Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Vestlige USA

Læs mere om rejser til Vestlige USA

Oktober i syd-vest USA
Rejsetips indsendt af:
Jette Thomsen
Flakkebjerg Stationsby
25. okt. 2010

Oktober i syd-vest USA

Oktober er den perfekte måned for danskere at rejse i det sydvestlige USA , hvor varmen om sommeren let sniger sig op over 40 grader.

Start i Phoenix , Arizona

Det er ikke fordi Phoenix i sig selv er særlig interessant, men lufthavnen er overskuelig og det er nemt at komme ud af byen. Samtidig kan man komme dertil med kun 1 mellemlanding fra København fx over Washington. Det er lidt dyrere at flyve over London, men også nemmere fordi man slipper for at håndtere baggage midtvejs gennem immigration og told.
Denne rundtur tager en 3-4 uger alt efter hvor "grundig", man har lyst til at være, eller hvor mange variationer man tilvælger.
Desværre er jeg computer-analfabet og ikke i stand til at vedhæfte billeder , men tro mig det er fantastisk smukt.

Nord på ad I - 17

Sedona ligger ikke langt fra motorvejen og her stifter man for første gang bekendtskab med de rigtig røde klipper fx Bell Rock og Cathedral . Disse klipper har boet i både min hjerne og mit hjerte siden jeg så dem første gang for over 30 år siden.
Sedona by er lidt turistet men omgivelserne er bare fantastiske og turen videre ind gennem Oak Creek med stop ved Slide Rock er rigtig smuk.
Nærmest på toppen af bakken ligger Flagstaff, hvor vi for første gang støder på Route 66.

Grand Canyon, verdens 8. vidunder

Så er vi allerede ved Grand Canyon. Jeg kan aldrig helt lade være med at fælde en lille tåre , når jeg står ved kanten igen, det er bare så storslået . Faktisk kan man ikke rigtigt beskrive det. Det skal bare ses ved selvsyn og man skal have god tid. Jeg kan blive helt syg, når jeg ser hvor lidt tid de gængse pakkerejser sætter af og dessideret arrig , hvis folk er blevet spist af med et tour-tilbud i Las Vegas , som lover Grand Canyon , men kun leverer Grand Canyon West (glasbroen), en ren pengemaskine ude midt i ingenting.
Det bedste sted at bo er i øvrigt Tusayan lige uden for nationalparken og på denne årstid kan det faktisk lade sig gøre at gå i bund af Grand Canyon og op igen samme dag , hvis man er i rigtig god form og jeg mener RIGTIG god form , men hvis det er din plan at gøre det , så er nu ikke tiden , det er nødvændigt at vænne sig lidt mere til højden først, så kom tilbage sidst på turen.

Et overflødighedshorn af natur

videre mod Page , besøg Horseshoe Bend , Antilope Canyon er et must , videre ind i Navajo Nation , besøg Monument Valley og evt. Canyon de Chelly.
Så invaderer vi Utah, - tag helt op til Moab og besøg The Arches, det kan godt være at turen op til Delicate Arch er lidt stejl , men det er turen værd.
Der er Canyonlands og Capitol Reef , der er Fry Canyon og Goosenecks og Bryce og Zion --- og det er rigtigt alt det de siger om Bryce, det er nærmest Alice i eventyrland.

Las Vegas, Åh Las Vegas

Af en person der mest foretrækker naturen at være , er jeg faktisk uforholdsmæssigt besat af Las Vegas , der bor vist en lille djævel i os alle , så beslut dig altid for hvor meget du kan tåle at tabe og hold fast.
Und dig selv først at ankomme til Las Vegas efter mørkets frembrud og ankom fra nord (Zion), det vil du ikke fortryde.
Og book så et hotel i det gl. downtown ( fx Four Queens ), det er simpelthen hyggeligere at bo på Freemont st.

Ha` en rigtig god tur

Fordelen ved oktober er også at man næsten alle steder kan komme som "walk-in" på motellerne og det er faktisk lidt billigere. Der er virkelig bare så meget at se.....

Kommentarer til rejsetippet om Vestlige

Kan kun give dig ret

25/10 2010 Mona
med hensyn til det du skriver om Grand Canyon og især om at finde overnatning i Tusayan. Var der i juli 2006 og september 2008 - lige stor oplevelse begge gange og ganske rigtigt ubeskriveligt. Men tag tid til oplevelserne. Og ligeledes om at tage overnatning i Las Vegas på Freemont st. - har i juli 2010 overnattet på 4Queens for 30 USD pr. nat, men regn med musik fra gaden til over midnat og husk så at komme ud på gaden efter mørkets frembrud og se op på lys- og lydshowet.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til det vestlige USA

Hoteller i Vestlige
Rejser i det vestlige USA
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.