Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Florida

 • En af USA's mindst besøgte nationalparker er virkelig et besøg værd

  (Bedømt af 1 person)
  27.07.16: Jan Kronsell
  Dette rejsetip handler om en af de mindst besøgte nationalparker i USA's 48 sammenhængende stater. Dry Tortugas National Park har kun omkring 60.000 gæster om året.
  Se hele rejsetippet
 • Til træf i Leesburg

  (Bedømt af 6 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Havde det været i Danmark, så var dette enorme mc-træf uden tvivl blevet forvist til Lars Tyndskids Mark. Men det er ikke Danmark. Det er Leesburg i Florida, hvor hele midtbyen i forbindelse med afholdelse af ”20TH ANNIVERSARY LEESBURG 2016 BIKEFEST” er forbeholdt bikere og deres mageløse maskiner.
  Se hele rejsetippet
 • Mig & Harley Florida rundt

  (Bedømt af 8 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Vi har hjemsøgt Orlando Premium Outlet og forsynet os med mærkevarer til særdeles attraktive priser. Vi er blevet lænset for masser af dyre dollars i Universal City og Islands of Adventures.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Florida

Rejsetips af samme forfatter

Florida – Verdens største ferieparadis?
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
22. nov. 2011

Florida – Verdens største ferieparadis?

USA´s sydøstligst beliggende stat er en kæmpe forlystelsespark. Her er alle de oplevelser, man kan efterspørge. Kennedy Space Center, Disney World, Sea World, Universal Studios, The Keys, The Everglades, Miami Beach – og meget mere.
Florida er i sandhed også Blomsternes Stat – det er faktisk det, navnet betyder på spansk.
Strandene er fantastiske
Strandene er fantastiske

Florida - solskin året rundt

Florida kaldes også Solskinsstaten, da temperaturen ligger på gennemsnitligt 23 grader året rundt. Florida besøges årligt af mere end 50 millioner turister. 75% af USA´s produktion af appelsiner og citrusfrugter kommer fra denne stat. Florida er ikke meget mere end tre gange så stor som Danmark – og indbyggertallet nærmer sig de 20 millioner.
Silver Springs - en hyggelig oplevelse
Silver Springs - en hyggelig oplevelse

Silver Springs

Vor Florida tur startede og sluttede i Orlando. Efter at have hentet vor udlejningsbil kørte vi nordpå til Silver Springs. Det er Floridas ældste turistattraktion. Den åbnede omkring 1870. Flere af de gamle Tarzan film med Johnny Weissmüller er optaget i parken. Hovedattraktionen er en sejltur på Silver River i en båd med glasbund. Her kan man se flodens rige dyreliv med masser af skildpadder, fisk og aligatorer.
To alligatorer i perfekt harmoni med dem selv og naturen
To alligatorer i perfekt harmoni med dem selv og naturen

Florida - hjemsted for 1 million alligatorer

Alligatorerne er nogle pudsige størrelser. De første vi stødte på, var lige da vi kom ind i parken. I en indhegning “stod” en 10-15 stykker af variabel størrelse. De lignede noget, der var kunstigt. Ikke en bevægelse – ikke en lyd – ikke et blink med et øje. Bare fuldstændig stilhed – og så fik vi øje på slæbesporene efter deres haler. Jo, de måtte være i live – de var bare i hviletilstand. Vi så senere netop disse alligatorer blive fodret (med en 1/2 kylling pr. snude til dem, der var sultne).

Senere på dagen begyndte det at regne. Vi kørte nordpå til Micanopy - den næstældste bosiddelse i Florida. Det er en lille ekstremt fotogen by, som vi desværre ikke så så meget til, da regnen efterhånden havde antaget tropiske dimensioner. Vi kørte derfor videre til St. Augustine på østkysten.
Castillo de San Marcos i St. Augustine
Castillo de San Marcos i St. Augustine

