Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Vestlige

Læs mere om rejser til Vestlige

En anderledes ferie i USA
Rejsetips indsendt af:
Sverri Hammer
Haslev
7. aug. 2010

En anderledes ferie i USA

Vi kombinerede vores rundrejse i det vestlige USA med et husbytte med en amerikansk familie - Vi byttede både hus og bil, og så fik vi iøvrigt swimmingpoolen, mens de fik katten
Familien Randalls pool bragte stor lykke
Familien Randalls pool bragte stor lykke

Husbytte i USA

Vi skulle for første gang opleve USA, og som familie på seks kræver det noget planlægning, når alle lige fra forældre til børnene mellem 9 og 17 skal have noget ud af ferien. Vi havde fem uger at gøre godt med, men at rejse rundt i en kuffert sålænge er ikke nogen optimal løsning for os. Derfor valgte vi at kombinere vores ferie: ca. 14 dages rundrejse, hvor FDM stod for flybiletter og hotel, mens vi i de tre uger byttede hus og bil med en familie fra Los Angeles.

Aftalen om at bytte hus kom på plads sidste efterår - der er en række hjemmesider, der reklamerer med homeexchange, og for os virkede det rigtig godt. Amerikanerne passede rigtig godt på vores ting og sørgede for at passe vores kat Molly, mens vi passede deres hus og swimmingpoolen.

Vi mødte Randallfamilien i begyndelsen og slutningen af ferien (vi havde også skypet sammen tidligere), og de viste sig at være utrolig søde - han var præst i en lokal kirke, som vi gik til gudstjeneste i - og allerede første søndag blev vi inviteret hjem privat til at fejre nationaldagen 4th of july med nogle af meninghedens medlemmer - en stor oplevelse. Randallfamilens venner mødte vi også ved forskellige lejligheder, og blev også vores venner.

Et husbytte giver en fast base - man kan føle sig hjemme, og bruge huset som udgangspunkt for udflugter mv. Vi har samtidig nærmest fået en ny amerikansk familie, for der er ingen tvivil om, at vi vil holde kontakten med den søde familie. De har allerede inviteret os til at komme over til Midtvesten og leve cowboy-livet på familiens ranch.

Hele konceptet bygger på tillid - tillid til at man holder indgåede aftaler og passer på hinandens ting og hjem. Men mit indtryk er, at de mennesker der bytter hjem, allerhelst vil aflevere det lånte tilbage i bedre stand end de modtog det.

Bilbyttet gik også fint, men en anden gang vil vi nok ikke gøre det, for der kan let gå noget galt (vi lejede senere en bil hvor forruden revnede - det havde ikke været rart, hvis det var sket med en lånt bil).

VI kan kun på det varmeste anbefale at bytte hus med en familie i udlandet - det er en god måde at komme tættere på landet og dets indbyggere.

Overnatninger
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til det vestlige USA

Hoteller i Vestlige
Rejser i det vestlige USA
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.