Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om det vestlige USA

Læs mere om rejser til det vestlige USA

En billedkunstner har sendt postkort hjem fra en vintertur til USA
Rejsetips indsendt af:
Helle Scheffmann
Albertslund
9. marts 2009

En billedkunstner har sendt postkort hjem fra en vintertur til USA

Vi havde 25 dage i USA i januar/februar. Vi kørte 5000 km fra San Francisco over nationalparkerne inde i landet og tilbage til kysten til San Diego.

San Francisco

På postkortet fra San Francisco vil der være et billede af glade mennesker i orange/brun hønsestrik, der suser af sted på rulleskøjter med den nyeste Iphone i hånden, som for øvrigt kun koster en brøkdel i USA. Her lugter af nyslået græs og nyrøget pot, som i en tidslomme fra de glade 68’ere.

Highway 1 nord

Turen går fra San Francisco videre af Highway 1 som var indhyllet i en våd sky … og ind imellem dukkede der en udsigt frem, der kunne gøre enhver maguritterute misundelig.

Alting er størrer, bredere, flottere og højere i USA, og så er der også meget mere af det.

Lugtene fra Highway 1 er en blanding af salt fra havet og eukalyptus fra træerne.

På highway 1 ligger byen Solvang, en lille flække midt i et tyroleragtigt landskab. Byen er forklædt som dansk bondeidyl fra forrige århundrede iblandet både rundetårn og frelserkirkens tårn, jeg må sige, at jeg var mundlam. Et besøg i Solvang er helt sikkert lige så sjovt som et indslag i cirkusrevyen, men Solvang er hurtigt overstået.

Los Angeles

Postkortet fra Los Angeles vil bestå af udsigten fra vores hotel, som var nogle ældre afskallede bogstaver på en bjergskråning: Hollywood, som symboliserer amerikanernes drøm om de 5 minutters berømmelse … ja, der er jo selvfølgelig mulighed for, at enhver kan drømme sine egne drømme. Men menneskerne her i byen er meget ... ja, man kan måske sige, at det ikke bare er naturen der er størrer, bredere, flottere og højere, det er også menneskerne og så er der også mange flere af dem.

Highway 1 syd

Endnu et postkort fra den sydlige del af Highway 1, det er knap så flot som den nordlige del, men det gav mig ekstra tid til at undre mig over amerikanernes biler. Her er der ikke noget der hedder ”jydekrog” her hedder det ”Dogde med lad”, og hvis det bliver helt vildt, så har de campingvogne så store som HT busser … hvor de spænder deres 4 Weels trækker bagefter på ”jydekrogen”.

Byerne langs Highway 1 giver én billeder fra John Steinbeck romaner, der er ingen tvivl om, hvor han har det fra. Støvet, forfaldet og et barskt landskab, men på trods af det, så er amerikanerne et venligt folkefærd, giver man dem et smil … så skal man også sætte tid af til at høre deres livshistorie.

Death Valley

Postkortet fra Death Valley har en lugt af råddent vand. Vand som ligger et sted dernede på bunden af Badwather, 85 meter under havets overflade. Vandet er for længst væk og kun saltet er tilbage. Vi oplevede solopgangen på bunden af søen … FANTASTISK, og der var en stilhed som i et lydstudie.

Death Valley SKAL man besøge, men ikke om sommeren, der bliver næsten 50 grader, de -2 om natten og +25 grader om dagen, de har om vinteren, passer bedre til mig, samt til den busfuld japanere der også var på et, i mine øjne meget hurtigt besøg i dalen .... ellers havde vi hele dalen og dens facinerende skønhed for os selv.

Las Vegas

Las Vegas er på det næste postkort, et billede med masser af lys bukket i neon. Efter en aftentur op og ned af ”The Strip”, var jeg parat til at komme på landet igen, det her er ikke almindelige neon reklamer … alting blinker, flimmer, løber eller blitzer og ikke nok med det ... der kommer Elvis Presley musik ud af højtalere overalt, selv på toilettet.

Det må være denne by, der har været arnestedet for diverse opfindelser af lysende og blinkende reklameskilte. Hvis opfindelsen af diodelampen blev introduceret her, tror jeg deres elregning ville falde med en halv Storebæltsbro. - Og det mest pudsige ved Las Vegas er, at den bare puster sig op, så man slet ikke når at opdager, at den faktisk er en ret lille by.

Zion Nationalpark

Postkortet fra Zion Nationalpark er storslået, og højt … 8300 fod over havets overflade, vi havde desværre ikke så meget tid, da vi kun kørte igennem for at nå til Bryce Caynon.

Om Bryce Caynon siger amerikanerne at: ”det er et pokkers sted at miste en ko”, jeg kan kun give dem ret, det er bestemt ikke et sikkert sted at færdes, slet om vinteren, så vi nøjes med at kikke ned i de 4 til 5 enorme huller i jorden som Bryce Caynon består af.

Man kommer fra en almindelig ”svensk fyrretræsskov” til disse enorme huller der består af sandsten….eller er det en 1000 mand stor hær som er blevet forstenet for millioner af år siden? Det kunne ligne begge dele.

Grand Caynon

Det flotteste postkort, det der vil stå på nethinden resten af livet, kommer fra Grand Caynon. Et postkort med en solnedgang over Grand Caynon, bliver meget stort og meget aflangt, alting er stører i USA også de æstetiske oplevelser.

Solen gav de røde klipper en mere og mere rød/orange farve. De få turister der var der foruden os, troede at det var det og forlod stedet … men så kom det: himlen, den startede med turkis i det ene hjørne og gik over i en orange, mens himlen i den anden ende af dalen gik fra koboltviolet til rød, det stod perfekt til lyset, der var ved at forsvinde fra de røde klipper.

Det var det flotteste naturfænomen jeg har set, så kan alperne godt pakke sammen.

San Diego

Et lidt kedeligt postkort fra San Diego, solen skinnede, det var dejligt at gå tur langs deres hvide sandstrande, som vi næsten havde for os selv. Amerikanere syntes nemlig at 20 grader, er dårligt vintervejr.

Der var ikke meget at se på i San Diego, men man kan altid prøve at ”power shoppe” i et af deres outlet centre, hvor mærkevarer sælges til under halv pris af hvad de koster i Danmark.

Chicago

Vi afleverede vores fede 4 Weels trækker, og tog et fly til Chicago … næste gang vil jeg foretrække at besøge byen om sommeren….for det er helt sikkert, jeg kommer igen.

Chicago kan godt være en kold oplevelse i vintermånederen, hvor minus 10 garder om dagen ikke er usædvanligt. Jeg troede jeg havde tabt mit hjerte til New York, men her har New York fået kamp til stregen.

Som billedkunstner kan jeg ikke bliver færdig med at kikke på æstetiske bygninger, fantastiske kunstmuseer og naturhistoriske museer der ligger inde med spændende ting fra hele verden….hvordan amerikanerne end er kommet til dem?

Kommentarer til rejsetips om Vestlige

Grand Canyon

16/08 2011 Hanne Simonsen
Dejlig rejsebeskrivelse. Hvordan var vejret i Grand Canyon og hvornår var du/I der?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til det vestlige USA

Hoteller i Vestlige
Rejser i det vestlige USA
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/azorerne/ponta-delgada/hotel-acores-atlantico.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.