St. Augustine

St. Augustine er den ældste bosiddelse i Florida. Her gik spaniolerne i land tilbage i 1565. Byen er bl.a. domineret af den gamle borg Castillo de San Marcos fra år 1695. Vi tog en sigtseeingtur rundt i byen, og det var rigtigt spændende. USA´s jernbanekonge Henry Flagler slog sig ned i St. Augustine i 1880´erne. Flagler var med til at gøre byen til vinteropholdssted for “eliten” fra nord. En af byens store attraktioner, som man ikke bør snyde sig selv for, er broen “Bridge Of Lions” – den er kendt som den smukkeste bro i Syden. St. Augustine er faktisk ikke særligt stor med sine blot 12.000 indbyggere.
Næsten klar til afgang på Daytona International Speedway
Næsten klar til afgang på Daytona International Speedway

Daytona

Herefter gik turen videre til Daytona. Daytona Beach er berømt for to ting - racerbanen Daytona International Speedway og så det faktum, at mere end 200.000 unge mennesker sætter byen på den anden ende, når de holder Spring Break (et godt tip: Undgå “Spring Break”). Vort mål var et besøg på den verdensberømte racerbane, som åbnede i 1958. Banen, som er 4 kilometer lang, ligger lige ved siden af Daytonas lufthavn. Vi fik først en rundtur om ikke på selve banen så i hvert fald tæt på den. En ældre herre, som havde mængder af racerblod i årerne, berettede på levende vis om banens historie. Han viste os også, hvor man skulle henvende sig, hvis man ville brænde de hurtigste penge, man nogensinde havde brugt, af. Det kunne man gøre ved at købe sig til tre omgange på banen med en vaskeægte testkører bag rattet. Så jeg fik min lyst styret med tre omgange på banen i en rigtig Nascar - en Ford Taurus. Hastigheden var konstant 250 kilometer i timen. G-kræfterne var enorme. Banen har en hældning på mellem 3 og 31 grader. Det var en fantastisk oplevelse.
Rumfærgen er klar til affyring
Rumfærgen er klar til affyring

Kennedy Space Center

Turen gik videre sydpå til Titusville. Titusville er beliggende lige overfor Merritt Island - og herpå er Kennedy Space Center beliggende. Vi tilbragte en af vore mest spændende feriedage nogensinde på Kennedy Space Center. Først fik vi en bustur ud på området, som for øvrigt er cirka 6 gange så stort som Manhattan Island. Vi kom så tæt som tre kilometer fra affyringsrampen, hvorfra den næste rumfærge skulle affyres. Affyringen skulle have været nogle få dage efter vort besøg, men grundet tekniske problemer blev affyringen udsat et par måneder. Efter rundturen gik vi rundt i centret. Vi så bl.a. to Imax film, hvoraf den ene var i 3-D. Kennedy Space Center har været affyringssted for bemandede rumflyvninger siden 1968. Bygningen “Vehicle Assembly Building” er i rummål den fjerde største bygningskonstruktion på Jorden. Landingsbanen, som bruges til rumfærgerne, er blandt de længste i Verden. Jo, Kennedy Space Center er et utroligt fascinerende sted – og det skal slet og ret besøges, når man er I Florida.

Aftenen efter besøget på “Kennedy” blev ikke mindre fantastisk. Først fik vi øje på to manater (søkøer), som svømmede rundt i floden lige udenfor vort hotel. Dernæst overværede vi sammen med 20 andre hotelgæster fra alle mulige steder på Kloden opsendelsen af en militær raket fra Cape Canaveral. Der var kun omkring 15 kilometer fra vort hotel til affyringsrampen. Så vi var helt og aldeles på første parket til denne unikke oplevelse. Hele himlen eksploderede nærmest i et inferno af larm, røg og lys.
Worth Avenue - et af verdens dyreste handelsstrøg
Worth Avenue - et af verdens dyreste handelsstrøg

Palm Beach

Dagen efter gik turen videre sydpå mod Palm Beach. Sidst på eftermiddagen gik vi tur på Verdens dyreste handelsstrøg - Worth Avenue. Her er der ingen priser på varerne, for der er ingen af kunderne, der spørger om den slags bagateller. Byen huser cirka 10.000 indbyggere. Dertil kommer, at den er vinterresidens for en stor del af USA´s multimillionærer og magtelite. Blandt byens indbyggere kan nævnes Donald Trump, Rod Stewart og Kennedy familien. Kort før han blev myrdet tilbage i 1980 købte John Lennon faktisk Harold Vanderbilts tidligere hjem “El Solano” – og dermed kunne John Lennon føje sit navn til listen over berømte indbyggere i Palm Beach – og tro mig, den by er virkelig et besøg værd.
Alligatorbrydning
Alligatorbrydning

