Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Oestlige

 • Høj cigarføring i New Orleans

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 23 personer)
  10.10.11: Ruddi Andersen
  New Orleans er en fantastisk by hvor "det gode liv" har højeste prioritet. Byen summer (på trods af orkanen Katrinas ødelæggelser i 2005) af positivitet og afsmittende livsglæde.
  Se hele rejsetippet
 • Akvarium og atmosfære

  (Bedømt af 1 person)
  29.09.11: Mia Madsen
  I efteråret 2008 var jeg i Baltimore i den amerikanske stat Maryland. På vej dertil opdagede vi, at hovedvejen var spærret i den modsatte retning, og at den var fuld af folk på rulleskøjter og cykler.
  Se hele rejsetippet
 • Chamerende Newport

  (Bedømt af 6 personer)
  Newport en rigtig dejlig by - Med Atlanterhavets brusen og charmerende kystbyer der emmer af idyl og hygge.
  Massere af lækre restauranter og hyggelige barer, hvor man kan sidde og få en drik eller en god middag ud til havnen hvor de store Yachter og små fiskekuttere ligger side om side, og for lige at få prikken over iet kan man spise under den fantastiske solnedgang som man ser i Newport.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Oestlige

Efterår i det nordøstlige USA
Rejsetips indsendt af:
Kit
Skævinge
10. feb. 2010

Efterår i det nordøstlige USA

Vi havde 2 uger til at introducere mine svigerforældre til det fantastiske USA, som vi bare 1 år forinden oplevede på vestkysten. Denne gang gik turen så til det Nordøstlige hjørne, som også var nyt for os. Det blev 14 dage med fantastiske indtryk, der blandt andet bød på lidt anderledes oplevelser som guldbeholdningen hos FED i New York, mange etager under Manhattan og rundvisning på Yale Universitet af en studerende med insider-viden.
New York, New York

New York, New York

Turen startede fantastisk, da vi startede bilen i Danmark for at køre til Lufthavnen og ud af højtalerne spiller P4 Frank Sinatra med New York, New York. Så var stemningen på plads.
Hele turen var planlagt hjemmefra med hjælp fra FDM-travel, der ud fra vores ønsker havde sørget for fly, hotel og billeje. Vi boede på Hilton Times Square, der bestemt kan anbefales. Det er et rigtig lækkert hotel og det ligger meget centralt og er et godt udgangspunkt for diverse seværdigheder.
NY Knicks vs. Boston Celtics i Madison Square Garden
NY Knicks vs. Boston Celtics i Madison Square Garden

Sportsoplevelser og musical

Vi havde hjemmefra købt billetter til de oplevelser vi ville have i New York. Da vi er en sportsfamilie og muligheden var der, var vi både inde og se NFL, amerikansk fodbold, New York Jets vs. Buffalo Bills og NBA, basketball, NY Knicks vs. Boston Celtics. Begge dele var en kæmpe oplevelse og kan bestemt anbefales – vi vil i hvert fald gerne tilbage og opleve det igen. Er man ikke den store sportsfan, men gerne vil have en oplevelse, så er NY Knicks klart det rigtige valg. Der er masser af underholdning i kampen, men også i alle pauserne, hvor der er en del publikumsinvolvering. Meget stor underholdningsværdi.
Og for at glæde svigerforældrene var der arrangeret musical ”Chicago” den ene aften, men vi fik lige så stor glæde af den. Det var en rigtig god forestilling og vi nynnede sangene resten af ferien. Fantastiske skuespillere.
Vi købte billetterne på www.ticketliquidator.com , som fungerede upåklageligt. Lidt dyr fragt fordi det skal til Danmark med Fedex, men det fungerer, hvilket vi vurderer vigtigst i en sådan situation.
Lady Liberty
Lady Liberty

