Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Death Valley

 • Scotty's Castle Death Valley, Californien

  (Bedømt af 2 personer)
  09.03.11: Henning Nielsen
  I 2006 overnattede vi i Death Walley på vores vej fra Yosemite Nationalpark til Las Vegas. Stedet, Stowepipe Wells, var bestilt hjemmefra.
  Se hele rejsetippet
 • Riverrafting på Colorado River

  (Bedømt af 7 personer)
  01.12.10: Henning Rytter
  En drengerøvstur til lands til vands og i luften. Dette rejsetip handler om et road trip hvor vi blandt andet oplevede riverrafting på Colorado River, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco og Death Valley.
  Se hele rejsetippet
 • Touring Nevada

  (Bedømt af 7 personer)
  28.11.10: Carsten Meller
  Likørsmagning, flade dæk og røde lamper på back roads gennem Nevada.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Death Valley

Rejsetips af samme forfatter

Racetrack Playa, Death Valley - Stilhed, mystik og overvældende natursceneri
Rejsetips indsendt af:
Odense
5. maj 2012

Racetrack Playa, Death Valley - Stilhed, mystik og overvældende natursceneri

Dette rejsetip er en smule alternativt, da jeg ikke selv har besøgt destinationen endnu. Men som så mange andre bruger jeg en del fritid på at researche, hvad jeg gerne vil opleve på min næste rejse og på den måde, kan mit rejsetip måske bruges til inspiration for andre.
Den 23. marts 2012 læste jeg en spændende artikel af Sara Alfort i Weekendavisen med den fængende overskrift: Stenmysteriet i dødens dal. Efter at have læst hele artiklen var jeg fuldstændig overbevist; next stop: Death Valley og Racetrack Playa!
Death Valley fik sit afskækkende navn i 1849, da en gruppe emigranter mistede en rejsefælle i dalen på deres anstrengende færd til Californien, hvor guldfeberen rasede. For mange rejsende og besøgende synes dalens navn stadig velvalgt, da, hvis man ikke tager sine forholdsregler, man kan komme grueligt galt afsted, i og med dalen er meget øde og dagstemperaturen om sommeren kan nå ulidelige 50 grader. Dalen er det varmeste og tørreste sted på hele det nordamerikansk kontinent og er kun udsat for regn få dage om året - forholdsvis i januar måned, hvor regnen tilgengæld falder voldsomt. Mange af Death Valleys naturfænomener har fået lige så afskrækkende navne som dalen selv: Devil’s Golf Course, Funeral Mountains Og Badwater Basin, som er en udtørret saltsø beliggende 86 meter under havets overflade. Dalen huser også en udslukt vulkan, Ubehebe Crater, og mere end tusind plantearter – hvoraf halvtreds ikke findes andre steder på jorden! Det er, som i mange andre amerikanske nationalparker, muligt at overnatte i Death Valley. Kører man til Furnace Creek Resort kan man både overnatte på motel, spise på restautant, købe ind eller overnatte i sin RV, hvis man har en sådan. Der findes også primitive campingpladser andre steder i parken for de mere prisbevidste eller eventyrlystne.
Sten med fut i

Sten med fut i

Grunden til jeg blev så betaget af Death Valley og bare må opleve den, er pga. Racetrack Playa og ”the sailing stones” eller ”the moving stones”, som de også kaldes. Racetrack Playe er, ligesom Badwater, en udtørret sø – Racetrack Playa befinder sig dog mere end en kilometer over havets overflade. Det meste af året ligger Racetrack Playa ekstemt udtørret hen – faktisk så udtørret, at overfladen sprækker og danner det mest fantastiske mønster af noget som bedst kan sammelignes med en mosaik sammensat af en masse sekskanter. Det der er så spændende ved Racetrack Playa er ikke den udtørrede sø i sig selv, men samspillet mellem søen og de sten, der ligger på den; de bevæger sig nemlig!
Og nej, det er ikke bare småsten vi snakker om, det er sten, der kan veje mere end 300 kg! Sten som tydeligvis bevæger sig, da de efterlader sig uigenkaldelige spor på den udtørrede søs bund. Det pudsige ved hele situationen er, at ingen mennesker nogen sinde har set stenene flytte sig – hvilket naturligvis i nogle kredse har ledt til spekulationer om, at rumvæsner med overnaturlige krafter ”leger” med stenene . . .
Forskere har de senere år taget turen ud til Racetrack Playa for at udstyre mange af stenene med GPS’er. Dette har givet dem et billeder af hvor, hvornår, hvor langt, og under hvilke forhold stenene flytter sig – men endnu har ingen set stenen flytte sig med egne øjne, og stadig er teorierne ikke entydige, hvilket selvfølgelig gør stenene og Racetrack Playe et besøg værd – for tænk nu hvis det var MIG/DIG, der som det første menneske så en sten flytte sig.
Turen til Racetrack Playa er dog ikke bare lige til. En vej man kan tage, starter nær Ubehebe Crater og strækker mig 27 miles (ca. 43 kilometer) og er ikke asfalteret. Turen på denne ”gravel road” vil tage nogle timer, da vejen, ud over ikke at være asfalteret, ofte er i dårlig stand pga. jord- eller mudderskred. Men er man eventyrlysten, og alt går vel, skulle man kunne klare turen på nogle få timer. Personligt ville jeg nok foretrække at tage turen i en vintermåned hvor dagstemperaturen er udholdelig (ca. 25 grader), men inden det store regnskyld i januar sætter ind. For at sikre mig bedst muligt, vil jeg udstyre min bil med en GPS, tjekke dæktrykket, tage ekstra benzin med i en reservedunk, og sørge for rigeligt væske til mig og bilen – inklusiv frostvæske til bilen, da nattemperaturen sagtens kan falde til under frysepunktet. Ud over disse sikkerhedsforanstaltninger, vil det måske også være en god idé at lade en park ranger vide, at man tager afsted, og hvornår man forventer at være tilbage. På den måde kan man forvente hjælp, skulle uheldet være ud (I Death Valley er risikoer for at displayet på din mobiltelefon viser ”no signal” stor). Tæt på Racetrack Playa er der primitive campingpladser (uden el og vand), så det er muligt at slå et telt op eller overnatte i bilen ganske lovligt.
Så har du ambitioner om, at være det første menneske, der med egne øjne oplever at stenene på Racetrack Playa bevæger sig, så er det bare med at pakke rygsækken og videokameraet og komme afsted. Er du til storslået natur, eventyr, stjerneklare nætter og stilhed kun brudt af coyotehyl er Death valley også det helt rigtige rejsedestination. God tur!

P.S. Billederne har jeg lånt fra følgende webside (da jeg af gode grunde ikke har kunne knipse dem selv):

http://www.public-domain-image.com

Seværdigheder
Ørkensafari
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Death Valley

Hoteller i Death Valley
Rejser til Death Valley
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/fuerteventura/barcelo-fuerteventura-thalasso-spa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.