Everglades Holiday Park

Herefter gik turen videre sydpå til Everglades Holiday Park, hvor vi kom ud at sejle i airboat. En fantastisk oplevelsesrig og larmende tur ud over Everglades sumpene - og det med pedalen helt i bund. Vi så en stor del af sumpenes faste beboere – de allestedsnærværende aligatorer samt en del fugle og skildpadder. Aligatorerne var nærmest tamme - de var totalt ligeglade med os mennesker. Man kunne give sit kamera til bådens “kaptajn” – og så tog han gladeligt nærbilleder af aligatorerne – og flere billeder blev taget helt inde i aligatorernes munde. Men på den anden side - en aligator kan svømme rundt et helt år uden at indtage mad overhovedet. Efter sejlturen overværede vi et show med aligatorbrydning. Det var ikke specielt kønt at se på, men vi fik en masse spændende historier om disse fascinerende krybdyr.
Rigdom for hver en dollar i Fort Lauderdale
Rigdom for hver en dollar i Fort Lauderdale

Fort Lauderdale

Turen gik videre til Fort Lauderdale. Fort Lauderdale er kendt som USA´s Venedig. Det skyldes byens kanaler. En sejltur på kanalerne kan varmt anbefales. Her er der rig mulighed for at se, hvordan de ekstremt velhavende bor. Vi sejlede lige uden om Tiger Woods marmorpalads til 21 millioner dollars. Woods bor der i det mindste en uge om året i modsætning til mange af hans naboer. Fort Lauderdale har cirka 150.000 indbyggere. Byen er verdens næststørste anløbshavn for krydstogtskibe – kun Miami er større. Dertil kommer, at byen er “hjem” for mere end 40.000 private både af enhver art. Mere end 10 millioner turister besøger årligt Fort Lauderdale.
Art Deco hotel på South Beach
Art Deco hotel på South Beach

Miami - South Beach

Bare små 50 kilometer syd for Fort Lauderdale finder man Miami. Miami er USA´s fjerde største byområde. I byområdet bor der ligeså mange mennesker som i Danmark. Selve Miami har cirka 450.000 indbyggere. Kommer man til Miami er South Beach området et besøg værd. Det er her livet leves – det er her, man kommer for at se og blive set. Ocean Drive er stedet med de berømte Art Deco bygninger. Husene er malede i specielle farver og med specielle dekorationer. Selve Art Deco begrebet stammer tilbage fra perioden 1920-1939. Det er kunst med vægten lagt på elegance og funktion – og også et mindre opgør med alt det traditionelle. En stor del af den klassiske tv-serie “Miami Vice” (foruden et hav af film) er optaget i Art Deco området. Når natten falder på, tændes neonlysene, og så bliver det hele for alvor imponerende. Vi faldt i staver udenfor en eksklusiv restaurant. En musiker stod udenfor og spillede trompet – og sommeraftenen var skøn og varm, solen var ved at gå ned, og nattelivet var ved at komme i gang. Restauranten ejedes af sangerinden Gloria Estefan, så det var ikke så underligt, at musikken lød så smukt.
Hard Rock Café i Key Biscayne
Hard Rock Café i Key Biscayne

På sightseeingtur i Miami

En sightseeing tur rundt i Miami er også et must. Vor tur startede med en 3 timers bustur og derefter 1,5 times sejlads rundt i Key Biscayne. Busturen bragte os downtown Miami (som ikke er noget specielt kønt syn), via Coconut Grove til Little Havana. Dernæst kom turen til vands. Endnu en gang fik vi oprullet for vore øjne, hvor mange der er ufatteligt rige i dette område. Basketballspilleren Shaquille O`Neill skiftede til Miami Heat i slutningen af 2004. Han købte et lille hus ude på Fisher Island - prisen var 20 millioner dollars. Sejlturen sluttede for øvrigt i lyn og torden. Fantastisk syn med zig-zag lyn med Miami Skyline som baggrund.
Båden "African Queen" - fra filmen af samme navn
Båden "African Queen" - fra filmen af samme navn

