Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Vestlige

Læs mere om rejser til Vestlige

Den amerikanske prærie
Rejsetips indsendt af:
Michael Judge
Herlev
11. dec. 2008

Den amerikanske prærie

Med udgangs punkt i Chicago har jeg foretaget flere ture mod vest. Alle turene bød på spændende landskaber og oplevelser, og fælles for dem var, at de gik til områder der måske endnu ikke bliver besøgt af så mange turister.
The river
The river

Chicago - The Windy City

Chicago også kaldet The Windy City ligger smukt ved Lake Michigan, og jeg vil opfordre til at man bruge et par dage enten i starten, eller som jeg gjorde i slutningen af turen. Her er Sears tower, museer og shopping muligheder nok.
Sitting Bull og Missouri
Sitting Bull og Missouri

Mod Vest via Minniapolis

Den gik nu mod nordvest ad I90, og landskabet skifter langsomt karakter, bliver mere kuperet og præget af landbrug gennem Wisconsin. Efter at have passeret Mississippi, så stop lige på rastepladsen og nyd udsigten. Herfra gik det så ad US 61 langs floden mod Minniapolis, der faktisk består af 2 byer. Nyd de restaurerede kornsiloer, sluserne og det gamle industrikvarter i byen. tag evt. også ud til et af verdens største indkøbscentre Mall of America og slå et par timer ihjel.
Efter Minniapolis gik det mod Bismarck gennem den store flade prærie. Afstandene er store og husk at tanke inden benzinnålen når for langt mod "E". Du vil også her opdage at din mobil operatør ikke har fundet det umagen værd at lave en aftale med alle de selskaber der findes i USA. Vi havd flere dage uden mobil dækning selv om amerikanerne i bilen ved siden af konverserede lystigt. I Bismarck skal du besøge udvandrermuseet ved siden af Capitol. Her er også masser af vidnesbyrd om den danske udvandring. Capitol her er ikke som de andre, men en stor firkantet klods.
Fra Bismarck gik det mod syd af US 83 mod Rapid City. På vejen gjorde vi dog en afstikket til Mobridge, hvor den store indianerhøvding Sitting Bull har et monument stående. Han betragter Missouri floden der svinger sig forbi neden unden monumentet. Her ligger Lewis og Clark's indianske hjælper Sakakawee også begravet.
Rapid City i The Black Hills er en spændende by, beregn en 4-5 dage, hvis du skal nå at se nogle af de vigtigste seværdigheder. Badlands, Deadwood, Custer National Park, Wounded Knee og Devils Tower. En helt speciel seværdighed er dog et besøg i én af de missilsiloer der findes i The Dakotas. På Ellsworth Airforce Base kan du få en guided tour ud til en af siloerne, er speciel oplevelse for os der oplevede spændingerne i 60'erne. Du kommer ned i siloen og ser kommandorummet.
Bandelier National Monument
Bandelier National Monument

Mod syd til Santa Fe

Efter en lille uge i Rapid City gik det mod syd til Santa Fe. Da jeg tidligere har besøgt Denver havde vi blot en overnatning her, men byen "The Mile high City" er bestemt et besøg værd. Husk et besøg på Buffalo Bills grav med en fantastisk udsigt over byen. Santa Fe er en by med en helt anden stemning. Her er mange af husene bygget efter pueblo-princippet, og selv om det en del steder er en slags "kulisse", så virker det dog overbevisende. vi brugte 4 dage i byen og dens omegn. Skal her nævne Taos som oser af Sam McCloud, Bandelier National Monument, hvor boligerne er hugget ind i klippen, og så Chimayo med den katolske kirke. I det hele taget er der masser af "spansk" påvirkning over området. Har du lyst til en oplevelse ud det sædvanlige, så besøg Los Alamos, som Bohr besøgte da forskerne arbejdede på udviklingen af atombomben. Man kan ikke undgå at blive påvirket af besøget i byen.
Cadillac Ranch
Cadillac Ranch

Mod øst til Oklahoma.

Efter nogle dage i Santa Fe gik det atter mod vest og her er Cadillac Ranch langs I40 i nærheden af Amarillo en pudsig seværdighed. Nogle gamle biler halvt begravet i den Texakanske prærie. Næste stop er Oklahoma City, hvor du skal besøge monumentet for bomben, der ødelagde Alfred Murrah bygningen i 1995. Ellers oser byen af olie og af kvæg, det var f.eks. her jagten mod vest blev skudt igang i 1889. Besøg kvægmarkedet syd for I 40 og få en af de allerstørste steaks, der kan opdrives, er du til en god bøf, får du intet bedre. prøv f.eks. The Cattlemens cafe. Nu skal du også vælge om du vil stikke mod nord via St Louis, eller om du vil tage over Memphis.
Memphis og til Chicago igen

Memphis og til Chicago igen

Vi valgte Memphis og tog 2 dage i the Music City, besøgte Graceland, Beale Street, sejlede med hjuldamper på Mississippi og så ænderne på The Peabody Hotel. Her kommer ænderne ned med elevatoren hver dag kl. 11.00. De har en privat butler, der søger for dem, og de svømmer lystigt rundt i hotellets fontaine hele dagen. Det er en unik oplevelse for børn og barnlige sjæle. Efter Memphis går det tilbage til Chicago, og næsten 4 ugers spændende rundtur med masser af forskellige indtryk er slut.

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til det vestlige USA

Hoteller i Vestlige
Rejser i det vestlige USA
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-del-sol/fuengirola/hotel-las-palmeras-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.