Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

En anderledes tur til det vilde west!
Rejsetips indsendt af:
Mia Larsen
Rødovre
30. okt. 2011

En anderledes tur til det vilde west!

Los Angeles er en dejlig by, og man kan sagtens besøge den flere gange i sit liv. På første tur vil man nok se ting som Universal Studios, Solvang, Beverly Hills, Venice Beach, de kendtes boliger og Rodeo Drive, men på anden tur, kan det være rigtig interessant og sjovt at se nogle lidt anderledes i Los Angeles, som vi gjorde på vores anden tur i sommeren 2011.
Vi så bl.a. Watts Towers, der er bygget af en fattig, italiensk mand i 1921-1951. Tårnene er over 30 meter høje nogle steder, og de er rigtig flotte. De er meget anderledes, da de er bygget af rør, porcelæn, muslingeskaller og flaskeskår. Området, som tårnene ligger i hedder Watts, og det er ikke det bedste område i LA. Der er meget kriminalitet i området, men det var også noget af det, som gjorde det spændende. Tårnene er super flotte, og man ser konstant nye ting ved dem, som man går rundt og kigger, mens man halv paranoidt kigger sig over skulderen og lytter efter, om der skulle komme lyde af skud. De er klart et besøg værd, og efter at have set områder som Beverly Hills, er det sjovt at få sat det lidt i kontrast til en helt anden side af fabulous LA!

Los Angeles på 4. juli

Er man så heldig at befinde sig i Los Angeles på amerikanernes nationaldag den 4. juli, kan det klart betale sig at se et af deres 4. juli optog. Det optog vi så varede ca. 3 timer, og der var fyrværkeriboder over alt. Det var sjovt at se, hvor entutianstiske amerikanerne var omkring denne dag! I optoget var der alt fra marinen til skole cheerleaders - selv helt almindelige mennesker deltog i optoget, hvor en dame bl.a. havde klædt sin stakkels hund ud som en hotdog. Det var en meget anderledes og sjov oplevelse, og man ser ikke noget lignende i Danmark :)

Venice Beach - Muskelkonkurrence

Hvis man vil se noget lidt anderledes på Venice Beach skal man forsøge at tage derhen en dag, hvor der afholdes en muskelkonkurrence (eller steroide-konkurrence, som en amerikaner vi kender, kalder det). Her mødte en masse pumpede mænd i g'streng op for at vise deres muskuløse, selvbrunerfarvede kroppe frem. Det var rigtig underholdende at se, og dommerne sad meget seriøst og gav de selvglade, brune muskelbomber point!

Zion National Park

Når man tænke på nationalparker i USA, tænker de fleste nok på Yosemite eller Death Valley, men en skjult perle er nationalparken Zion i Utah. Denne park er helt anderledes end de to andre (som også er utroligt smukke og klart et besøg værd), men denne park var så smuk, fordi den var så grøn. Efter lige at være kommet fra Death Valley, var det dejligt at se noget levende igen! Vi fandt det hyggeligste sted på en lille græsplæne i en slags dal, der var omringet af de flotte rød-brune bjerge. Her kunne man få sig en kop ægte kildevand fra bjergene, mens man sad og nød stilheden, og solen, der trængte ned i dalen. Man kørte med shuttlebus rundt, og de kom ofte. Så kunne man selv vælge, hvor man ville stå af. Vi stod bl.a. af ved Weeping Rock, hvilket var en slags grædende klippe, hvor vandet langsomt dryppede ned af klippevæggen konstant, så det lignede klippen græd. Udover det er der bare masser af natur, floder, klipper, træer og små firben og biller. Det er en rigtig skøn og anderledes nationalpark, som man klart bør se, hvis man allerede har været i de to andre og ønsker at se noget nyt og anderledes :)

Bryce National Park

Bryce National Park er igen noget helt andet end Yosemite, Grand Canyon, Death Valley og Zion. Bryce er faktisk min yndlings i hele USA, fordi de smukke røde klipper stod så flot i kontrast til de grønne grandtræer, der voksede vildt i blandt klipperne. I Bryce kunne man få lov til selv at vandre til bunden af dalene blandt bjergene, og det var rigtig spændende at se bunden af dalene, og alle dyrene man mødte på vejen. Man skal dog huske praktiske sko - jeg selv gik i klipklappere, så det var rigtig hårdt! I Bryce kan man selv køre rundt og stoppe ind de steder, man har lyst. Der er nogle helt utrolige syn undervejs. F.eks. så vi et hul i en klippevæg. Vi så også en tynd stolpe, hvor der på toppen af klippestolpen var en kæmpe klump af en sten, utroligt den kunne balancere derpå. Begge steder kunne dog kolapse, når som helst stod der.