Key Largo

Man har slet og ret ikke været i Florida, hvis man ikke har kørt ned over The Keys. Vi kørte til Key Largo, hvor vi så båden “African Queen”, som blev brugt i filmen af samme navn fra 1951 med Humphrey Bogart og Kathrine Hepburn i hovedrollerne. Det er utroligt, at en sådan turistmagnet kan være så lille. Båden er ikke mere end 5 meter lang – og den “gemmer” sig mellem alle de øvrige både i marinaen.
The Keys - et af de skønneste steder, vi har været
The Keys - et af de skønneste steder, vi har været

På vej mod Key West

Herefter stod den på en ufattelig flot køretur ned over The Keys og ned til Key West. Vejstrækningen kaldes “Overseas Highway”. Undervejs passerede vi den berømte “7 Mile Bridge”. Broen blev indviet i 1982 og er selvfølgelig 7 mil lang. Hvor broen er højest, er der 20 meter ned til vandoverfladen. Broen forbinder “The Middle Keys” med “The Lower Keys”. Når man kommer til Key West, siger man, at man forlader et geografisk område og kører ind i en sindstilstand. Tiden går i stå. Vi syntes nu, at der var godt gang i den i Key West. En samling af meget farverige folk - gøglere, malere, kunstnere, tattovører, drukkenbolte, folk der er stået af ræset og alle mulige andre personer prægede gadebilledet på fascinerende vis. Key West er et sted, hvor alle er hjerteligt velkomne, der er plads til alle – og vi faldt pladask for denne skønne by. Det sjove ved “folk der er stået af ræset” er, at denne kategori dækker over (blandt mange andre) nogle børsmæglere fra Wall Street, som blev trætte af ræset, drog til Key West og skabte sig et levebrød ved at sælge t-shirts langt væk fra al stress og jag. Skal man kalde det en afart af selvindsigt eller livskundskab?
Solnedgang og stemning på Mallory Square
Solnedgang og stemning på Mallory Square

Key West

Key West er stedet, hvor ingen gider have det andet end godt, og det er jo selve essensen af livet – det skal leves, som hver dag var den sidste. Om aftenen så vi solnedgangen på Mallory Square. På Mallory Square leves livet hele dagen og hele natten, hele året rundt – men allermest lige når solen går ned Det er Verdens mest berømte solnedgang – og ikke uden grund – denne totaloplevelse skal bare opleves minimum en gang i livet. Key West er beliggende kun 170 kilometer fra Cuba, og byen er dermed USA´s sydligst beliggende punkt.
Ernest Hemingway - forfatter og levemand af Guds nåde
Ernest Hemingway - forfatter og levemand af Guds nåde

Hemingways Hus i Key West

Byen har ikke mere end godt 25.000 indbyggere. En del berømtheder bor/har boet i byen. Eksempelvis kan nævnes Calvin Klein, Kelly McGillis, Shel Silverstein, Harry S. Truman, Tennessee Williams og Ernest Hemingway. Man kan komme på en guidet rundvisning i Hemingways Hus – og det kan varmt anbefales. Det var rigtig spændende at høre om denne store forfatters fantastiske liv og karriere. Der er nærmest tale om ”et ganske almindelig” hus, hvor der har boet en ganske ualmindelig mand. Hemingway tog sig selv af dage i 1961 – efter et liv med lige dele forfatterskab, øl, fiskeri, slagsmål og damebekendtskaber (bl.a. Ingrid Bergman). Efter besøget hos Hemingway kan man slukke tørsten på Sloppy Joes bar – Hemingways foretrukne. Efter rundturen kom regnen dog til Key West - et tropisk regnskyl af format satte ind, så vi valgte at forlade The Keys for denne gang.
Man kommer frygtindgydende tæt på alligatorerne i The Everglades
Man kommer frygtindgydende tæt på alligatorerne i The Everglades