Must see

Vi havde alle de traditionelle seværdigheder på vores program. Frihedsgudinden, Ellis Island, Empire State Building, Grand Central Terminal, Central Park…
Det kan bestemt anbefales at købe billetterne til Frihedsgudinden, Ellis Island, Empire State hjemmefra, hvilket vi gjorde. Det gav mulighed for at komme helt op i Frihedsgudindens krone, der ellers har været lukket i mange år. Det kan dog ikke anbefales, hvis man er dårligt gående eller er klaustrofobisk. Der er rigtig mange, smalle trapper til toppen og der er ikke plads til mere end 6-8 personer i selve kronen. Men det er en oplevelse, der er de ekstra 3 $ værd. Empire State billetter købt hjemmefra sparer dig for én kø til køb af billetter. Alle skal igennem sikkerhedskontrollen og alle skal med samme elevator. Det fungerer dog ubeklageligt og går hurtigere end køens længde ellers indikerer ved første øjekast.
Når man skal se meget på kort tid, som var tilfældet for os i New York, kan det anbefales at sætte sig ind i, hvor seværdighederne er placeret i forhold til hinanden. Et rigtig godt værktøj til at udarbejde ruter er google maps. Ellers gjorde vi meget brug af Politikens Kort og godt New York, som vi havde lånt. Den er inddelt i områder og meget nem at bruge.
Noget ekstra vi gjorde i New York, som ikke mange er opmærksomme på er, at FED New York giver tour i bankboksen med den store guldbeholdning 50 feet under Manhattan – Gratis! Det eneste det kræver, er at du har lavet en reservation hjemmefra og har printet din bekræftelse samt pas. Det er helt klart en oplevelse, der kan anbefales.
www.esbnyc.com (Empire State Building)
www.statuecruises.com (Frihedsgudinden og Ellis Island)
www.newyorkfed.org (Guldbeholdningen, gå under punktet About the FED; Visiting)
Yale campus
Yale campus

New Haven og Yale

Vi skulle have en overnatning på vej til Boston og her kan New Haven anbefales, da en gratis rundvisning på Yale ikke må springes over. Det er smukke omgivelser og man får en masse sjove historier fra den studerende, som viser en rundt. Hun gav os de faktuelle oplysninger, der er interessante nok, men kom også med historier om modtagelsen første dag på campus og gamle vandrehistorier. Man kan se tidspunkter for rundtur på Yales hjemmeside.
www.yale.edu (Kig under punktet Visitor)
En anden oplevelse på vej til New Haven på køreturen fra New York er en restaurantkæde, der bare må med på vores rejsetip. Ninety Nine restaurants serverer rigtig, rigtig lækker mad til en billig penge. Det var så godt, at vi fandt endnu en på vores vej senere i turen. Kæden findes kun i det nordøstlige USA, så und dig selv et besøg, hvis du er på rundtur. De har et stort udvalg af hovedretter til 9,99 $, som kan udvides til en 3-retters menu for kun 3 $ mere.
www.99restaurants.com (Kædens hjemmeside, hvor menuen også fremgår)
Boston - The Freedom Trail
Boston - The Freedom Trail

Boston – et helvede i bil

Tunnellerne ind til Boston er så lange, at GPS’en mister signalet og sætter ud. Det kan derfor stærkt anbefales at have en rutevejledning på papir ved hånden, når man kører ind i Boston. Det er ensrettede veje det meste og selv indbyggerne på hotellet synes ikke grundlæggerne har gennemtænkt vejnettet.
Men ellers gik vi en tur gennem Boston ved at følge den røde streg på fortovet The Freedom Trail. Det er en meget god måde at opleve byen på og samtidig se de gamle seværdigheder.
Horseshoe Fall, Niagara Falls
Horseshoe Fall, Niagara Falls

Niagara Falls, Canada siden

Vi ankom til Niagare Falls om aftenen og vi havde kun en overnatning, så ned til vandfaldet med det samme for at se det oplyst af farver. Vi havde i diverse rejseguides læst, at det skulle være et helt fantastisk syn. Det var desværre lidt en skuffelse. Meget poppet og ikke særlig idyllisk. Men det skal selvfølgelig opleves, når man er der. Aftenens højdepunkt var, at se en vaskebjørn i levende live tæt på Starbucks.
Morgenen stod i vandfaldets tegn og her i dagslyset kom det rigtig til sin ret. Alt det man var så skuffet over aftenen forinden blev man helt lamslået af nu. Det er meget stort, smukt og overvældende. Man kan godt få sig selv til at glemme de mange hoteller, der ligger meget tæt på faldene. Det er bare med at have mange billeder og batteri i kameraet, for der er motiver nok.
Vi tog en tur på Maid af the Mist, som var rigtig sjov. På trods af de blå regnslag, som udleveres ved turens start, så bliver man alligevel våd. Det er en fed fornemmelse, at mærke vandfaldets styrke og buldren helt tæt på.
Vi boede på canadasiden, men havde ingen problemer med at betale med amerikanske $. Du får bare dine byttepenge i canadiske $.
The Amish Village i Lancaster
The Amish Village i Lancaster

Amish folket

Vi havde en overnatning i Corning, der ikke er meget ved andet end Walmart, som bestemt også er en tur værd. Kæmpe stort supermarked, hvor man kan få næsten alt.
På vores vej mod Philadelphia planlagde vi et stop i Lancaster for at se Amish folket. Her fandt vi The Amish Village, der er et museum hvor man kan se et amish hus, lade, butik og skole. Det er en sjov oplevelse og det er en Amish person, der giver rundvisning i huset. Efter vores besøg her var det nemt at spotte amish huse og folket på vores videre køretur. Det gav også et andet indblik i deres liv.
http://www.800padutch.com/avillage.html (The Amish Village)
Liberty bell
Liberty bell

