Mod havet

Mod havet

Vegetationen forvandler sig så drastisk de følgende dage, at stop til fotografering konstant skal indflettes. Det mærkes tydeligt, at vi kører mod frodigere egne.

Vi passerer bløde Sahara-sanddyner, kilometerlange kaktusplantager, spejlblanke skovsøer, mystiske bjerglandsbyer og neongrønne græsbakker, der til forveksling ligner baggrundsbilledet på Windows XP. Langsomt bliver landskabet mere frodigt, og til sidst når vi Santa Cruz. Derfra kan man køre nordpå langs havet ad Highway 1. Og lige inden man når San Francisco og den postkaserøde Golden Bridge, bør man unde sig selv et stop i solnedgangens lys, når den rammer Stillehavets kyst.

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Death Valley

Hoteller i Death Valley
Rejser til Death Valley
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.