The Everglades Nationalpark

Næste oplevelse var en tur ind i The Everglades nationalpark. Parken dækker det meste af den sydlige del af Florida. På vor første gåtur stod vi pludseligt ansigt til ansigt med Ali Gator. Han var godt 2 meter lang og havde lagt sig på tværs af vor gangsti. Vi måtte snige os udenom ham i en meters afstand. Men alligatoren havde lagt sig rigtig godt til rette, så der var tilsyneladende ingen fare på færde. Når først en alligator er faldet til ro, skal der uendeligt meget til for at vække den. Men bliver den først vækket, kan den over korte distancer “løbe” med op til 50 kilometer i timen. En han alligator kan blive op til 4,5 meter lang og vejer i gennemsnit 230 kilo. Foruden en del af Floridas godt 1 million alligatorer så vi skildpadder, storke, ørne, pelikaner, flamingoer og masser af fisk i The Everglades.
Pelikan i en afslappet stund
Pelikan i en afslappet stund

Pelikanen - en meget rolig fugl

Pelikanen forkommer at være en vældig aktiv fugl. Vi fandt en siddende på en hegnspæl. Den sad ligeså stille med næbet helt åbent. Vi gik helt hen til den – den rørte sig ikke. Et kvarter senere kom vi tilbage efter at have spist en is. Da så det ud som om, at pelikanen havde drejet sig en lille smule. Det havde åbenbart været temmeligt anstrengende, for den var faldet i søvn.
Solnedgang over Den Mexicanske Gof
Solnedgang over Den Mexicanske Gof

Floridas vestkyst

Vi forlod Floridas østkyst og kørte til Naples ved Den Mexicanske Golf. Naples er en lille by; men den er også Floridas svar på Beverly Hills. Rundt om byen ligger der 55 golfbaner, og husene koster vel i snit fra 1 million dollars og opefter. Det var de priser, vi så i vinduet hos en ejendomsmægler. Undervejs besøgte vi John Darlings Wildlife Refuge. Det er en park hvor masser af trækfugle slår sig ned og yngler. Parken er 21 kvadratkilometer stor og blev indviet i 1976. Vi så et par manater (søkøer) boltre sig ude i vandet. Søkoen kaldes også Seaelephant herovre. Og det forstår man godt, når man ser dette blide kæmpedyr. En søko kan veje helt op til 400 kilo – og den lever udelukkende af planteføde. Et stykke af vejen rundt i parken havde vi selskab af en vaskebjørn, som luntede af sted langs siden af bilen. Da aftenen faldt på kørte vi til stranden. Her var folk samlet for at se solnedgangen over den Mexicanske Golf. Det blev et af de smukkeste syn, vi nogensinde har oplevet. Mens solen langsomt forsvandt i et brændende ildhav, fløj pelikanerne rundt i de sidste rester af dagslyset. En unik oplevelse mere her i Florida.
Lejlighedskompleks et sted i Tampa Bay
Lejlighedskompleks et sted i Tampa Bay

Skulle man købe en lejlighed?

Har man lyst til at købe hus eller ferielejlighed i Florida, kan dette sagtens lade sig gøre. Det behøves ikke engang være særlig dyrt, da priserne de fleste steder ligger et langt stykke under, hvad man får for pengene i Danmark. I Florida kan man sagtens få sig en lækker ferielejlighed for under 1 million danske kroner. Problemet opstår bare, når man skal have boligen forsikret. Florida rammes ofte af nogle voldsomme orkaner – og det påvirker forsikringspræmierne i voldsom grad. Vi så ved selvsyn hvilke skader en orkan kan forårsage i et område syd for Daytona. Alt var ryddet, træer var rykket op og huse var væltet – det var et forfærdeligt syn. Orkanen Katrina raserede i 2005 et stort stykke af Florida før den forsvandt ud over Den Mexicanske Golf med retning mod New Orleans. Her udslettede orkanen næsten sydstatsbyen – og alt i alt forvoldte Katrina skader for mere end 80 milliarder dollars foruden, at den slog næsten 2.000 mennesker ihjel.
Flisegangen op til familien Edisons vinterhjem
Flisegangen op til familien Edisons vinterhjem