Ruby's Inn - Bryce

Bor man ikke inde Bryce Nationalparken men lidt udenfor den (hvilket er meget billigere), kan det godt virke lidt kedeligt om aftenen, men ved Ruby's Inn så vi det sjoveste (og lidt latterlige) cowboy show den ene aften. Man kunne vælge mellem 4 menuer til aftensmad, og så foregik det ellers efter feltkøkken-princippet, hvor man går op i hold og får serveret sin menu. Mens man spiste var der så underholdning på scenen, som alle sad med ansigtet imod. Der var ægte cowboys på scenen, og de spillede guitar og lavede lasso-shows. Sidst på aftenen dansede amerikanerne og nogle af turisterne sammen foran scenen til John Denver spillet på guitar af cowboys'ne. En rigtig hyggelig og lidt fjollet aften i Bryce!

Sunset Crater Volcano, Flagstaff - Arizona

Arizona er en uopdaget skat i USA, og det er faktisk et rigtig spændende turistmål. Jeg har selv været der 2 gange, og begge gange blev jeg overvældet af statens charme. En rigtig interessant ting at se i Flagstaff, AZ er Sunset Crater Volcano, som er en sovende vulkan, der gik i udbrud for længe siden, og der lå stadig sort lava over alt. I området kan man også se en gammel indianer ruin, der var utrolig flot bygget, når man tænker på, hvilke midler de havde til brug. Et stort hus lavet af de flotte røde sten med flere forskellige rum med vinduer i! :)

Shopping i Arizona

Vil man på en anderlede shoppetur i Arizona, kan man tage til Sedona eller Scottsdale, der begge er hyggelige western byer med små, hyggelige butikker med træfacader. Derinde i kan man finde alt fra indianersouveniers til tøj til køkkenredskaber, og det er rigtig sjovt at gå rundt i den lille hyggelige by med små cafeer, restauranter og butikker.

Mad i Arizona

Jeg er især vild med maden i Arizona, der kan man finde mad fra både østkysten, det vilde vesten og syden, fordi Arizona er en forholdsvis "ny" stat, og mange af indbyggerne dér stammer fra andre stater, derfor har de taget deres lækre, amerikanske madtraditioner med sig. Min bror har været på et 4 måneders ophold i Arizona, så han fungerede som vores personlige guide der sammen med den amerikanske mand, han boede hos. Jeg kan især anbefale Long Horn restauranten, hvis man er til store bøffer og peanut-skaller på gulvet (samt store sølvspande med peanuts i på bordene - man må så bare smide skallerne på gulvet, hvor de i forvejen ligger i tykke lag). En anden god, western restaurant er Toms BBQ, hvor man kan få Pulled Pork i sandwich. Det smager utrolig godt, det er helt mørt svinekød, som nærmest trevler og så er der masser af BBQ på. Man kan naturligvis også få BBQ Wings og andre lækre grill retter.

En vild oplevelse i Arizona

Vi fik anbefalet en rigtig vild oplevelse i Arizona af vores amerikanske ven Gary, som min bror boede hos i de 4 måneder; nemlig river rafting i badering. Mange amerikanere gjorde dette som en dags udflugt, hvor de sejler i badering (med badetøj og sko på) ned langs en flod. Mange af dem tog øl og frokostkurv med og tog først turen ned og spiste efter. Floden hed Lazy River.

Andre oplevelser i Arizona

Det er klart også værd at besøge "Verdens mindste museum", som er VIRKELIG lille, det var nærmest bare et skur. Byen superior, som ironisk nok ikke er særlig overlegen eller bedre end de andre byer, det var næsten bare en ægte spøgelsesby med lukkede barer og faldefærdige huse, men det var et rigtig interessant syn! Og sidst men ikke mindst Apache Trail, som er en virkelig smuk rute gennem et henrivende landskab. Der er masser af udsigtsplatforme så man kan se de flotte søer, bjerge, planter og sjove dyr.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/vietnam/phu-quoc/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.