Philadelphia

Her så vi ikke meget andet end de historiske steder. En guidet tur i Independence Hall er mulig, hvis man bare afhenter billetter i Independence Visitors center. Der er også gratis adgang til Liberty Bell Center, hvor den gamle frihedsklokke hænger. Som alle andre steder, er der sikkerhedstjek ved alle indgange, så taskerne skal gennemses af en vagt.
Vietnam memorial wall
Vietnam memorial wall

Washington DC

Sidste by på vores tur var regeringsbyen Washington DC. Nogle af de tips vi godt kunne have brugt inden vores tur er:
Tag metroen til Pentagon og mindestedet for 9-11, som er det eneste sted du må fotografere! Tag metroen derfra til Arlington, da det ikke er muligt at gå, selvom kortet viser noget andet. Der er en kæmpe militærbase, som ikke giver adgang til Arlington kirkegården. En meget venlig militærvagt oplyste mig dette efter vi havde gået længe. Han var helt imponeret over vores tur.
Der er mange museer i Washington og takket være Smithsonian er de alle med gratis adgang. Vi fik set et par stykker, som vi gerne vil anbefale. Museum of Natural History er et museum, hvor man kan bruge lang tid. Der er mange interaktive og meget lærerige udstillinger, så man kan godt blive lidt fanget af det. Derudover kan Holocaust museet anbefales. Det er et meget smukt og tankevækkende museum. Museumsguiderne lyste helt op, da vi fortalte at vi kom fra Danmark, som er portrætteret meget flot med en fiskerbåd fra Helsingør, som blev brugt til at redde jøder til Sverige.

Premium outlets i USA

Som vi havde erfaret fra vores første tur til vestkysten, så skal man sætte tid at til en tur i et outletcenter. Tilmeld dig deres VIP club hjemmefra og print en coupon hjemmefra, så får man et voucherhæfte i informationen i centeret. Det kan bestemt betale sig, for udover de mange rabatter der er i forvejen kan man opnå ekstra ved et voucherhæfte. Der er noget for enhver smag i et sådan outlet center og der er rigtig mange penge at spare på mærkevarer.
Vi har prøvet et par forskellige centre og Chelsea Premium Outlets har indtil videre været de bedste. De har outlets over det meste af USA.
www.premiumoutlets.com

Vi kan efter både at have været på vest- og østkysten konstatere, at vi er vilde med USA og vil rigtig gerne af sted igen, når muligheden byder sig. Vi kan kun anbefale andre til at tage samme tur.
De fantastiske efterårsfarver
De fantastiske efterårsfarver

Kørsel

Det er nemt at finde rundt i USA, når man har fået sin lejebil udstyret med en GPS. Og selvom der er lange køreture ind imellem, så er det så smukke omgivelser, at man konstant er underholdt.

Kommentarer til rejsetips om Oestlige

Gode tips - men alt udsolgt

28/03 2010 Claus Stenhøj
Gode tips, men desværre er rigtig mange åbenbart blevet opmærksomme på fx besøget til FED's underjordiske bankboks med guldbeholdning - ingen besøg mulige 13/5-20/5. Det samme gør sig gældende med Frihedsgudinden - her er der udsolgt for besøg i kronen flere måneder frem.

God rejsebeskrivelse...

04/03 2010 Pia Gammelby
Tak for din fantastiske rejsebeskrivelse. Min mand og jeg er lige så betaget af USA og tager til maj derover igen for 3. gang. Sidst vi var afsted tog vi faktisk samme tur som Jer bare i modsat rækkefølge. Denne gang venter Minneapolis, Flagstaff, Grand Canyon, Las Vegas og Los Angeles. og ja så lige et tredages stop i New York igen undervejs hjem. Og tak for de gode tips, guldbeholdningen i N.Y., vil vi i hvert fald se denne gang...

Bedømmelse af rejsetips

13/02 2010 Kurt René Madsen
Fin beskrivelse godt rejsetips

Fik ved en fejl givet 1 stjerne i stedet for 5

12/02 2010 Jeanne Dalby Jeppesen
Desværre fik jeg ved en fejl givet 1 stjerne i stedet for 5 - det kan øjensynlig ikke rettes - ærgerligt! Det er en god beskrivelse med gode links og billeder.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til det østlige USA

Hoteller i det østlige USA
Rejser til det østlige USA
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/prag/sejltur-i-prag.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.