Edison og Fords vinterhjem

Når man er på disse kanter skylder man også sig selv at se Thomas Edison og Henry Fords vinterhjem i Fort Myers. Thomas Edison er en af vor tids største opfindere (forbedringen af glødelampen – og ikke mindst i selskab med John Dunlop opfindelsen af gummi til bildæk). Edison har faktisk patent på mere end 1000 opfindelser. Thomas Edison købte sin grund i 1885. Hans hus stod færdigt to år senere og fungerede derefter som hans vinterhjem frem til hans død i 1931. Edisons kone fik for øvrigt en god idé. Når Edisons fik besøg af venner og familie, skulle disse medbrige en flise med en inskription.Fliserne danner den dag i dag en allé op til husets fordør – hver flise med sin egen hilsen – genialt. Edisons gode ven Henry Ford købte naboejendommen i 1916. Edisons enke overlod hjemmet til byen Fort Meyers, og i 1950 blev det åbnet for offentligheden. I 1988 blev Henry Fords hjem opkøbt af byen og ligeledes åbnet for offentligheden.
Sunshine Skyway Bridge - en ufattelig smuk bro
Sunshine Skyway Bridge - en ufattelig smuk bro

Sunshine Skyway Bridge

Herefter gik turen mod Tampa Bay. Vi krydsede det fantastiske bygningsværk Sunshine Skyway Bridge - en bro på godt 8 kilometers længde. Hvor broen er højest, er vejbanen 75 meter over havets overflade. Broen stod færdig i Februar 1987. Broen er designet af de samme personer, som tegnede “7 Mile Bridge” på The Keys. Fra broen fortsatte vi op til Clearwater Beach. Clearwater Beach ligger lige nord for St. Petersburg ved Tampa Bay. Området er verdensberømt for at have 361 solskinsdage om året!
Nærkontakt med delfin i Sea World
Nærkontakt med delfin i Sea World

Sea World i Orlando

Herefter gik turen tilbage mod Orlando. Her skulle første oplevelse være et besøg i Sea World - Verdens største marinapark. Det blev en kæmpe oplevelse, også selvom delfinshowet var lukket grundet ombygning. Alligevel kunne man gå hen til Dolphins Cove og snakke med samt røre og fodre disse fantastiske pattedyr. Vi så et show med søløver og oddere samt ikke mindst Sea Worlds store hovedshow - showet med spækhuggeren Shamu. En spækhugger vejer op til 6 tons (det samme som en mellemstor elefant) og den kan skyde en fart af cirka 50 kilomter i timen ude på de store verdenshave. Sea World bruger en stor del af sine midler på avl på en række af havets truede dyrearter – så det er ikke bare underholdning det hele, der ligger også en hel del ideologi bag stedet.
Disney´s vartegn - Askepots Slot
Disney´s vartegn - Askepots Slot

Disney World

Dagen efter valgte vi at tage på besøg i Disney World. Vi havde købt en Hoepper-Billet, og så kunne vi ellers springe mellem alle de fire Disney Parker præcist, som vi ville. Vi startede i Magic Kingdom (kendt som det rigtige Disney World). Magic Kingdom er verdens mest besøgte temapark med sine årlige 17,5 millioner gæster. Parken åbnede i 1971. I vore øjne var det en skuffelse. Magic Kingdom er primært for børn – for dem er det til gengæld paradis på Jorden. Det mest spændende for os, var et portræt af samtlige USAs præsidenter - Presidents Hall Of Fame hed det. Via animatronics fik man de 43 dukker til at bevæge sig på en måde, så man troede, at de alle var i levende live. De blinkede med øjnene, talte sammen, og de rokkede sågar med tæerne.
Epcot Center - Disney World for de lidt større
Epcot Center - Disney World for de lidt større

