Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

Flere end 3000 vandrende Buffalo på en gang
Rejsetips indsendt af:
Stig Erik Jørgensen
Sløsse 4894 Øster Ulslev
30. sept. 2011

Flere end 3000 vandrende Buffalo på en gang

Har du nogensinde har været, bare en anelse, optaget af the Buffalo, den amerikanske Bisonokse, som engang prægede landskabet i hele midtvesten i USA i millionvis, drejer du ind så snart du ser skiltet til Custer Nationalpark.
Det er en helt overvældende oplevelse at finde de mange dyr i den forholdsvis store park. Når du finder dem anbefaler jeg at placere din bil foran de forreste, stoppe motoren, rulle alle vinduer ned og opleve tusindvis af disse store, flotte dyr vandre lige forbi dig i et mere end hundrede meter bredt bælte på alle sider af dig og ofte i armslængde. Flokken er hele tiden i bevægelse; men tempoet er sådan at du hele tiden oplever, at enkelte dyr lægger sig for et drøvtygningshvil, mens de andre fortsætter - for så at rejse sig op når det tynder ud i de forbipasserende.

Deres indbyrdes korte, gryntende kald under deres vandren fylder dine ører og lugten af så stort vildt fylder din næse og når du lukker øjnene er det kun "lidt" svært at forestille sig de millionstore hjorde af dette dyrs majestætiske fremtoning på de store vidder.

Det er til gengæld så godt som umuligt at forstå at de hvide mennesker fandt på og formåede at dræbe op mellem tyve og fyrre millioner af disse dyr på mindre end femten år. Og personligt er det mig fuldkommen ufatteligt at begrundelsen for dette uhyrlige massedrab var at fjerne livsgrundlaget for de mange indianske folk der beboede dette enorme område.

Und dig denne oplevelse et par gange i løbet af en dag i denne smukke nationalpark midt i de hellige sorte bjerge. Hellige for Cheyenne, Arapaho, Lakota og adskillige andre folk - og måske nu osse lidt for dig.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/puerto-de-soller/cala-d-or-playa-apartamentos.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.