Epcot Center

Fra Magic Kingdom tog vi over i Epcot. Epcot åbnede som den anden park i Disney World tilbage i 1982. Parken besøges årligt af omkring 11 millioner gæster, hvilket gør den til den sjette mest besøgte temapark i Verden. Den sjoveste oplevelse i Epcot var Nestles forlystelse Soerin. Denne består af en visuel “svævetur” hen over en række af verdens flotteste steder - Grand Canyon, San Francisco samt ikke mindst en golfbane, hvor man kommer lidt for tæt på udslagsbanen.
Filmkulisser i Disney-MGM studierne
Filmkulisser i Disney-MGM studierne

Disney-MGM filmstudierne

Efter en rundtur i Epcot tog vi en lille tur over i Disney-MGM filmstudierne. Vi kom desværre for sent til studierundturen. Vi vendte efterfølgende tilbage til Epcot og det afsluttende fyrværkeri, som var af den slags, som kun Disney kan lave – det var helt og aldeles eventyrligt. Disney World er slet og ret imponerende. Stedets infrastruktur fungerer til perfektion. Man transporteres rundt med monorail – og den tidsmæssige afstand parkerne imellem er yderst minimal. Men lidt om parkens dimensioner: Parkeringspladsen udenfor Epcot har plads til mere end 11.000 biler – og Epcot kostede op mod 1,5 milliard dollars at opføre.
Florida i "egen" bil - The American Way
Florida i "egen" bil - The American Way

Hvordan og hvornår skal man opleve Florida

Vor Florida tur var i maj/juni - og der var vejret fint - +25 grader hver dag. Vi var kun min kone og jeg - vi havde lejet bil og kørte selv hele turen rundt. Det er en super måde at se USA på, da man jo så selv bestemmer, hvad man vil se - og ikke mindst hvornår.

Amerikanerne selv benytter Florida som feriedestination i perioden december/marts - så er der let lidt overbefolket, og priserne på hotellerne er "skruet op". Ellers er Florida et forholdsvist billigt sted at tage på ferie - hvad hoteller angår. Der er mange "kædehoteller" (Best Western, Ramada, Quality m.fl.). De er alle rigtigt fine. Morgenmad er sjældent med i prisen - det spiser amerikanerne ikke så meget af selv. Der er mange hoteller , og konkurrencen er hård - så nogle steder kan man "prutte" lidt om prisen. Typisk får man 10% rabat ved fremvisning af FDM kort - blot fortæl, at det er det samme som "Tripple A". Hotelpriserne på Key West er noget højere, end de øvrige steder i Florida - det har uden tvivl noget med kapaciteten at gøre.
Florida - så bliver ferier ikke meget bedre
Florida - så bliver ferier ikke meget bedre

Evaluering af ferien til Florida

Evaluering af ferien til Florida:

Godt:
- Oplevelserne er gigantiske
- Dollarkursen er lav
- Prisniveauet
- Hotelpriserne
- Klimaet
- Flyvetiden fra Danmark – kun godt 8 timer
Mindre godt:
- Brug fornuften i Miami
- Billetpriserne i de store temaparker
- Ellers absolut intet

Stjerner: 6/6

En tur til Florida går i blodet – man vil bare tilbage og opleve det hele igen og igen. Vi er så heldige at have været i USA nogle gange. Vi er helt på det rene med, at vi en dag må tilbage til Florida. Dette sted byder på oplevelser, som man ikke kan finde mange andre steder på Jorden. Fra den afslappede livsstil på Key West til det nærmest maniske miljø på South Beach i Miami. Fra den stille skønhed i Silver Springs til hightech miljøet på Kennedy Space Center. Naturen byder på sin egen ufattelige skønhed ned over The Keys og op til nogle af Verdens bedste badestrande langs Den Mexicanske Golf. Florida er slet og ret en oplevelse for livet – en oplevelse du altid vil have med dig – en oplevelse du aldrig vil glemme!

Aktiviteter
Road trips

Kommentarer til rejsetippet om Florida

Super beskrivelse af en god ferie

30/10 2014 Michael Jensen
Jeg er rigtig glad for, at have læst dit indlæg. Min familie tager til Florida i februar. Det er fedt, at få inspiration til turen, selv om det står i børnenes tegn. Tak - jeg er super spændt og glæder mig vildt. Desværre har jeg kun 10 overnatninger, hvilket gør min tur kort - meget kort ift. det jeg gerne ville. Men jeg vil nyde det bedste - det jeg finder bedst blandt andet takket være dit input.
mvh
Michael

Super beskrivelse af en god ferie

30/10 2014 Michael Jensen
Jeg er rigtig glad for, at have læst dit indlæg. Min familie tager til Florida i februar. Det er fedt, at få inspiration til turen, selv om det står i børnenes tegn. Tak - jeg er super spændt og glæder mig vildt. Desværre har jeg kun 10 overnatninger, hvilket gør min tur kort - meget kort ift. det jeg gerne ville. Men jeg vil nyde det bedste - det jeg finder bedst blandt andet takket være dit input.
mvh
Michael

Nostalgi for mig.

21/03 2013 Inger B.
Herligt at læse og igen "opleve" det,jeg selv en gang har oplevet.Jeg var med GREYHOUND bus rundt i de fleste stater i 1½ måned,før jeg,efter 4 år i New York (arbejdede dér,var immigreret),var nødsaget til at tage hjem. Har været tilbage et par gange og skal igen,opleve de steder,jeg holdt mest af.Florida er en perle,og især Ft. Lauderdale betog mig.Har boet dér på stranden 2 gange.The PENQUIN sejltur rundt i kanalerne var fantastisk,CYPRIS GADRDEN med det flotte show,CAPE KENNEDY SPACE CENTER, MARINELAND,Miami.Ft. Lauderdale i Påsken,er dér i hundredevis af unge, der fester. Det var lidt hårdt,
men en tradition. Krokodillefarmen i St. Augustine var et sidestykke, lidt uhyggeligt, og ingen fik mig til at gå over den hængebro over søen med i hundredevis af lurende dyr efter "lækker steg". Key West bliver en del af min næste tur, jeg glæder mig. Disney World i L.A. er flot og SOLVANG g'ir hjemvé. Las Vegas utrolig, Hoover Dam impon., Mt. Rushmore impon.
Niagara vandfald flot og voldsom. - ikke mere plads!!
God tur til alle, USA og dets folk er værd at opleve.

Fantastiske USA

17/02 2012 Susanne
Tusinde tak for mange gode rejse tip i Forl lauderdale og omegn vi har været der ca 7 gange og det er en skønt land at rejse i meget gæst frit vi rejser om 14 dage der over så vi glæder os .

Sådan

06/01 2012 Henrik Larsen
Jeg hasr været i Florida 3-4 gange, og havde egentlig talt nok regnet med at jeg skulle finde et nyt favorit rejsemål.
Men beskrivelsen af jeres ferie har fået mig til at indse at jeg tager afsted dette forår.

går straks igang med at lede efter fly billetter..

Tak for den den flotte og letlæselige gennemgang af jres tur.

Henrik Larsen

Tak for kommentaren

30/11 2011 Ole Gertsen
Hej...
Tusinde tak for din venlige kommentar. Kan se, at I også har haft nogle fantastiske ture "over there" - spændende og inspirerende at læse om. Vi har et par ture til hhv. Texas og Californien i støbeskeen - og så skal der lige tælles lidt på dagene, da Mount Rushmore også er et sted, der trækker. Jeg tror aldrig, vi bliver færdige med USA - der er så meget at opleve og befolkningen er så venlig og imødekommende. Lidt sjovt når man ankommer som "kold" nordbo - man skal lige vænne sig til den amerikanske stil og få lukket lidt mere op overfor andre mennesker. Jeg tror, det er en af de ting, jeg holder mest af ved at rejse derovre - man falder altid i snak med nogle - og er man heldig, får man faktisk hele deres livshistorie. Det gør livet lidt stort - og det varmer!
Stor rejsehilsen
Ole

Super godt rejsetip

23/11 2011 Mona
Dejlig levende beskrivelse af jeres oplevelser og nogle flotte billeder. Det må have været fantastisk. Tak fordi I delte oplevelserne med os andre :-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Florida

Florida
Rejser til Florida
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/firenze/fantastiske-firenze.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.